13.12.2009

Nokian KrP voittoisasti joulutauolle

  • Seppo Auvinen

Salibandyliiga jäi joulutauolle ja Nokian KrP kohtasi Tampere Areenalla Josban Joensuusta. KrP voitti kovan vierasvastuksen jälkeen maalein 5-3 (3-0, 1-2, 1-1).

Nokialaiset saivat hyvän alun ottelulle, sillä ajassa 5.26 taululla olivat lukemat 2-0. Maalareina olivat Henri Johansson ja Tommi Merto. Tämän jälkeen Josba sai otteen pelistä, mutta pallo ei kertaakaan mennyt hyvin torjuneen Mikko Vuorisen taakse.

KrP:n Joel Vatajan kaukoveto ajassa 15.34 upposi hiukan helposti Lauri Hyytiäisen taakse

ja mies lähtikin vaihtoon. Tilalle tuli loppuajan hyvin torjunut Tomi Ikonen. Niko Nordlund ja Henri Johansson tekivät KrP:n neljännen ja viidennen maalit.

Josbasta Tatu Väänänen teki kaksi maalia (3-1 ja 1 ja 4-2 rl). Josba pääsi KrP:n omalla maalilla 3-5-tilanteeseen kolmannen erän puolessa välissä. Kovasta yrityksestä huolimatta enempää maaleja ei Josba saanut aikaiseksi.

–Eka erä oli meidän. Tärkeintä oli syyskauden päätteeksi voitto, mutta ottelu olisi voitu kieltää kaikilta alle 18-vuotiailta. Kaikki pelaajat, toimitsijat, tuomarit, katsojat, valmentajat olivat yössä. Lailla pitäisi kieltää kello 13.30 alkavat ottelut. Hyvää joulua kaikille, toteaa päävalmentaja Mika Myllyniemi.

Päävalmentaja Mika Myllyniemi on menneeseen syksyyn tyytyväinen, kun kuitenkin lähdettiin pienillä askeleilla. Ykkösasia oli saada fyysinen puoli kuntoon.

–Koko kesä tehtiin kovaa työtä fyysisen kunnon saamiseksi hyväksi. Joukkue on tehnyt hyvin treeneissä töitä ja siitä annan ison plussan pelaajille. Myös terävyyttä ollaan saatu.

Pelillisesti 5-5-vastaan pelaamista niin puolustuksessa kuin hyökkäyspäässä on saatu kuntoon pikku hiljaa. Ylivoimapeliin Myllyniemi odottaa vielä keväällä parannusta.

–Lähdettiin sarjan alkaessa pitämään oma pää puhtaana ja se on onnistunut hyvin. Meille on tehty vähän maaleja, mutta vastaavasti meidän olisi pitänyt tehdä enemmän itse maaleja.

Henkisen puolen kasvaminen on ollut myös päävalmentajan yksivaihe ja se on pikku hiljaa nousussa. Sillä se ratkaisee keväällä tärkeissä kamppailuissa.

–Meillä oli yksi musta viikonloppu syksyllä kun hävisimme sarjaottelun kotona ja cup-ottelun murskaavasti vieraissa. Uskon, että opimme aika paljon siitä.

Joukkueen tavoite oli syksyllä piste per peli ja siinä tahdissa ollaan. Viime kaudella 26 ottelua ja 13 pistettä, kun nyt se on jo ylitetty.

–Yksilönä täytyy kyllä, vaikka joukkuepelistä onkin kyse, nostaa vuosi vuodelta liigassa kärkimiehenä häärivä Henri Johansson. Mies on myös joukkuepelaaja.

Puolustuspäästä Myllyniemi nosti esiin Niko Nordlundin, joka on noussut kauden aikana koko ajan. Positiivisin on ollut loukkaantumisen jälkeen peliin mukaan tullut Tommi Merto.

–Joukkueen ns. likaisentyöntekijät täytyy myös nostaa esille ja nuori maalivahti Pasi Järvinen on torjunut erinomaisesti liigadebyytissään.

Myllyniemi lähtee neljän viikon joulutauolle antamalla pelaajille jouluviikon kokonaan lomaa ja sen jälkeen alkavat treenit tavoitteena playoff-paikka. Joulutauolle lähdetään Kooveen johtaessa, Classic toisena, SSV kolmas, ERä neljäs ja KrP viides.