07.04.2009

Päättyneellä kaudella kesken kauden G-Kooveen päävalmentajatehtävät jättänyt Mika Myllyniemi löysi uuden innon valmentamiseen ja palaa täten liigavalmennukseen Nokian KrP:n ruoriin.

Myllyniemi on yksi salibandyliigan kokeneimmista valmentajista oltuaan mukana jo viime vuosituhannella Gunnerssin menestysvuosina. Vahvan auktoriteetin sekä arvostuksen omaavan Myllyniemen uskotaan tuovan suuret määrät urheilullisuutta sekä ammattimaisuutta koko KrP-organisaatiolle, mutta ennen kaikkea miesten liigajoukkueelle.

Myllyniemen aisapariksi tulee myös kokenut valmentaja Tomi Silen, jolla on yhteisiä valmennusvuosia Myllyniemen kanssa Gunnerssissa. Lisäksi Silen on toiminut Classicin päävalmentajana Classicin ensimmäisinä liigavuosina. Valmennustiimi täydentyy vielä fysiikkavalmentajalla, joka nimetään lähiaikoina.

Viime kauden pannukakusta harjoittelun ja sitoutumisen suhteen ollaan opittu eikä samaa virhettä enää tehdä. Viime kausi osoitti selvästi, että liigataso on ainakin kolme kertaa kovempi taso kuin 1.divari, jossa ei enää pärjätä kuin harjoittelemalla laadukkaasti ja kovaa ympäri vuoden. Myllyniemen suurin haaste onkin saada sitoutuminen ja asenne harjoitteluun liigatasolle myös KrP:ssä. Tätä myötä myös menestystä tulee, ennemmin tai myöhemmin…

”Meillä on suuri arvostus Myllyniemen ammattitaitoa ja auktoriteettia kohtaan ja uskomme, että Mika saa meillä paremmat palikat käteensä kuin viime vuosina vanhoissa valmennusseuroissaan. On hienoa, että Myllyniemi lähtee mukaan tekemään myös pitkäjänteistä työtä, josta kertoo sopimuksen kesto (2+1 vuotta)”, KrP:n manageri Marko Salmela kertoo.

”Tälle vuodelle yritetään saada jo kilpailukykyinen joukkue kasaan ja muutenkin sarjan taso näillä näkymin hieman tasoittuu muutaman kärkiseuran menettäessä tärkeitä pelaajiaan ulkomaille.

Joukkuetta myös tarkoituksella hieman nuorennetaan sekä haetaan selkeästi jalkoja, taitoa ja luovuutta lisää joukkueeseen”, Salmela lisää.