26.07.2022

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkue on solminut 2-vuotisen sopimuksen puolustajalupaus Luka Ainoan kanssa. Mennellä kaudella Tapanilan Erän kasvatti kipparoi ErVi:n P21-juniorit Suomenmestaruuteen, ja hänet valittiin myös hiljaittain U23-maajoukkueeseen. Nuoresta iästä huolimatta Ainoa on pelannut liigassa jo 71 ottelua, tehoin 3+9, sekä divarissa ErVi-Akatemian riveissä 21 ottelua tehoin 3+7.

Ainoa kommentoi siirtoaan seuraavasti, ”Siirrosta olen erittäin innoissani. Koulupaikan saatuani muutto oli tiedossa, ja tähän asti kaikki palaset ovat hyvin loksahtaneet kohdilleen. Siirto Näätiin tuntui oikealta kiinnostuksen määrän, sekä saatavilla olevan tuen oman pelin kehittämiseksi vuoksi, ja nämä asiat olivat eniten valintaan vaikuttaneet asiat. Lisäksi joukkueen kilpailukyky liigassa lisäsi haluja liittyä porukkaan. Joukkueeseen tuon vahvuuksillani fyysisten ominaisuuksien tukemaa pallollista pelaamista. Tulevalla kaudella henkilökohtaisena tavoitteanani on kunnolla breikata liigatasolla, ja vakiinnuttaa pelipaikka sekä seuratasolla, että U23-maajoukkueessa”.

Joukkueen Manageri Marko Salmela huokui myös tyytyväisyyttä Ainoan sopimuksen myötä. ”Joukkueemme kokoonpano oli jo valmiina, mutta Lukan tasoisen pelaajan tullessa meille tarjolle, emme voineet jättää tilaisuutta käyttämättä. Kyseessä on oman ikäluokkansa kärkipelaaja, jolla on äärimmäisen korkea kehityspotentiaali. Tästä viimeisimpänä osoituksena P21-Suomenmestaruuden lisäksi on valinta U23-maajoukkueeseen. Ottelumäärän kasvaessa tulevalle kaudelle, kokoonpanon laajuuden ja tasaisuuden merkitys kasvaa entisestään, joten myös tällä saralla Lukan liittyminen joukkueeseen on hieno asia. Lisäksi Luka on tulevalla kaudella vielä P22-ikäluokkaa, joten hän tuo varmasti johtajuutta ja kokemusta myös junioreiden puolelle, joissa myös tulevan kauden tavoitteet on asetettu korkealle”.