06.12.2011

Maanantai-illan ottelussa nähtiin viisi hyvin tasavahvaa ketjukoostumusta, mutta NST:n harmiksi yksi KrP:n ketju oli aivan omaa luokkaansa ja pitikin varsinkin ensimmäisessä erässä varsinaista karusellia NST:n kustannuksella. Ei ole suuri vääryys sanoa, että ketju Johansson-Reusser-Rikala-Salonen-Koskela on tällä hetkellä liigan kuumin ketju. Pelkästään Henri Johanssonin tehot ovat nyt kahteen viimeiseen peliin käsittämättömän ällistyttävät 11+7 ja esimerkiksi puolustajat Janne Salonen ja Matti Koskela ovat jo nyt tehneet omat henkilökohtaiset kausiennätykset. Johansson on liigan pistepörssissä täysin omassa kastissaan, vaikka Johanssonilta ottaisi syöttöpisteet kokonaan pois, niin hän johtaisi silti pistepörssiä. Johansson on noussut tehojensa myötä myös liigan kaikkien aikojen tilastossa kahdeksanneksi ohi Classicin Vesa-Matti Virtasen sekä SPV:ssä ja OLS:sissa tehoilleen Mikko Helasen. Tällä hetkellä Johanssonilla on kasassa 250 otteluun huimat 282+210=492 tehopistettä, joten viime pelien tahdilla 500 pisteen raja on vaarassa rikkoutua jo ensi pelissä..

NST pelissä pelin ratkaisu tapahtui pitkälti jo ensimmäisessä erässä KrP:n paukutettua 7 maalia, NST:n kahta vastaan. Toisesta erästä lähtien pelistä muodostuikin lähinnä maalintekokilpailu eikä KrP:n puolustahalu ja pallollinen pelaaminen varmastikaan tyydytä valmennusta. NST sai roppakaupalla paikkoja KrP:n pelaajien ylihyökättyä ja hukatessa palloja käsittämättömästi omalla alueella aivan omaa huolimattomuutta ja ylimielisyyttä. Fakta on, että ilman Johanssonin johtaman ykköskentän huippuiltaa ei olisi ollut kaukana, että pisteet olisivat lähteneet bussissa kohti Lappeenrantaa. Yksi tilastokummajainen mahtui illan otteluun, sillä NST voitti laukaukset peräti 94-44, tosin tuo kertoo oleellisen KrP:n puolustusinnosta. KrP:n ykköskentän voitettua oman pelinsä 10-3, muut KrP ketjut jäivätkin jopa kahta maalia pakkaselle plusmiinuksissa. Tämä onkin sellainen asia, joka on pakko saada korjattua seuraaviin peleihin. Kahdessa edellisessä pelissä KrP:n tehot ovat levänneet liikaa ykköskentän varassa. Toki osasyy tälle on KrP:n pitkäksi muodostunut sairaslista, eilenkin oli pois eri syiden takia kuusi runkopelaajaa Sami Nymanin ja Timo Johanssonin johdolla, joka varmasti syö hyökkäystehoja.

Nokian KrP:n surkeasti alkanut kausi on nyt saatu käännettyä huomattavasti parempaan kurssiin KrP:n ollessa nyt neljän pelin voittoputkessa. Vastustajat kuitenkin vaikeutuvat jatkossa, sillä ennen joulua kohdataan vielä ensi maanantaina kotipelissä vaarallinen Oilers sekä saman viikon lauantaina sarjakärki SPV Seinäjoella.