29.01.2012

Nokian KrP B:n sarjakausi jatkui 29.1. sunnuntaina Iittalassa. Vastaan asettuivat sarjataulukossa KrP:tä paremmin sijoittuneet Ilves ja FBC DUX1.

Ilves – Nokian KrP 7-5 (2-2, 2-1, 3-2)

Ottelu starttasi vauhdikkaasti. 22 sekunnin pelin jälkeen KrP siirtyi Samuli Nihdin maalilla johtoon ja jo 45 sekunnin kohdalla pelaamaan vajaalla tuomarinkin heristellessä unihiekkaa silmistään. Alivoima kestettiin, mutta Ilveksen tasoitus syntyi tovi jäähyn tappamisen jälkeen. Lisämaaleja saatiin odottaa erän loppujaksolle saakka. Ilves onnistui kerran ja ylivoimalla KrP kerran. Ensimmäisessä erässä pelin ”henki” tuli kuitenkin harvinaisen selväksi. KrP rakensi luovasti hyökkäyskuvioita, kontrolloi ja vei peliä, mutta valitettavasti viimeistely ontui. Ilves sen sijaan päätti hyökkäykset tehokkaasti. Erä tuloksellisesti tasan 2-2, maalipaikat KrP:lle 100-2.

Toinen erä alkoi jälleen rajulla KrP:n painostuksella ja reikäpallo saatiinkin maaliin, mutta maalia ei hyväksytty. Kesken KrP:n myllytysten sattui muutama keskialueen pallon menetys, joista Ilves välittömästi rankaisi. KrP:n kavennuksen laukoi rystyllä komeasti Saku Kilpi, mutta Ilves vei erän 1-2. Harvemmin erä hävitään, kun erinomaisia maalintekopaikkoja saadaan luotua jatkuvasti ja vastustaja pääsee yrittämään muutaman kerran. Nyt näin kävi.

Kolmaskin erä alkoi KrP:n painostuksella, joka johti Samulin toiseen maaliin ja tasoitukseen. Hyökkäysinto kuitenkin kostautui ja Ilves iski. Isku kuitattiin nopeasti ja tilanteessa 5-5 merkittiin aikalisä KrP:lle. Aikalisällä saadun ohjauksen teemana oli pelata oma pää tarkasti ja hoitaa peli ansaitusti kotiin terävällä vastaiskulla. Näin kävikin, mutta oman pään pelasi tarkasti Ilves ja kahdella terävällä vastaiskulla vei ottelun 5-7. Peliä hallinnut ja maalipaikkoja luonut KrP hävisi ja maalipaikat käyttänyt Ilves voitti. Maalintekopeli.

Aikalisä molemmille joukkueille

Nokian KrP – FBC DUX 1-7 (0-1, 1-1, 0-5)

Keski-Suomen 94–95 ikäluokan ylpeys FBC DUX oli kahden erän lämmittelyn ja tasaisen väännön jälkeen selvästi KrP:tä vahvempi joukkue. KrP:n maalilla Hannes Heikkilä piti hyvillä torjunnoilla joukkueensa kaksi erää pelissä mukana, mutta kolmannen erän tykitykselle ei Hanneskaan voinut mitään. DUX maalasi kolmannessa erässä 2 minuutin välein ja matkaa ehdottoman ansaitusti ylemmän jatkosarjan voittajana kohti SM-karsintaa.