11.12.2009

Nokian KrP:n osalta Salibandyliigan syksy huipentuu sunnuntaina Tampere Areenalla pelattavaan Josba-otteluun. Liigan avauskierroksella Joensuussa joukkueet päätyivät pistejakoon maalein 2-2.

–Joensuu on kotona ollut vaikeuksissa, mutta sitä vastoin joukkueen pelit vieraissa ovat kulkeneet paremmalla mallilla. Meidän on sunnuntaina oltava alusta asti hereillä, sillä Joensuun pojat ovat lähtenet aamuvarhain kohti Tamperetta ja ovat varmasti hereillä. Ottelun alkamisajankohta on aikainen, sillä se alkaa jo 13.30, toteaa KrP:n päävalmentaja Mika Myllyniemi.

Viime viikonloppuna Nokian KrP pelasi niin Seinäjoella kuin Oulussakin ja sen jälkeen päävalmentaja antoi pari vapaa päivää akkujen lataukseen.

–Tuon pitkän reissun jälkeen on ollut positiiviset tunnelmat ja ennen sunnuntain matsia tulee neljä treeniä. Sunnuntaina ei voi lähteä odottelemaan kuukauden pelitaukoa, vaan vielä kerran on saatava miehet ja pallo liikkeelle.

KrP:n joukkue on Yrjö Taajamaata lukuun ottamatta mukana sunnuntain ottelussa. Taajamaalta meni pohjoisen reissussa selkä siihen malliin, ettei miehestä ole nyt kentälle.

–Onhan muillakin kuten koko Suomessa pientä flunssaa ollut, mutta se ei haittaa miesten pelaamista. Meidän on pidettävä puolustuspää tarkkana, sillä Josballa on kovia maalareita.

Tällä kaudella kaikki liigaottelut on pelattu muovimatolla ja siihen ratkaisuun Myllyniemi on ollut tyytyväinen.

–Ei ole tarvinnut pelata vanhoilla parketeilla, joissa pallot pomppivat mihin tahansa. On ollut todella positiivinen juttu. Sunnuntaina taistellaan pisteet kotiin ja sitten lomalle.

Pistepörssissä Henri Johansson menetti ykköspaikan keskiviikkona, kun Classicin Lassi Vänttinen siirtyi ykköspaikalle pistein 10+20. Henri on kahden pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Kolmantena oleva Happeen Lasse Riitesuo on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin Vänttinen ja on kolmen pisteen päässä.