07.01.2011

Vuoden 2011 ensimmäisessä kotiottelussaan Nokian KrP saa vieraita Espoosta, Oilerssin saapuessa vierailulle Raholaan. Syyskierroksella KrP kävi häviämässä niukasti 8-5, tuolloin oma huolimattomuus pallollisena antoi voiton avaimet Oilerssille.

Oilerssin tavaramerkiksi on tällä kaudella ja yleensäkin Akseli Ahtiaisen valmennuksessa muodostunut jatkuva 60-minuutin paine, eli joukkue on karvannut aivan päätylaudasta pelin alusta loppuun. Tällä pelityylillä myös maaliluvut ovat useimmissa Oilerssin peleissä reilusti kaksinumeroiset. Viime aikoina hekin ovat kuitenkaan pelanneet välillä hieman maltillisemmalla tyylillä, kuten esimerkiksi voittaessaan ennen joulua Tapanilan Erän kotikentällään komeasti 5-4. Joka tapauksessa Oilers on ollut yksi alkukauden positiivinen suorittaja ja nuori joukkue on pelannut viihdyttävää peliä sekä keikkuukin sarjassa komeasti toisena 121 tehdyllä maalilla. Tässä onkin paljon haastetta tällä kaudella paljon maaleja päästäneelle KrP:lle.

Nokian KrP:n otteita on koko kauden leimannut ailahtelevaisuus, hyvää peliä ja jopa erää on seurannut huono ja keskittyminen on herpaantunut peräti erien sisälläkin. Nämä ovat tietysti nuoren joukkueen yleisiä vaivoja, mutta kun sitä on nyt jatkunut puoli vuotta, niin soisi sen jossain kohtaa loppuvan. Pisteitä on kuitenkin ailahtelevaisuudesta huolimatta saatu raavittua senverran, että pudotuspelipaikka on edelleen täysin omissa käsissä. Tälläiset ottelut etukäteen kovempaa vastaan olisivatkin oiva paikka kerätä eroa takaa tuleviin. KrP on yrittänyt löytää loppuviikolla lääkkeitä puolustuksensa tilkitsemiseen, sillä omiin on tehty peräti 118 maalia, joista on turha kuitenkaan syyttää yhtä tai kahta osa-aluetta. Koko joukkueen puolustusasenteen ja -valmiuden täytyy parantua, jotta tuota tilastoa saadaan kohennettua.

Seuraa heitä:

Nokian KrP: Osmo Reentilä

On tehnyt tällä kaudella liigassa jo peräti 10 maalia, rikkonut komeasti aikaisemman yhden kauden maaliennätyksensä (7-maalia) liigassa. Tekee myös erikoistilanteissa paljon tärkeää työtä.

Oilers: Perttu Pajukoski

Kuritti viimeksi KrP:tä 3+1 tehoin, on muutenkin noussut aivan kärkiporukkaan koko liigan pistepörssissä. Nopea, arvaamaton ja maaliahne.

Nokian KrP – Oilers 9.1.2011 kello 17.00 Rahola Areena