30.01.2013

NVS – Nokian KrP II ja pari edeltävää matsia

Hämmentävää. Kummallista. Erikoista. Ne ovat hyviä sanoja kuvaamaan Nokian KrP II:n otteluita tällä kaudella. Ensinnäkin eriskummallista on se, että lähes tulkoon samalla nipulla joukkue pärjäsi viime vuonna ihan mukavasti 3-divisioonassa tippumisesta huolimatta. Tällä kaudella peli on takkuillut. Olemme muutenkin kummallinen porukka. Jani K:n hampaat katkeilevat, Emil rasvaa itseään reenien jälkeen, joukkueessamme on kolme hautausmaan työntekijää, Anssilta karkasi kakadu (nyt en tarkoita edellisen spiral-pelin loppuhetkiä, vaan kakadua kirjaimellisesti), Juho ei juo olutta, Panulla on varvassukat, Pekalla veli, jolla on varvassukat, Jounilla Marja-Terttu niminen laukku ja niin edelleen. Esimerkkejä on loputtomia ja läheskään kaikki eivät siedä päivänvaloa. Meitä kaikkia yhdistää se, että olemme reikäisen palluran perään.

Pari viikkoa sitten kummallisia tunteita tämä perin jännä joukkue sai kokea Iittalassa, kun se otti käkättimeen DTT:ltä 0-8. Toisesta pelistä tulos oli ennakkoon mukava 4-4 tasapeli. Sattuipa vain niin, että Pro Stars pelasi kaksi erää ilman vaihtomiehiä. KrP hallitsi isolla kentällä, mutta hullunkurisen erikoisesti vastustaja vain lyllersi 0-3 tappioasemasta 4-3 johtoon. Markus Lätin komea yläpöyseli pienestä kulmasta toi KrP:lle lopulta helpottavan pisteen.

Monessa pelissä on myös saatu jonkinlainen sanasota aikaiseksi, yleensä pelin lopussa. Tällainen koettiin myös Pro Stars pelissä. Toinen tuomareista osoitti vinhaa pelisilmää ottamalla käsittämätöntä roolia pelin viime minuuteilla. Ajassa 42.54 tuomittiin kolme KrP-jäähyä. Ossi sai ensin 2 minuuttia, sitten 20 minuuttia ”epäurheilijamaisesta käytöksestä”. Heti perään Jouni protestoimisesta. Aihetta protestiin kyllä oli, sillä syystä tai toisesta herkkätunteisella päällä oleva tuomari koetti vielä kääntää pelin Pro Starsin hyväksi. Takaiskuilta onneksi vältyttiin.

Lamakauteen helpotusta toi murskavoitto NVS:stä viikonloppuna. Kyllä, luit oikein, murskavoitto. Peli päättyi lukemiin 9-2. Eivät lukemat tosin aivan kaikkea kerro. Kahden erän jälkeen tilanne oli vasta 2-1 huolimatta siitä, että vastustajan vaihtopenkillä hääräsi vain yksi sen kuuluisan vaahtosammuttimen kokoinen ihminen. Homman kasassa piti hienosti maalissa pelannut Emppu Emil Alander. On sangen mukavaa kirjoittaa, että kolmannessa erässä alkoi KrP:n maali-iloittelu. Vileniuksejjani jatkoi siitä, minkä ensimmäisen erän lopulla aloitti, pistetehtailun. Janista tuli varsinainen pistemaakari teholukemin 3+2. Tärkeissä ensimmäisissä maaleissa mukana oli Pekka Antinmaa (2+0), joka sai pelin lopuksi kympin epäurheilijamaisesta käytöksestä. Muilta osin peli sujui jopa rauhallisesti. Sanasodaltakin vältyttiin ja molemmat joukkueet pysyivät rauhallisena pelin loppuun asti. Nokialaisten vaihtopenkkikin oli mukavan asiallinen läpi ottelun. NVS retkahti tuttuun tyyliin viimeisessä erässä. KrP mätti kuusi maalia viimeisen kuuden minuutin aikana. Kapelimestareina erän lopussa toimivat Jani Kosonen (1+1), pistemaakari ja Tuomas Nieminen (0+2) (pari maalipaikkaakin taisi olla). Mainittakoon vielä, että kyseessä oli Mikko Rosenbergin tulokasottelu. Mikko suoriutui mainiosti debyytistään. Viimeiseen maaliin syöttöpisteen merkauttanut Mikko pelaa rauhallisesti, mutta aktiivisesti. Sunnuntain spiralissa tehojakin tuli liukuhihnalta. Hyvä Mikko. Muutenkin totesimme porukalla, että on paljon mukavampi lähteä pelistä voittajana kuin hävinneenä. Koitetaan tätä jatkossakin. Onneksi loppuohjelma on melko suosiollinen.

Jokseenkin hullunhauskoja hetkiä on koettu myös Spiral-liigassa. Sieltä esimerkkinä sunnuntainen peli Firmaa vastaan, jossa viimeisellä minuutilla jaettiin 2 punaista. Tilanne tiivistettynä: selkäänajo, karkaus, päällekarkaus, selästä hyökkäys, kurmuutus. Lopputulos: Tuomari kellahtaa kuin hidastettuna selälleen pelikenttään. Ottelu päättyy. Myöskään edellistä Firma-peliä ei kyetty pelaamaan vaaran tunteen vuoksi loppuun, joten vikaa lienee myös lapsellisesti käyttäytyneessä vastustajassa. Ja täytynee huomauttaa, että edellisessä tilannekuvauksessa päävihulaisia olivat vastustajan pelaajat.

Ainakaan tunneskaaloilta ei siis KrP II:n peleissä olla säästytty. Monesti tunne on ollut valitettavasti hillitön ketutus, mutta myös ilon hetkiä on koettu. On hyvä, että tuntuu. Olisihan tuo tylsä käydä pelailemassa samankaltaisia voittoon päättyviä harmaita pelejä viikonlopusta toiseen.

Vihaa, tuskaa, ahdistusta, se voi sattuu ku me mennään päin

siit kaikest saa vahvistusta

ne tunteet katos, mut arvet jäi

Rakkaut, onnee, iloo, se kääntyy nousuun, pian paremmaks muuttuu

ohjaa ja huipulle ennen ku päättyy

joltainhan tän täytyy tuntuu

Rakastakaa tai teilatkaa, mut viisarin täytyy heilahtaa.

• Fintelligens

Arvotaan vielä margariitat (viime pelistä ja muutenkin)

3 mansikkamargariittaa: Jani Vilenius (5pojoa NVS-pelissä) Vilenius voisi jakaa yhden margariitan mielestäni myös Pekalle sekä toisen kaimalleen Kossulle. Olen tarkkaillut heitä ja sanon heidän käyränsä olevan nouseva. Nyt kulkee.

2 mansikkamukavaa: Pakiston tehoilu. Ihan mukavasti pisteitä tullut tällä kaudella puolustajille.

1 mukava: Maalivahdit. Emil suoriutui NVS-pelistä todella tyylikkäästi ja tulokaskaudellaan hän on osoittanut erittäin lupaavia otteita. Tappiot ei maalivahtien piikkiin.

Vyölaukkuja: Raholan wc- ja suihkutilat