24.10.2011

Nokian KrP:n neljän liigaottelun ja yhden cup-ottelun mittainen tappioputki katkesi maanantai-iltana Raholassa komealla tavalla, KrP:n latoessa taululle 10-1 lukemat FBT Porin kustannuksella.

KrP on tuskaillut muutamassa tappiopelissään maalinteon tehokkuuden kanssa, niin tänään tuntui varsinkin ensimmäisessä erässä, että ketsuppipullo aukeni kerralla kunnolla. KrP sai paljon pallonriistoja prässikarvauksella aivan Porin päässä ja pääsi niistä todella vaarallisiin tekopaikkoihin, tälläkertaa myös pallot saatiin maaliin asti, joten ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 6-0 johtolukemissa.

Toiseen erään maalinälkä oli ymmärrettävästikin pienentynyt ja Porikin pääsi hieman paremmin peliin mukaan, kuitenkin Porin pelistä paistoi jollakin tavalla jonkunlainen väsymys tai haluttomuus koko pelin. KrP vei kaksinkamppailut noin 90 prosenttisesti ja pallopeleissä tuolla lukemalla on yleensä aika vahvoilla myös pelin voittamisen kannalta.

Kolmas erä oli enää lähinnä muodollisuus, vaikkakin Porin nostaessa karvaustaan KrP sai paljon ylivoimahyökkäyksiä, nämä onnistuttiin kuitenkin pitkälti sössimään hakemalla liian kauniita maaleja. Pori pääsi pilaamaan KrP maalivahti Matti Tuomirannan haaveet salibandyssa harvinaisesta nollapelistä harmittavasti 6 minuuttia ennen pelin loppua ylivoimalla hienolla maalilla.

Tänään KrP:ltä ei heikkoa lenkkiä kentällä käyneistä löytynytkään, mutta ykkösketju Parikka-Widgren-Nyman-Koskela-Salonen, oli varsinkin ensimmäisessä erässä todella hyvä ja saikin joka vaihdossa hyviä paikkoja Porin päähän. Benjamin Reusser herätti esimerkiksi Rene Anderssonin takaisin pelifiilikselle ja kolmosketjussa nuori Visa Rikala jaksaa ihastuttaa peli toisensa jälkeen huikealla nopeudellaan ja yhä lisääntyvällä pelirohkeudella. Maalissa Matti Tuomiranta jatkoi tutuksi tulleita varmoja otteitaan.

Kaikkiaan ottelu oli varmasti tasapainoisin 60 minuuttinen KrP:ltä ikinä salibandyliigassa, oma pää piti todella hienosti oikeastaan loppuunasti ja kroppaa laitettiin pallon eteen vielä 10-0 johtoasemassakin, tästä täytyy antaa vielä iso tunnustus hartiavoimin töitä tehneelle sentteri Petri Widgrenille, joka näytti tuttuun tapaan esimerkkiä loppuunasti pelaamisesta. Nyt myös saatiin annettua hyvin painetta pallonmenetysten jälkeen hyökkäyspäässä, josta saatiin välillä pitkiäkin pallollisia jaksoja.

Nyt on miehiä saatu sairastuvalta ja pelikin loksahti taas askeleen kohti valmista, joka on tosin tuntematon käsite. Seuraava mahdollisuus kehittää peliä ja hakea lisää sarjapisteitä tulee jo keskiviikkona KrP:n matkustaessa Jyväskylään Happeen vieraaksi. Viime vuonna KrP haki maukkaan vierasvoiton jatkoajalla kotiin viemisiksi, joten kotijoukkueella on varmasti sisua maksaa kalavelat takaisin.