19.10.2014

Nokian KrP otti kolmannen peräkkäisen voittonsa salibandyliigassa kaatamalla lauantain kotiottelussa Josban lukemin 9 – 5. Tahtipuikkoa heilutti edellispelin tapaan ykköskenttä, mutta myös kakkos- ja kolmosketjut pääsivät maalien makuun. Johannes Jokinen oli hattutempullaan kotijoukkueen illan tehokkain.

Ensimmäisessä erässä Näädät hankkiutuivat nopeasti 3- 0 johtoon, maaleista vastasivat Salminen, Jokinen ja Merto. Erän loppu oli kuitenkin synkkä, sillä Josba nousi kolmella maalillaan tasoihin ennen erätaukoa. Kotijoukkueelta ensimmäinen 20-minuuttinen oli alun jälkeen melko tahmea esitys. Näätien maalilla Tomi Aaltoselle kertyikin erässä huomattavasti enemmän torjuntoja kuin Josban Jesse Huurrekorvelle.

Toisessa erässä tasainen vääntö jatkui. Josba siirtyi erän alussa ylivoimalla johtoon, ennen kuin Tomi Kolkkanen ja Antti Naskali veivät Näädät maalin johtoon. Toinen 20-minuuttinen ei tarjonnut ihmeellisyyksiä, ja erätauolle mentiin kotijoukkueen 5- 4 johdossa. Toisessa erässä Näätien maalilla Aaltoselle ei kertynyt yhtään torjuntaa!

Kolmannen erän ensimmäiset yhdeksän minuuttia läpsyteltiin maaleitta, mutta sitten alkoi tapahtua. Ensin Jesse Vainio vie Näädät kahden maalin karkumatkalle ajassa 49:08. Kaksi minuuttia myöhemmin Josba tulee maalin päähän. Puolitoista minuuttia tästä, ja Jokinen kasvattaa kotijoukkueen johdon jälleen kohteen maaliin ajassa 52:31. Tämän maalin jälkeen Näädät eivät enää päästäneet vieraita kaventamaan. Ajassa 58:25 Jokinen viimeistelee tyhjään maaliin illan kolmannen osumansa. Ossi Ojala viimeistelee loppulukemat 9 – 5 vain 16 sekuntia myöhemmin.

Näätien peli-ilme ei ollut aivan edellisten otteluiden tasolla. KrP- puolustaja Milan Garcar kommentoikin olevansa tyytyväinen lopputulokseen, muttei tapaan jolla voitto tuli. Ensimmäisen erän lopun kaltaisiin nukahduksiin ei saisi tällä tasolla sortua. Positiivista oli kolmannen erän viimeinen kymmenen minuuttia, jonka aikana kotijoukkue ratkaisi pelin. Jo kolmatta kertaa peräkkäinen Näädät ovat onnistuneet nimenomaan ottelun lopun ratkaisuhetkillä.

Näädät eivät kauaa ehdi voittoa sulatella, sillä jo maanantaina Raholaan vieraaksi saapuu SSV.