27.10.2011

Maanantaina 31.10 kello 18.30 Raholaan astelee maailmanluokan pelaajia vilisevä SSV, joka voitti muutama viikko takaperin Tsekissä pelatun Euroopan Cupin. Finaalissa kaatui Tsekin mestari Tatran Stresovice ja välierissä maailman parhaan salibandypelaajan Mika Kohosen tähdittämä Ruotsin mestari Storvreta. Joten SSV on käytännössä tällähetkellä maailman paras seurajoukkue. SSV on pelannut liigassa muutaman ottelun vähemmän kuin muut, juuri Euroopan Cupin takia, mutta nousee varmasti omalle paikalleen kärkikahinoihin saatuaan peliluvut tasoihin muiden kanssa. SSV:llä onkin pieni otteluruuhka juuri nyt, sillä kahteentoista päivään ennen KrP peliä se on pelannut 4 liigaottelua ja yhden voittoisan Suomen Cup pelin SPV:tä vastaan Seinäjoella. Mutta tuo ei varmasti tunnu niin paljon kuin monella muulla liigajoukkueella, Itä-Helsinkiläisillä on viime vuotisia joukkueita laajempi ja jopa parempi materiaali sekä sen tähtipelaajat ovat huippu-urheilijoita, jotka ovat tottuneet isoon rasitukseen Tero Tiitu ja Mikael Järvi etupäässä. Tätä kirjoittaessa SSV:n edellinen peli oli keskiviikkona Porissa, jossa isäntäjoukkue FBT Pori sai raporttien mukaan oppitunnin pallollisesta pelistä oltuaan pesukoneessa lähes koko 60 minuuttia.

Nokian KrP:n viikko piti sisällään murskavoiton kotona FBT Porista lukemin 10-1 sekä keskiviikkona kirvelevän vierastappion 7-4 Happeeta vastaan, hieman hämmennystä aiheuttavien tuomarituomioiden ja huonon viimeistelyn seurauksena. Pelin taso oli kuitenkin jälleen koko viikolla oikeastaan Happee pelin ensimmäistä erää lukuunottamatta hyvää luokkaa, joten niitä sarjapinnojakin on jossainkohtaa tulossa isommallakin tahdilla, kuin tähän asti on tullut, mikäli otteet vain jatkuvat nähdyn kaltaisina. Joka pelissä on luotu maalipaikkoja tähän asti vähintään samanverran kuin vastustaja ja usein jopa enemmän, mutta niinvain vastustajat ovat viidesti pystyneet tekemään enemmän maaleja KrP:n kahta voittoa vastaan. Eniten tappiopeleissä on näkynyt ykkössentteri Benjamin Reusserin puuttuminen reisivammansa takia, vamma ärtyi jälleen Pori pelin jälkeen ja hän joutuikin huilaamaan Happee ottelun. Loppuviikon lääkärireissu kertoo, onko huilista tulossa pitempikin vai palaako taikuri heiluttamaan tahtipuikkoa jo SSV peliin. Reusserin puuttuminen näkyy pahiten laiturien Henri Johanssonin ja Timo Johanssonin otteissa, jolloin he joutuvat keskittymään enemmän pelintekemiseen eikä tilanteiden päättämiseen, jossa he olisivat parhaimmillaan.

Positiivisiakin uutisia kuuluu pelaajarintamalta, sillä maaliruisku Sami Nyman palasi viikolla kokoonpanoon ja latoikin heti kelpo tehot 3+1 kahteen otteluun, myös puolustajapari Janne Salonen ja Matti Koskela ovat olleet rautaa viime peleissä ja varsinkin Koskela on tehnyt myös hienosti tehoja, ollen tällä hetkellä liigassa puolustajien pistepörssissä sijalla 7 tehoilla 2+6 plusmiinuksenkin ollessa komeat +5. Sijaluku olisi oikeasti korkeampikin, sillä puolustajaksi listatuista, hyökkääjänä on pelannut ainakin FBT Porin Rami Prokki, Tapanilan Erän Tuomas Iiskola ja Classicin Petri Hakonen, jotka löytyvät sijoilta 1-3 ”puolustajien” pörssistä.

Seuraa heitä:

Nokian KrP: Matti Tuomiranta

Liigakentille palannut maalivahti on pelannut todella tasaisen syyskauden tähän mennessä, helppoja maaleja ei ole juurikaan mennyt. Maanantaina vaaditaan nappipeliä myös molarilta, mikäli KrP aikoo pisteistä taistella.

SSV: Juho Järvinen

Tämän miehen kun jätät vapaaksi tai edes mailanvarren vapaaksi 5 metrin päästä maalista, niin joka kerta saat kaivaa palloa omasta maalista. Maailman paras maalineduspelaaja, osuu jokaiseen ilmapalloon.

Nokian KrP – SSV maanantaina 31.10.2011 kello 18.30 Rahola Areena

Liput: 10€ aikuiset, 7€ opiskelijat, 5€ lapset 7-15-v, alle kouluikäiset ilmaiseksi, jäsenkortilla ilmaiseksi, jäsenkortilla 2 perheenjäsentä 5€ / lippu.

Seuraa Nokian KrP:n tapahtumia Youtubesta, tästä KrP:n omaan kanavaan.

Liity Nokian KrP:n edustusjoukkueen facebook ryhmään tästä.