15.02.2022

Miesten F-liigan runkosarjan lähentyessä loppuhuipennustaan, on Näätälauma runkosarjan 2. sijalla hyvissä asetelmissa kohti runkosarjan päätöstä ja pudotuspeliasetelmia. Pääpiirteittäin vahvasti läpi kauden esiintynyt KrP:n miesten joukkue on kerännyt 20 pelatun ottelun jälkeen 45 pistettä kärsien varsinaisella peliajalla tähän mennessä ainoastaan kolme tappiota, ja rangaistuslaukauksilla yhden. Runkosarjan viimeisten kuuden kierroksen aikana kiivain kamppailu käydään runkosarjan sijoituksista 2-5. , joten tärkeitä pelejä on vielä otteluohjelmassa jäljellä kotiedun varmistamiseksi pudotuspeleihin.

Kauden ensimmäisellä puoliskolla KrP oli erityisen vahva vierasotteluissa, voittaen F-liigan vierasotteluista jokaisen. Ainoa vierastappio syksyllä tuli SuomenCupissa Classicille maalin erolla. Kotiotteluissa pistesaldon mukavasta karttumisesta huolimatta meno oli hieman tahmeampaa usean ottelun ratketessa vasta jatkoajalla. Raholasta voittoja kuitenkin onnistuivat hakemaan ainoastaan OLS rangaistuslaukauksilla, sekä Classic ja ErVi varsinaisella peliajalla.

Vuodenvaihteen jälkeen Näädät aloittivat kevätpuoliskon ottamalla vierasvoiton Happeesta, sekä tärkeät kotivoitot TPS:stä ja Indiansista. Tämän jälkeen korona saapui sekoittamaan Näätien arkea ja harjoittelua, ja koronakurimuksen jälkeen vierasottelussa OLS, joka on pitkään ollut haastava vastus KrP:lle, oli vahvempi kotonaan lukemin 7-6. Kauden ensimmäisen vierastappion jälkeen Näädät kuitenkin palasivat heti voittojen tielle kotonaan Karhuja vastaan 15-8 voitolla ottelussa, jossa jopa seitsemän KrP-pelaajaa kirjautti tilillensä vähintään 3 pistettä. Viimeisimpänä joukkue matkasi Seinäjoelle SPV:n vieraaksi, josta kotiintuomisina hyvän ottelun jälkeen tärkeät vieraspisteet 3-5 voiton turvin.

Runkosarjan viimeisen kuuden ottelun rutistus alkaa vierasottelulla Lahdessa LASB:in isännöidessä Näätälaumaa 16.2. pelattavassa ottelussa. Tämän jälkeen kohdataan heti perjantaina maukkaassa Pirkanmaan Derbyssä rakas paikallisvastustaja Classic Ideaparkin BläkBoksissa klo 18.30 alkaen. Seuraavalla viikolla Näätäluolaan vieraaksi saapuu keskiviikkona runkosarjan viimeisellä paikalla majaileva Tiikerit keskiviikkona 23.2. ja perjantaina 25.2. Oilers runkosarjan viimeisessä kotiottelussa. Erityisesti Oilers ottelussa on isot panokset kevättä ajatellen, sillä KrP:llä on nyt (15.2) 5 pisteen kaula Espoolaisiin, ja voittamalla Oilersin, ottaisi KrP tukevamman otteen runkosarjan loppusijoituksesta Espoolaisten yläpuolella. Runkosarjan kaksi viimeistä ottelua pelataan vieraissa, kun 27.2. sunnuntaina Näädät matkaavat Steelersin vieraaksi, joka on esittänyt piristymisen merkkejä häntäpään taistossa pois karsijan paikalta, ja ”Teräsmiehet” voittivatkin oulussa OLS:n hiljattain. Runkosarjan viimeisessä ottelussa taasen kohdataan TPS kupittaalla, ja tässä ottelussa on jälleen isot pisteet jaossa, jotka todennäköisesti vaikuttavat vielä kevään pudotuspeliasetelmiin.

Kauden läpi tähän saakka Näädissä tahtipuikkoa pisteiden merkeissä ovat heiluttaneet tutut herrat. KrP-legenda, ”Näätäkuningas” Henri Johansson on tuttuun tapaan ollut KrP:n tehokkain pistemies tehoin 19+23=42, ja johtaa myös tällä hetkellä F-liigan syöttöpörssiä kahden syötön turvin Classicin Ville Lastikkaan. Toiseksi tehoikkaimpana tutusti niin ikään Näätälaumassa on keskushyökkääjän tontille vuoden vaihteessa siirtynyt Joona Rantala tehoin 21+15=36. Kakkosen keskelle poikien nimeämään ”kesäkenttään” istutettu Rantala on omaksunut keskikaistan mukavasti viimeisimmissä otteluissa, tästä osoituksena viimeiseen kahteen peliin isketyt 4+3 tehopisteet. Liigan tämän hetken kuumin pelaaja löytyy myös samaisesta ”kesäkentästä”. Alkukaudesta maalinteon kanssa hieman tuskaillut Mikko Laakso on löytänyt loistavan kevätvireen, ja on tähän saakka summannut pisteet 18+15=33, joista peräti 7+6 syntyi kolmeen otteluun. Kesällä Näätiin siirtynyt Miska Mäkinen, joka arvostettiin Tuomo Reposen Sählyohjelmassa kapteenien ja valmentajien äänestyksessä F-liigan tämän hetken parhaaksi puolustajaksi, on ollut myös koko kauden tasaisen varma, ja ihastuttanut nopeudellaan sekä taitotasollaan. Puolustajien pistepörssin piikkipaikkaa koko kauden hallussaan pitänyt Mäkinen on puolustajan tontilta iskenyt jo loistavat 10+20=30 tehopisteet, ja tuonut oivan lisän KrP puolustukseen. Mainittakoon vielä, että vuodenvaihteen ketjumuutosten myötä ykköskentän laitaan siirretty Valtteri Viitakoski on suoraviivaisella pelityylillään tuonut mainion lisän ”ykköseen” ja löytänyt hyvän yhteyden Johanssonin ja Jonaesonin kanssa, joka myös on löytänyt kevättä kohden entistä paremman vaihteen peliinsä. Myös Joonatan Kovanen on ollut viimeotteluissa nousevassa vireessä. Tästä osoituksena mm. Karhuja vastaan isketty hattutemppu ja piste per peli keskiarvo.

Nyt kannattaakin saapua viimeisiin runkosarjan kotipeleihin sankoin joukoin Raholaan kannustamaan Näädät voittoon tärkeistä otteluista, ja samalla ottamaan silmäys siitä, miltä KrP:n tekeminen näyttää kohti kevään parhaimpia pelejä! Nähdään Raholassa!