01.10.2018

Nokian KrP:n salibandyliiga jatkuu tiistaina kotiottelulla liiganousija Porin Karhuja vastaan.  Molemmat joukkueet tarvitsevat tärkeitä lisäpisteitä, sillä KrP on aloittanut kauden odotuksiin nähden vaisusti ja nousijajoukkueilla pisteet ovat olleet perinteisesti tiukassa.  Karhujen kaksi kärkiketjua ovat hyvinkin liigatasolle kelvollisia ja joukkueella on potentiaalisia nuorten maajoukkuepelaajia kuten Aaro Ollikainen, mutta heidän jälkeen taso laskee selkeästi. Kahdella kentällisellä on raskasta taistella liigassa pidempää kokemusta omaavia joukkueita vastaan. Tasaisissakin peleissä on kovan työn takana vääntää yhden maalin tappiot yhden maalin voitoiksi.

Nokian KrP ei keväällä jatkanut monivuotisen maalivahdin Santtu Pohjosen sopimusta, vaan haki maalin eteen uusia tuulia Tampereen Kooveesta Arvid Vonkin.  Vonk on Porista lähtöisin ja opiskelee siellä tälläkin hetkellä, joten jos valmentajien komento käy veräjän eteen, Vonk pääsee pelaamaan kotikaupungin joukkuetta vastaan.  Toisena vaihtoehtona valmennuksella on usealta vuodelta tuttu Antti Kortetmaa, joka on hieman vanhemmalla iällä löytänyt torjuntatyöhön uutta tekemistä ja noussut kilpailemaan tasavertaisesti torjuntatyön jakamisen vastuusta. Lopullisen valinnan veräjänvartijasta valmennus tekee vasta maanantain valmistavan harjoituksen jälkeen.

Näädät ovat saaneet alaraajavamman toipilasjakson jälkeen riveihinsä suoraviivaisella pelitavalla omaa joukkuetta sytyttävän Valtteri Viitakosken.  Viitakoski ei kuvia kumartele eikä katsele vastustajan pelaajien selästä tähtipelaajien nimiä, vaan haastaa puolustajia ennakkoluulottomasti jääkiekosta opitulla suoralla maalille pelaamisella.  Puolustajat ovat olleet vaikeuksissa Viitakosken pelitavan kanssa, sillä salibandyssä ei ole totuttu näin voimakkaaseen pelitapaan.  Yleisölle numerolla 91 pelaavan Viitakosken pelin seuraaminen tuo otteluun mukavan lisäpanoksen.  Kannattaa tulla seuraamaan ihan paikan päälle.