09.11.2013

Kahdesti neljän päivän sisään toisensa kohtaavat Nokian KrP ja Classic pelasivat lopulta todella jännittävän ja kohtalaisen vauhdikkaan ensimmäinen osan Raholassa perjantai-iltana.

Pelin ensimmäinen erä ja varsinkin alku näytti siltä, että Classic family tanssii rumat lukemat pelokkaan ja aran Näätälauman kustannuksella. KrP ei saanut koko erässä pallollista peliään kulkemaan ja omassakin päässä pakka aukesi pelottavan helposti muutamaan otteseen. Eka erä vain 0-4 Classicille täydellisestä hallinnastaan huolimatta, KrP:n maalipaikat olivat lähinnä yksilöiden Miro Lehtisen ja Tommi Merton varassa.

Toiseen erään KrP pääsi huomattavasti paremmin peliin mukaan ja paransi pelirohkeuttaan huomattavasti. Nyt saatiin itse luotua maalipaikkoja ja lisäksi ajoittain korkealla karvauksella saatiin myös hyviä riistoja, varsinkin kakkos- ja kolmosketjuilla. Erä tasan 3-3, joka taas mairitteli hieman Classicia, niin paljon KrP sai kuitenkin luotua hyviä tilanteita Pekka Niemisen vartioimalle Classic maalille.

Viimeiseen erään moni luuli, että Classic tulee latomaan pari helppoa maalia ja karkaa selkeään voittoon, mutta niin taisi luulla myös Classic pelaajat, sillä heti erän alussa huomasi huolimattomuuden Classicin pallollisessa pelissä ja pallonhallinta kääntyikin jopa yllättävän selvästi kotijoukkueelle. Hyvä kiri toi näädät jo maalin päähän 9 minuuttia ennen loppua, mutta edes 5 minuutin ylivoima eikä 2 minuuttia ilman maalivahtia pelaten tuonut lopulta mitään huipputontteja. Voisi sanoa, että KrP hieman jäätyi huomattuaan pelaavansa lopussa vielä voitosta. Lisäksi Henri Johanssonin poissaolo tuntui pahiten juuri näissä kohdin, kun olisi tarvittu uskallusta hakea ratkaisuja.

Positiivistakin löytyi paljon, peli-ilme oli kaksi viimeistä erää lähes kauden parasta ja nuoret miehet pelasivat todella miehekkäästi. A-juniori Jussi Mustalahden johtama kolmosketju: Suoniemi-Meister-Mikkonen-Mustalahti-J.Koskela pelasi hienon pelin voittaen oman osuutensa 1-0 ja hyvällä liikkeellään vaikeuttaen Classicin pelaamista. Myös liigadebyyttinsa kesken pelin sairastuneen Ville Kangasmäen tilalla pelannut B-juniori Elmo Luoto selvisi ensimmäisestä pelistään lähes virheettömästi.

Näätälauma pääsee yrittämään revanssia heti maanantaina Tampere Areenalla klo 18.00. Jatkuuko KrP:n positiivinen peli-ilme vai lyökö Classic luun kurkkuun heti alussa, kuten eilen?