03.10.2013

Kokeneena urheilutoimittajana olen havainnut joukkueessa hyvää meininkiä jo kauan ennen kauden alkua. Reeneissä yritetään tosissaan. Halu voittaa on kova. Maanantaisin maistellaan siipiä ja torstaisin tipuja.

KrP II – SR II 5-3

Tunnelma ennen ensimmäistä peliä oli odottava, mutta rento. Alkulämpö tutun vetelä. Turha muuttaa vanhoja tapoja. Maalivahti Emil oli vielä yöllä kahdelta tilannut siipiä ja pizzaa. Mahassa kiersi. Eikä KrP II nyt aivan hereillä pelin alussa ollutkaan, kun Soittorasia kagone tykitti ensimmäisen maalin neljännellä minuutilla. Tämä herätti kotijoukkueen. Joukkueen tähtipelaaja Ossi ”Ovechkin” Mäkinen (1+0) ampui tasoituksen Perttu Mäkelän (1+2) syötöstä. Ketju Mäkinen-Mäkelä-Antinmaa (1+1) on tällä hetkellä koko Suomen niemimaan nelosdivarin pelottavin kolmikko. Mitään mistään pelitavasta/hyökkäystaktiikoista/kuvioista/ruokavaliosta/askelmerkeistä ei ole sovittu, mutta homma luistaa. Äijät löytävät toisensa. Jokaisella on oma roolinsa. Pekka juoksee kuin gepardi raataa kuin orja tekee töitä kuin Jouni Ylikorpela Suomen Paperipyyheessä ja on ahkera kuin Panu talkoissa. Ossilla on Steven Stamkosin laukaus ja leipurin kädet. Pertulla on Hessu Hopon olemus, Raipen pelisilmä ja David Copperfieldin magia.

Takaisin peliin… Kehuttu ketju laittoi ajassa 7.42 KrP:n johtoon. Maalintekijänä nokian salama Pekka, syöttäjänä Perttu. Toiselta ketjulta ei oteta yhtään pois. Nieminen-Lätti-Vilenius pelasi myös erittäin hyvin. Koko joukkue mukaanlukien pakisto ja Emil Alander maalilla pelasi hienosti ja kypsästi. Tuomas Nieminen (1+0) vei joukkueen 3-1 johtoon, Markus Lätti (1+0) 4-1 johtoon. Molemmat maalit syntyivät Jani Vileniuksen (0+2) syötöistä. Yhtään en muista miten. Koitan kirjoittaa raportit vast edes hieman nopeammin. Hienoja maaleja ne olivat.

Ajassa 32.05 oltiin jo 5-1 johdossa. SR II kavensi vielä 5-3, mutta peli oli jo selvä. Vastustajakin pelasi kyllä hyvin ja hallitsi monessa kohtaa palloa. Meillä on nyt vaan voittamisen kulttuuri, että turha yrittää. Todella kypsä esitys koko joukkueelta. Puolustus ja maalivahtipeli olivat hyökkäyksen ohella huippuluokkaa. Vain 3 päästettyä maalia. Onneksi Emil tyhjensi itsensä ennen peliä miestenhuoneessa.

Ps. Ottelupöytäkirjassa mainittua: ”Kumpikaan joukkue ei toimittanut pelaajalistaa ajoissa”. Voivoi 🙁

KrP II-WFT 9-5

WFT:n kokoonpano näytti muuttuneen aikaslailla viime kaudesta. Jokerinaama ja kaatuilija puuttuivat ainakin. Tapanamme on aloittaa pelit löysästi. Parin tunnin tauko vei ajatukset jo saunailtaan. Tai olivathan ne siellä jo ennen ensimmäistä peliä. Markus Lätti sanoi jossain vaiheessa peliä ”Otetaan äijät nyt hyvä meininki saunailtaan”. Se oli kauniisti sanottu. Nuo sanat tuon ylevän miehen huulilla tulen aina muistamaan. Pelin alkuvaiheessa olimme tosiaan 3-1 tappiolla. Maalille hieman yllättäen laitettu Panu Antinmaa ei voinut mitään, kun vastustajan pelaajat jätettiin vapaaksi. Näytti pahalta.

Mutta voi hyvänen aika miksikä maalitehtailijaksi KrP II onkaan ryhtynyt! Alkoi paukkua. 12sta minuutti pyörähtänyt käyntiin.. Lauri Hietalalla (2+0) uusi hiusmalli. Pallo omassa päässä. Vastustaja edessä. #25:n rystyöpyörähdys, kuljetus keskeltä kenttää, purjehdus, liuku, luisto, kiihdytys, räjähdys. Tiukka ranari vasempaan yläpörsään. Tämä loi uskoa. Jos Hiatala pystyy tuohon, mekin pystymme. KrP aloitti ilotulituksen. Jaakko Valli (1+1) laukoi kaukaa tasoituksen. Vain hetkeä myöhemmin Jani Vilenius (1+1) laittoi joukkueen johtoon Ossin (1+1) syötöstä. Seuraavaksi Latelta jälleen yhtään itseäni kehumatta hieno nousu ja tiukka ranne verkkoihin. Pertun käsittämätön taito olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja osua ilmapalloihin, maapalloihin, kierrepalloihin, laserpalloihin ja pomppupalloihin tuli jälleen esille, kun Pekka ”Panun veli” Antinmaa teki jälleen hienon juoksun av:lla ja syötti Pertun maalintekoon. Markus Lätti osui toisenkin kerran! Tällä kertaa ohjaamalla pallon molarin längeistä. Peli 7-3. Nyt hieman palstatilaa Tuomakselle. Joukkueen kuopus, tuo nuori ja korea Tuomas, kuuluu ehdottomasti alkukauden (reenit+pelit) sädehtijöihin. Tumppi Tupe Niemisen itseluottamus on kohdallaan. Jälleen Hieno kiertoveto ja pallo verkkoon, 8-4. 9-5 maali Ossille Pertun syötöstä.

Jälleen kypsä esitys. Panu ”Pekan veli” Antinmaa pelasi maalilla vaikean alun jälkeen hienosti. Sunnuntain Spiral-matsissa oli sitten vielä jotain aivan uskomatonta extrataikaa. Maalivahti Panu heräsi soittooni varttia vaille ja Audi TT ryhmä oli paikalla pari minuuttia yli. Jostain syystä paikallaolijoilla hassu olo. Voitto 11-4. Whaaaat!? Jatketaan samaanmalliin!