12.10.2024

Nokian KrP:n miesten edustusjoukkue jatkoi voittoisia otteitaan Nokian perjantai-illan tuplapanosottelussa kaataen Nurmon Jymyn selkein 11-4 lukemin, edeten samalla Kouvolan Lakritsi SuomeCupin puolivälierävaiheeseen eli kahdeksan parhaan joukkoon. Nurmolaisten parhaana ottelussa palkittiin Eemil Äijälä, ja Näädiltä puolestaan 1+4 tehot iskenyt kokoonpanoon palannut Luukas Hyvärinen.

Nurmolaiset saivat otteluun mainion alun, kun laitahyökkääjä Oskari Kauppila haistoi mainiosti KrP:n oman pään syötön katki, ja ampaisi maalintekoon tarkalla vasempaan yläkulmaan kohdistuneella laukauksella kellon näyttäessä vain 1.48 pelatuksi. Näädät ottivat shokkialun jälkeen ohjat omiin käsiinsä Jymyn sinnitellessä mukana kyydissä. Ajassa 9.29 KrP:n ykköskentän laituripari Hyvärinen – Ahola haistoivat vastustajan maalin takana iskun paikan Aholan karvatessa pallon Hyväriselle, joka jatkoi pallon maalin edustalle parkkeeranneelle Joona Rantalalle joka sai kaapaista kaikessa rauhassa lukemat tasoihin. Näädät osuivat vielä erässä kahteen otteeseen, kun Hyvärisen ja Aholan vastahyökkäyksen päätteksi Ahola iski kakkospallon Jymymaaliin, ja Joonatan Kovasen kurotettua pallon Nurmolaismaalin edustalta Valtteri Viitakoskelle joka sivalsi pallon jälleen tyhjään maaliin.,

Heti toisen erän alussa ajassa 21.36 mainiosti pelannut KrP:n ykköskenttä iski jälleen. Tällä kertaa kentän vasen puolustaja Vili Liponen jakoi pallon hyökkäyksen kärjeksi nousseelle pakkiparilleen Nico Jonaesonilla, joka sai vuorostaan nauttia pallon tyhjään rysään. Hetkeä myöhemmin oli Liposen vuoro iskeä Luukas Hyvärisen feikkilaukauksesta syöttämä pallo pienestä kulmasta matalalla laukauksella maaliin. Ajassa 25.58 KrP:n Lauri Alkki otti kaksiminuuttisen, ja vieraat pääsivät kokeilemaan illan ensimmäistä kertaa ylivoimaansa. Näädät kuitenkin selvittivät ylivoiman mallikkaasti pitäen Jymyn edelleen yhdessä maalissa. Digitaalien näyttäessä 32.18 oli jälleen laituripari Hyvärinen – Ahola asialla, kun Ahola löysi Hyvärisen poikittaissyötöllä ja mies sai vuorostaan laukoa pallon tyhjään maaliin ja lukemiksi jo 6-1. Vieraat saivat vielä uskoa kirimahdollisuuksiin ajassa 33.33, kun Äijälän veljekset Niklas ja Eemil ottivat puolustaja Arttu Saaren mukaan hyökkäykseen hyvällä yhteispelillä, ja Saari iski kauniilla laukauksella pallon toista kertaa ohi Roni Tuonosen. Vain 9 sekuntia myöhemmin Näädät kuitenkin kuittasivat Jymyn kavennuksen, kun Rantala iski Liposen syötöstä parhaasta sektorista tarkalla laukauksella takakulmaan lukemat jälleen viiden maalin eroon. KrP:n kolmoskenttä onnistui vielä kertaalleen toisessa erässä, kun Dani Jaaranen tykitti kovalla rannelaukauksella pallon Jymymaalin takayläkulmaan viimeistellen liigauransa toisen osuman Luka Ainoan syötöstä.

Kolmannen erän maalinteon aloiti Jymy, kun Eemil ja Niklas Äijälä olivat jälleen asialla. Veljeksistä Niklas malttoi hyvin ottaa tyhjän tilan pois, ja KrP:n puolustuksen tehdessä hienoisen merkkausvirheen iski sentteri pallon peiton lävitse ohi Roni Tuonosen kaventaen lukemiksi 8-3. Hetkeä myöhemmin kokoonpanoon noussut Simo Paulaharju otti 2minuuttisen toistuvasta väärästä pelitavasta, ja Jymy pääsi jälleen kokeilemaan ylivoimalla, mutta KrP selvitti myös tämän tehden Jymyn momentum-mahdollisuudesta tyhjän. Seuraavasta osumasta vastasi jälleen Rantala, joka viimeisteli tässä vaiheessa hattutemppunsa jälleen parhaasta sektorista jättäen laukauksellaan Jymyn maalia vartioineen Marin Hanousekin vailla mahdollisuuksia. Hanousek näytti kuitenkin taitojaan jo hetkeä myöhemmin nollatessa Valtteri Viitakosken rangaistuslaukausyrityksen. Hetkeä myöhemmin ajassa 54.52 Rantala iski jo illan neljäntensä, kun Nico Jonaeson käänsi määrämittaisella kaaripallolla tilanteen nopeasti vastahyökkäykseksi vapauttaen Rantalan nokikkain Hanousekin kanssa, Rantalan viimeistellessä laaserintarkalla laukauksella pallon alakulmaan. Ajassa 56.25 Simo Paulaharju komennettiin toistamiseen jäähyaitioon. Jymyn hakiessa kavennusta ylivoimalla Näätälauma kuitenkin kesti, Rantalan päästessä vielä alivoimalla Liposen syötöstä iskemään illan viidennen osumansa. Ajassa 58.29 Jymyn Eetu Puntanen pääsi vielä kaunistelemaan lukemia komealla laukauksella 11-4 lukemiin, joihin ottelu myös päättyi.

Voitolla KrP jatkaa sarjataulukon kärkipaikalla kolmen pisteen erolla toisena olevaan Classiciin. Kausi jatkuu jo heti tulevana maanantaina, kun Turun Palloseura saapuu vieraaksi Nokialle. Otteluun pääsee Veikkauskortilla 2 yhden hinnalla.