01.11.2009

Suomen Cupissa selviydyttiin 3. kierrokselle, ja arpaonni toi vastustajaksi vaatimattomasti liigakakkosen Tiikerit Tikkurilasta. Raatelijoiden luolaan lähdettiin perjantaina hienoisella jännityksellä tutkimaan onnistuuko kissojen kesytys, vai tuleeko rumaa jälkeä.

Alussa kristittyjen mailat vapisivat pelosta, kunnes huomattiin että ihmisiähän ne vastustajat ovatkin, nimestään huolimatta. Tiikerit pyörittelivät toki näppärästi nokialaisten päädyssä, mutta vähitellen KrP rohkaistui vastaiskuihin ja suoraviivaisten maalipaikkojen hakemiseen. Erätauolle mentiin maltillisessa 3-0 tappioasemassa.

"Pakollinen" mailarikejäähy otettiin toisen erän alkuun, mutta Tiikereiden ylivoima ei purrut ja emännät hukkasivat tukun tilanteita – vastassa oli tietysti peruskallio-maalivahti Tiina Kallio, joka sai huhkia hommia nokialaisten maalinsuulla hiki kypärässä.

Muutaman hukatun tilanteen jälkeen Tiikereiden kuparisen onnistui rikkomaan Pirjo Pelto tykittämällä Essi Nurmen syötön ylämummeliin. Tiikerit kuittasivat tämän taas parilla maalilla, ja toiselle tauolle 5-1 lukemin.

Moinen ei ole luku eikä mikään kääntää jopa voitoksi salibandypelin päätöserässä, ja Kaisa Kaipio karkasi oikealta laidalta Henna-Maija Turusen syötöstä laukomaan pallon jälleen kissojen kehikkoon. Kristityt haaveilivat hetken peliin mukaan pääsystä, mutta taitavat tiikerit muistuttivat mistä tuulee ja pyörittelivät kristittyjä tehden maalin silloin, toisen tällöin… No, onnistuivat vieraatkin vielä; vastaiskusta Satu Kiviranta viimeisteli Essi Nurmen maalintekoyrityksen verkkoon. Numerot lopulta 9-3(3-0)(2-1)(4-2) Tiikereille, tosin samoin lukemin ovat tainneet pöllyttää liigavastustajiakin joten KrP:n ei tarvitse hävetä omaa esitystään.

Valmentaja Janne Hiukka oli tyytyväinen oman pelin asteittaiseen paranemiseen. Kristityt saivat hyvää harjoitusta kunnon vastustajan koulutuksessa, nämä opit mielessä jälleen sarjapeleihin parin viikon päästä.