27.10.2011

Nokian KrP:n ja Happeen välinen välien selvittely oli hyvin samankaltainen kuin edelliskauden Jyväskylän vierailu, joka päättyi KrP:n jatkoaikavoittoon. Tällä kertaa Happee sai pidettyä pisteet Keski-Suomessa oltuaan terävämpiä viimeistelyssä sekä ensimmäisessä erässä, jossa KrP:n jalat olivat vielä bussissa.

Ensimmäisen erän Happee vei ja KrP vikisi. Toiseen erään KrP sai kuitenkin aivan uuden vaihteen ja loikin vaihto vaihdolta vaarallisia paikkoja Happeen maalissa mainion pelin pelanneen Eero Kososen maalille. Lukuisista paikoista ei kuitenkaan saatu aikaan kuin kaksi maalia Sami Nymanin ja Henri Johanssonin toimesta. Erän puolivälin jälkeen Happeen Joonas Pylsy käytti KrP:n omanpään täyttövirheen hyväksi rankaisemalla keskeltä pelin 4-3 lukemiin.

Kolmanteen erään KrP sai taas nostettua pykälää ja tulikin tasoihin energiaketjun Janne Suoniemen komealla laukauksella. Muutamassa seuraavassa vaihdossa oli taas huikeita paikkoja lisätä johtoa, kunnes tuomarit antoivat todella kevyen 2 minuuttisen Matti Koskelalle KrP:n hyökkäyspäässä. Tämä jäähy saatiin jo periaatteessa mitätöityä kun Happee joutui rikkomaan oman ylivoimansa aikana ja oli saamassa siirretyn rangaistuksen. KrP alkoi tietysti kuluttumaan aikaa, jotta saataisiin ylivoima-aikaa mahdollisimman paljon Koskelan jäähyn päätyttyä, mutta pallon lopulta menetettyä KrP:n Risto Parikka otti tarpeettoman kovaa pienikokoista Pylsyä, joka käytti uimahyppääjän taitojaan sopivassa paikkaa ja sai hankittua myös Parikalle 2 minuuttisen. Joten jo orastava ylivoimapelimahdollisuus muuttuikin yhtäkkiä Happeen 4vs3 ylivoimaksi.

Tämän Happee käyttikin hyväksi, varjojen mailla ottelussa esiintynyt kokenut sotaratsu Lasse Riitesuo sai tarvitsemansa tilan sekä ajan ja niittasi Happeen jälleen johtoasemaan. Tämänkin jälkeen KrP jatkoi raivoisaa taistelua, mutta ratkaisu nähtiin lopulta KrP:n uhkarohkean syöttöyrityksen johdosta auenneesta ylivoimahyökkäyksestä, jonka KrP:stä siirtynyt Veli-Matti "Änäc" Hynynen laukoi verkkoon tutulla epäonnistuneella lämärillä maatapitkin… Lopussa Happee pääsi vielä kaunistelemaan lukemia 7-4 tyhjään maaliin.

Happee osoitti olevansa hyvä ja liikkuva joukkue ja tulee varmasti nousemaan sarjataulukossa. KrP:n peliesityksessäkään ei taaskaan ollut mitään vikaa, mutta jälleen tuttu ongelma, maalipaikkojen hyödyntäminen maksoi kaksi sarjapistettä.

KrP:lle toi ennen peliä lisää harmaita hiuksia ykkössentteri Benjamin Reusserin maanantain Pori pelissä uudelleen kipeytynyt reisi, Sveitsin taikuria todella tarvittaisiin kentällä eikä katsomossa. Viime viikolla harjoituksissa loukkaantunut puolustaja Tomi Sarajärvi yrittää perjantaina jalkansa kestävyyttä, joten hän on mahdollisesti mukana KrP:n seuraavassa liigaottelussa, maanantaina Raholassa pelattavassa SSV pelissä.