28.09.2009

Jatkoajan jälkeen pistejakoon Joensuussa

Seppo Auvinen
Salibandyliiga miesten osalta käynnistyi viime lauantaina ja Nokian KrP matkasi Joensuuhun Josban vieraaksi. Kotijoukkue aloitti rivakasti ja 1,5 minuutin jälkeen oli pallo jo nokialaisten verkossa. Josba ja KrP pelasivat lopulta tasapelin jatkoajankin jälkeen maalein 2-2 (2-0, 0-1, 0-1, 0-0).
–Meillä oli tarkoitus pitää ensimmäiset minuutit maali puhtaana, mutta niin vain siinä kävi, että Josba iski ja lujaa. Avauserä oli muutenkin meiltä aika huonoa, mutta kahta seuraavaa hallittiin, tarkkuutta vain puuttui maalien teossa, toteaa KrP:n päävalmentaja Mika Myllyniemi.
Josba teki avauserässä toisenkin maalin ylivoimalla ja nokialaiset eivät onnistuneet kertaakaan. Toisessa erässä nokialaiset saivat peliin liikettä ja pallo kulki hyvän puolustuksen myötä.
–Ennen toisen erän viimeisellä minuutilla tullutta meidän kavennusmaalia olisi tilanne voinut olla jo 3-0. Taajamaan Yrjö torjui maaliviivalta pallon ja laittoi sen heti peliin. Jarkko Lakanen sai parin syötön jälkeen pallon ja veti kavennusmaalin alivoimalla.
Kolmannessa erässä kova nokialaispainostus palkittiin ajassa 56.01, kun Heikki Rantala laukoi ylivoimalla tasoituksen.
–Jatkoajan jälkeen tuntui olo hiukan pahalta, sillä voittoon oli tosi hyvät mahdollisuudet. Mutta parempi piste kuin tappio vieraspelissä. Oman pään pelaamista täytyy vielä hiukan parantaa. Ilmeeltään joukkueen esitys oli hyvä.
Josba saa kiittää maalivahtiaan Tomi Ikosta tasapelistä, sillä torjuntoja kertyi 30 ja mm. jatkoajalla neljä. Nokian maalissa Ossi Lahti torjui 17 kertaa ottelun aikana ja jatkoajalla ei kertaakaan.
Ensi sunnuntaina Nokian KrP kohtaa kotiottelussaan Tampere Areenalla sarjanousija OLS:n, joka lauantaina voitti AC Hakin. KrP joutuu tulemaan toimeen ilman yhtä tehomiestään Lasse Salmista kuukauden päivät, kun mies loukkaantui juuri ennen sarja-avausta.