04.02.2010

Nokian KrP nousi ahdingosta voittoon jatkoajalla
  • Seppo Auvinen
Salibandy Miesten Salibandyliigassa pudotuspelipaikkaa kärkkyvä Nokian KrP joutui keskiviikkoiltana tiukoille AC Hakin kanssa Tampere Areenalla pelatussa ottelussa. Nokialaiset nousivat kolmen maalin takaa rinnalle ja jatkoajalla ansaittuun voittoon maalein 9-8 (1-2, 3-4, 4-2, 1-0). Voitolla Krp nousi tasoihin TPS:n kanssa ja kamppailee jäljellä olevissa otteluissa jatkopaikasta.
Keskiviikon ottelu alkoi nokialaisittain hiukan kankeahkosti ja vieraat veivätkin avauserän maalein 1-2. Toisessa erässä muutamasta kotijoukkueen merkkausvirheestä Haki iski neljä maalia ja johti parhaimmillaan 3-6, kun peliä oli pelattu 38.20. Onneksi KrP sai kavennuksen ennen erän loppua.
Heti kolmannen erän avausminuutilla kotijoukkue kavensi 4-6 ja kolmannella minuutilla peli oli jo 5-6. KrP tuli hyvällä pelillä tasoihin ajassa 42.21. Tuosta tasoituksesta ei ehtinyt kulua kuin 28 sekuntia, kun vieraat siirtyivät jälleen johtoon.
Ajassa 43.40 kotijoukkueelle tarjottiin ottelun ratkaisua, kun Hakin Mika Moilanen otti väkivaltaisuudesta viiden minuutin jäähyn.
Kotijoukkue pyöritti peliä 1,5 minuuttia tuloksettomasti ja sitten KrP:n Joel Vataja otti tyhmän jäähyn. Onneksi kotijoukkue tasoitti 4-4-vastaan pelatessaan lukemiksi 7-7. Jäähyltä päässyt Vataja syötti Ossi Reentilän maalintekoon ja kotijoukkue meni ylivoimalla 8-7-johtoon.
Joel Vataja oli pääosassa ajassa 55.58 istuessaan toista jäähyään, kun vieraat tasoittivat ajassa 55.58 ottelun. KrP:lla oli lopussa rartkaisun aikka, mutta veto kolahti tolppaan. AC Hakin Antti-Jaakko Alanko sai samasta tilanteesta kahden minuutin jäähyn.
KrP pääsi jatkoajan aloittamaan ylivoimalla ja se tuotti tuloksen ajassa 61.27, kun illan kolmannen maalinsa laukoi Jarkko Lakanen.
– Nordlundin Niko laittoi kyllä namusyötön ja eihän siinä voinut, kuin laukoa ylänurkkaan. Aika harvinaista herkkua on hattutemppu, sillä edellinen tuli viime kaudella. Meillä on aina ollut noi ottelun alut vaikeita. Tulee kaikenlaisia merkkausvirheitä. En tiedä onko puolustuksen huonoutta vai vastustajan hyvyyttä, toteaa kolmen maalin isä.
Päävalmentaja Mika Myllyniemi käytti ottelun aikana kovaäänisesti ääntään herätellessään omia pelaajia unesta.
– Erätauoilla jouduin kopissa nostamaan ääntä ja pyytää pelaajia palaamaan omalle tasolleen. Peluutin kahta kentällistä, kun Tommi Merto, Henri Kämäräinen ja Heikki Rantala olivat poissa. Haki on ollut tällä kaudella meille paha vastus ja sitä se oli nytkin. Muutama merkkausvirhe ja vastahyökkäys toivat joukkueelle helppoja maaleja, toteaa Myllyniemi.
Myllyniemi totesi helmikuun myötätuulen nyt alkaneen ja jäljellä olevista peleistä joukkue ottaa tarvittavat pisteet pudotuspelipaikkaan.
– Meidän on parannettava puolustuspeliämme jatkossa, ettei vastustaja saa aina kahdeksaa maalia aikaiseksi. Ihmeellisesti nyt on maalihanat auenneet monissa otteluissa. Yleensä keväisin ne tahtovat mennä kiinni. Positiivisyyttä on saatava enemmän aikaiseksi.
Keskiviikon ottelussa voittajien sankareita olivat hattutemput tehneet Jarkko Lakanen, Veli-Matti Hynynen, maalivahti Pasi Järvinen ja Henri Johansson, joka siirtyi pistepörssin kärkeen 47 pisteellä, kaksi pistettä Classicin Lassi Vänttisen edelle.
KrP:n seuraava ottelu on viikon päästä lauantaina Helsingissä ja vastassa hallitseva mestari SSV. Heti maanantaina on kotiottelu ERää vastaan ja 18.helmikuuta perjantaina kotiottelu, jolloin vastaan tulee SPV ja viimeinen runkosarjan ottelu on 26. helmikuuta Kooveetä vastaan vierasotteluna.