03.11.2009

Nokian KrP:lle ensimmäinen kotivoitto Salibandyliigassa

• Seppo Auvinen

Nokian KrP otti vaikeuksien jälkeen avauskotivoiton maanantai-iltana tämän kauden Salibandyliigassa Tampere Areenalla käydystä ottelusta Oilersia vastaan. KrP:n vuoden takainen päävalmentaja Kai Ahlstedt oli nyt ”öljymiesten” valmentajana. Oilers aloittikin vahvasti ja kun kotijoukkue seiskoskeli , iski vieraat 13:ssa minuutissa kolme maalia. Avauserä oli täysin vieraiden.

–Pukukopissa päävalmentaja kertoi muutaman uuden taktiikan millä pelataan ja se auttoi. Saatiin nyt uusi rytmi peliin ja tultiin tasoihin. Puolustuspään kautta tarkalla pelillä onnistuttiin kahdessa erässä hyvin. Oli makeeta saada eka kotivoitto, toteaa KrP:n kapteeni ja tasoituksen lukemiin 4-4 tehnyt Heikki Rantala.

Toisen erän ensimmäisen viiden minuutin aikana KrP teki kolme maalia ja ne viimeistelivät Lasse Salminen, Tommi Merto (molempiin maaliin syötön antoi Jarkko Lakanen) sekä tasoituksen 3-3:een teki illan sankari Henri Johansson. Mutta vieraat menivät toisessa erässä vielä 3-4-johtoon.

Kolmannessa erässä Heikki Rantala tasoitti Henri Johanssonin syötöstä ja voittomaalin viimeisteli Veli-Matti Hynynen Johanssonin syötöstä. Näin Nokian KrP voitti ottelun maalein 5-4 (0-3, 3-1, 2-0). Yleisöä oli yli 700 paikan päällä.

–Kyllä me oltiin täysin vastaantulijoita ensimmäisen vartin aikana. Viimeiset viisi minuuttia päästiin hiukan mukaan peliin. Erätauolla sanoin jätkille, ettei tää voi tällaisena jatkua, sillä eihän seuraaviin matseihin tule enää ketään katsomaan. Toinen erä oli hyvää ja pystyttiin yksi av-peli hoitamaan. Jos olisi tullut 3-5, olisi kolmas erä ollut varmasti raskasta, toteaa päävalmentaja Mika Myllyniemi.

Kolmas erä oli Myllyniemen mielestä pikkutarkkaa, mutta oman joukkueen onneksi Henri Johansson järjesteli voiton. Niko Nordlund oli pelaaja, jonka päävalmentaja halusi nostaa muiden yli illan sankarin Johanssonin lisäksi. Kehuja sai monta hyvää koppia ottanut nuori maalivahti Pasi Järvinenkin.

–Meille on tullut jokunen kerta toisissa erissä, että ote lipsahtaa. Taitaa nuorilla pojilla olla liikaa jännitystä vai oliko hyvän olon tunnetta avauserän jälkeen, kertoo Oilers-valmentaja Kai Ahlstedt.

Oilers-koutsi piti toista erää kyttäyseränä, eikä joukkue saanut palloa ylärimaa lähemmäksi maalia päätöserässä.

Salibandyliigassa on nyt 1,5 viikon maaottelutauko ja sarja jatkuu 14. marraskuuta. Tuolloin KrP matkustaa Vantaalle AC Hakin vieraaksi. Tauolle lähdettiin sarjan kannalta tosi tiukoissa tilanteissa: SSV 8 ott. 11 pistettä, ERä 7/10, Trackers 7/10, KrP 8/10, Koovee 8/10, SPV 8/10, Classic 8/9, TPS 7/8, Happee 8/8, Oilers 7/6, AC Haki 8/6, Josba 8/5, OLS 8/3, NST 8/2.