28.11.2011

Nokian KrP:n alkukauden maalinteko vaikeudet ovat tällä hetkellä vain kaukainen muisto, sillä nyt ketsuppipullo on auennut todenteolla. Joskin eilen TPS pelissä tehdyt 15 maalia, jopa mairittelevat Tepsiä, sillä niin paljon KrP tuhlasi läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä. Osan eilisestä tehokkuudesta ansaitsee KrP:n huikeasti petraantunut pallollinen pelaaminen, mutta kyllä eilen puolet paikoista tarjosi kotijoukkue TPS, lahjoittaen suorastaan palloa KrP karvaajille.

Jo avausvaihdoista kävi selväksi päivän kuva, KrP avaa TPS puolustuksen kerta kerran jälkeen hyvillä syöttöketjuilla ja puolestaan TPS on todella huolimaton pallon kanssa ja menettelee kriittisillä paikoilla palloa jopa lapsellisen helposti. Peliä voisi jopa kuvata hieman isät vastaan pojat pelinä, sillä eilen TPS:n taitavat nuorukaiset tekivät turkulaisen kaikkitietävän Juhani Tammisen sanoin itsestään "pieniä".

TPS pääsi ensimmäisen kerran peliin mukaan saatuaan 7-3 kavennuksen 2.erässä, siinä kohtaa KrP saikin kaivaa kolmessa peräkkäisessä vaihdossa palloa omista, jolloin KrP päävalmentaja Mika Myllyniemi kutsui joukkonsa aikalisällä ja rauhoitti selkeän ylihyökkäämisen vaihteen. Loppuerä olikin paremmin kontrollissa ja KrP pääsikin vielä kahdesti lisäämään maalitiliään lukuisista paikoistaan, erätauolle 9-5 johtolukemissa.

Kolmanteen erään olisi odottanut TPS:ltä todellista kirivaihdetta, kun he saivat aloittaa erän vielä ylivoimalla, mutta Janne Salosen hattutempun täydentänyt alivoimamaali heti erän alkuun katkaisi TPS selkärangan lopullisesti. Tuon jälkeen peli muuttui varsinaiseksi coast to coast pelaamiseksi, eikä se muistuttanut enää salibandyliigaa vaan pikemminkin jotain A-junioreiden SM-sarja peliä, virhemäärän ja sitämyötä maalipaikkojen määrän molemmissa päissä ollen käsittämätön. KrP voitti myös 3.erän maalintekokilpailun, joten kaikkiaan pelin jälkeen taululla komeilivat KrP:n 15-8 voittolukemat.

KrP:n hahmoksi on helppo nostaa huikeat yhdeksän (4+5) tehopistettä nakuttanut Henri Johansson, joka on tällä hetkellä huikeassa vireessä. Mutta harva tuntuu ymmärtävän, että ei Johanssonkaan yksin pysty mitään tekemään vaan suuri ansio hänen hyvyydelleen ja tehoille lankeaa loistovireessä olevalle pakkiparille Janne Salonen-Matti Koskela. Vihdoin tasaisuutta otteisiinsa ison vastuun myötä saanut Koskela johtaa liigan puolustajien pistepörssiä lukemin 3+12, vaikka onkin virallisesti vasta viidentenä. Tilastossa on edellä neljä hyökkääjänä pelaavaa pelaajaa, jotka on liigan sivuille merkitty puolustajiksi. Salonen aiheuttaa jokaikiselle joukkueelle päänvaivaa huikealla nopeudellaan ja loppuunasti yrittämisellään ja voittaa pakkiparilleen ja ketjulleen paljon palloja oman pään kulmissa 1vs1 tilanteissa, joista ne maaleihin johtavat vastaiskut usein lähtevät. Tietysti Johanssonin 18 tehopistettä kolmeen viimeiseen otteluun ovat suorastaan järkyttäviä lukuja, tällähetkellä liigan pistepörssissä Johanssonin johto seuraavana olevaan Happeen Petri Kaukoon on jo 7 tehopistettä.

KrP päävalmentaja Mika Myllyniemi oli pelin jälkeen iloinen maalimäärän vihdoin kasvettua.

— Alkukausi oli vaikeaa, kun tuntui että tuhlataan omat maalintekopaikkamme, nyt sitten on varaa tuhlata samanverran paikkoja ja silti tehdään tälläisiä maalimääriä. M-Team pelistä alkanut positiivinen kierre on nyt näkynyt viime otteluissa, mutta tästä pitää vain jatkaa työntekoa ja mennä peli kerrallaan. Turha haihatella mitään sijalukuja, koska fakta on, että alkukaudella annettiin muille paljon eteen ja nyt täytyy tehdä extrahommia, että päästäisiin sarjassa parempiin asemiin. Myllyniemi päättää.

Negatiivisia asioita sunnuntain pelissä olivat Timo Johanssonin ja Risto Parikan nilkkavammat, joista varsinkin hyvään vireeseen nousseen Johassonin vamma näytti olevan aika paha. Kun vielä eilen reisivamman takia sivussa ollut maalipyssy Sami Nyman lähtee häämatkalle kahdeksi viikoksi, niin nyt on KrP valmentajilla hiukan mietittävää hyvin toimineissa koostumuksissa seuraaviin peleihin.

KrP:n pelit jatkuvat viikon päästä maanantaina 5.12 kotiottelulla Lappeenrannan NST:ta vastaan, tuossa ottelussa on luvassa täysin erilainen vastustaja kuin kahdessa edellisessä KrP:n ottelussa. NST:ta vastaan täytyy oma pallollinen peli ja varsinkin avauspelaaminen olla vauhdikasta sekä vaarallista. Neppailemalla ja seisoskelemalla ei pisteitä varmasti jää Raholaan.

Tästä vielä TPS:n ansiokkaasti koostamaan maalikoosteeseen ottelusta.