21.01.2013

Nokian KrP kohtaa torstaina, 24.1., Raholassa liigaa viime vuodet hallinneeen Salibandyseura Viikingit Helsingistä. Viime vuonna hopealle tullut SSV oli ennen tätä voittanut viisi mestaruutta putkeen. SSV on kaikille paha vastus liigassa, vaikka onkin ennen KrP-ottelua sarjassa neljännellä sijalla. Joukkue vilisee tuttuja maajoukkuenimiä ja ulkomaille lähteneitä on jo vuodet korvattu onnistuneesti muiden joukkueiden tähtipelaajilla. Yksi tälläinen on Markus Olkkonen, joka siirtyi täksi kaudeksi Helsinkiin Sveitsistä, mitä ennen hän edusti Suomessa Oilersia. Olkkonen onkin iskenyt tämän kauden 18 ottelussaan 34 tehopistettä. Muita SSV:n ykkösnimiä ovat esimerkiksi maajoukkueesta tutut Mikael Järvi ja Harri Forsten, sekä puhdas maalintekijä Juho Järvinen. Järvinen onkin joukkueen vasta kolmanneksi tehokkain pelaaja 30 tehopisteellä. Lisäksi joukkueen suurimpiin tähtiin lukeutuu maalivahti Henri Toivoniemi, joka oli jälleen joulukuussa Suomen ykkösmaalivahti MM-kisoissa. SSV voitti edellisessä ottelussaan Oilersin vieraissa 10-4, kun KrP edellisessä ottelussaan hävisi Oilersille Espoossa 10-3. KrP:n ja SSV:n kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Helsingissä SSV:lle 10-7 ja tällöin ottelun tehopelaaja oli Järvinen tehoilla 4+1.

Ottelu on kotijoukkue Nokian KrP:lle lähes pakkovoitto, sillä pudotuspeliviivaan on matkaa nyt jo viisi pistettä ja kautta on jäljellä enää kahdeksan ottelua. KrP:n edellisestä voitosta on kulunut jo kuusi ottelua eikä tappioputkea ole varaa kasvattaa pidemmäksi, mikäli pudotuspeleihin mielitään. Nokian KrP voi hyvinkin voittaa kotonaan SSV:n, sillä tämä kausi on viimeistään osoittanut SSV:n olevan tavallinen kuolevainen, sillä sekin on hävinnyt ns. helppoja pisteitä. KrP sai viime otteluun takaisin tärkeän puolustajansa Janne Salosen, joka oli pitkään poissa loukkaantumisen vuoksi. Lisäksi kolmosketju sai vihdoin taas onnistumisia, mutta ylemmät ketjut eivät nyt niin onnistuneet. Hyvällä kolmen ketjun pelillä ja hyvällä alivoimapelillä SSV kaatuu, mutta jäähyilemällä ja löysällä alivoimapelillä SSV ottaa murskavoiton.

Seuraa heitä:

Janne Salonen, KrP

– Tärkeä puolustaja palasi kokoonpanoon Espoon vierailulla. Ei päässyt vielä pisteille, mutta miten käy ensimmäisessä kotiottelussa pitkään aikaan?

Johannes Jokinen, KrP

– Hyvässä vireessä oleva tulokas on kerännyt jo 27 tehopistettä tällä kaudella.

Arto Mikkonen, KrP

– Keräsi Oilersia vastaan kaksi pistettä, jatkuuko pistetehtailu?

Juho Järvinen, SSV

– Armoton maalintekijä on parhaalla kaudellaan tehnyt 55 tehopistettä joista peräti 49 oli maaleja.

Riku Kekkonen, SSV

– Turusta siirtynyt hyökkääjä pelaa ensimmäistä kauttaan SSV:ssä.

Nokian KrP – SSV torstaina 24. tammikuuta Rahola Areenalla. Ottelu alkaa 18:30.