01.10.2009

Otteluennakko Nokian KrP – OLS

Nokian KrP kohtaa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan sunnuntaina 4.10 klo 13:30 alkaen oululaisen sarjanousija OLS:n. Peli pelataan Kalevan palloiluhallissa.

OLS:ia on ennakkoarvioissa pääsääntöisesti veikattu sarjan häntäpäähän karsijan paikalle, kun taas KrP:tä on taas veikkailtu keskikastiin pudotuspeliviivan yläpuolelle ja toisinaan niukasti alapuolelle. Molempien joukkueiden omat tavoitteet ovat sijoittuminen runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon eli pääsy pudotuspeleihin.

Kauden avauksessa OLS voitti AC Hakin Vantaalta 6-3 ja hävisi seuraavassa ottelussa mestarijoukkue SSV:lle Helsingistä 5-0. Molemmat olivat OLS:n kotipelejä. Tuloksellisesti kauden alku on ollut siis kohtuullisen hyvä OLS:lle ja omiin on mennyt melko niukasti maaleja, joten siltä osin OLS on varmasti tavoitteessaan kauden alussa.

KrP puolestaan avasi kautensa Joensuussa Josban vieraana ja tuomisina oli 1 piste maalein 2-2. Piste vieraspelistä on tyydyttävä vaikka voittokin pelistä varmasti oli toivelistalla.

Sarjanousija OLS ei ole merkittävästi vahvistunut liigakaudelle ja liigan kärkinimiä ei joukkueesta löydy. OLS on valmistautunut kauteen Karo Kuussaaren valmennuksessa ja odotettavissa on hyvin harjoitellut ryhmä, jonka pelitaktiikka alkukaudella perustunee tiukkaan joukkuepuolustamiseen ja vastaiskupeliin. KrP puolestaan on uudistanut joukkuettaan merkittävästi viime kaudesta. Nimekkäimmät uusista pelaajista ovat liigan eliittipelaajiin kuuluva Henri Johansson, maalitykki Lasse Salminen, Veli-Matti Hynynen ja Henri Kämäräinen ja näiltä herroilta on lupa odottaa merkittävää panosta kauden mittaan. Polvivamma pitää Lasse Salmisen kuitenkin toistaiseksi poissa kokoonpanosta. Nimekkäin KrP:stä lähtenyt pelaaja on Teemu Häkkinen (Koovee), myös Timo Kettunen (Koovee) ja Toni Katajisto ovat niiden pelaajien joukossa, jotka eivät jatka KrP:ssä kuluvalla kaudella. Valmennus uusiutui myöskin edellisestä kaudesta, kun päävalmentajaksi valittiin Mika Myllyniemi apunaan Tomi Silen ja Markus Koivisto.

Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset. Molemmat joukkueet hakevat varmasti pisteitä ottelusta. KrP kotijoukkueena on ennakkosuosikki ja vain voitto ottelusta voi olla tyydyttävä tulos, mikä myöskin rakentaisi sarjatilannetta suotuisaan suuntaan. OLS puolestaan varmasti laskee KrP:n niiden joukkueiden ryhmään, jolta se voi pystyä hakemaan vieraspisteitä vaikka se toisinaan vaatisikin venymistä. Todennäköisesti vastassa on hyvin asennoitunut vierasjoukkue, joka pyrkii tiukalla puolustuksella ja vastaiskupelillä horjuttamaan kotijoukkuetta. Tämä vaatii myös kotijoukkueelta hyvää latautumista peliin. Pelin alku sanelee myös ottelulle suuntaa, jos kotijoukkue saa hyvän alun on vierasjoukkue vaikeuksissa. OLS:lla on haasteena myös palautuminen lauantaina Espoon Oilersia vastaan pelattavasta ottelusta. Palautumisaikaa jää vajaa vuorokausi.

Kaikki pääsylipun ostaneet saavat IS Veikkaajan ilmaiseksi. Aamulehden kestotilaajakortilla otteluun pääsee 2 eurolla. Muutoin pääsymaksut ovat: aikuiset 8 Euroa, opiskelijat 6 Euroa, lapset 4 Euroa ja alla 7-vuotiaat ilmaiseksi.

KrP:n kesäleiriläiset 2009 pääsevät ilmaiseksi sisään kauden kaikkiin kotiotteluihin sanomalla aina nimensä lippuluukulla!