08.01.2013

Valmentajavelho Jouni Yli-Korpelan joulun aikaan kehittelemä (ehkä salibandya mullistava (toivottavasti ei?)) taktiikka toi pisteen molemmista peleistä. KrP pelasi kaksi tasapeliä kahta hyvää joukkuetta vastaan Iittalassa. Onneksi Jounin joululoman hiihtoreissulla oli sen verran kovat pakkaset, että mies ei päässyt hiihtämään, vaan nautti takkatulen ääressä kevyesti terästettyä kaakaota miettien rakkaan KrP II:nsa tulevaisuutta. Jouni pohti ja pohti.. Jouni otti toisen kaakaon, ja pohti uudelleen. ”Mitä tekisin joukkueen takkuavalle pelille?” ”Miksi häviämme?” ”Mitä teen?” ”Joudunko eroamaan päävalmentajan paikalta?” ”Erotanko joukkueen?”.

Kaakao ei riittänyt. Jouni tarvitsi kahvia. ”KAHVIA!”, Jouni huusi, ja kuppi täyttyi. Vahva kahvi tuotti tulosta, eikä hänen pohtimiinsa radikaaleihin ratkaisuihin tarvinnut ryhtyä. Tuo juonikas kovissa bisnesmaailman liemissä keitetty mies näki kuksassaan kahvinpurujen muodostaman kuvion. ”UUSI TAKTIIKKAMME!!!”, hän huusi. Mökin väki ihmetteli, mitä Jouni oli kupissaan nähnyt. Jouni ei muiden pällistelyistä välittänyt. Hän riemuitsi. Revontulet loimusivat. Jouni heitti pyyhkeen lanteiltaan ja hyppäsi lumihankeen piehtaroimaan! ”Tällä me menestymme!”. Ja niin pistepussi alkoi karttua. Se on meidän koutsi.

WFT – Nokian KrP II

Alku ei tosin näyttänyt lupaavalta. 0.09 – omissa soi. 1.50 – omissa soi. 2-0 WFT:lle. KrP II kuitenkin tunsi, että homma on hallussa. Paniikkia ei syntynyt. ”Kossu” Kososen (1+0) kavennus viiden ja puolen minuutin kohdalla 2-1:een loi uskoa. Uskoa koeteltiin, kun WFT iski kaksi seuraavaa maalia, tilanne 4-1. Mahtoiko valmentajamme epäillä tässä vaiheessa taktiikkansa toimivuutta? Tuskin. Mies on pohjolan vahvoista männyistä veistetty. Jontte ei vähästä hätkähdä. Koutsi valoi uskoa omiinsa. Elintärkeän seuraavan maalin iski valmentajan ja koko tiimin onneksi KrP. Olli Pusa antoi uuden lapansa viuhua ja pallo löysi tiensä WFT:n verkkoon. Joukkue syttyi. Krp hallitsikin selkeästi kenttätapahtumia. Takaa-ajoa jatkoi KrP:n uusi laatuhankinta Anssi Hangas (1+0). Anssi oli erittäin kova kaappaus siirtomarkkinoilta. Hänen perässään olivat varmasti lukuisat pirkanmaalaisseurat. Onneksemme hän tarttui Krp II:n tarjoukseen, josta ei voinut kieltäytyä (Anssille luvattiin paikka pelaavasta kokoonpanosta+reenit liigaolosuhteissa+kaksi komeaa peliasua+saunailtoja+lihasvoimaa ja koordinaatiota kehittäviä talkoita). Anssin komea sivallus kavensi tilanteen 3-4:een.

Ajassa 24.07 parrasvaloihin astui mies Tammelan puutalokortteleista, mies jolta odotetaan maaleja, mies jonka ruoska viuhuu ja pallot paukkuvat. Ossi Mäkinen (3+1). WFT meni uudelleen 5-4 johtoon, mutta Ossi tasoitti. Ossi ei lopettanut tähän. Mäkinen laukoi KrP:n johtoon neljä minuuttia ennen loppua. Karvas sivumaku ottelusta kuitenkin jäi, kun WFT tasoitti 1 minuutti 12 sekuntia ennen päätösvihellystä. Peli päättyi lukemiin 6-6. Saldona kuitenkin upea nousu kolmen maalin takaa ja läpi pelin säilynyt hyvä peli-ilme.

Erittäin tervetullutta oli Olli Peltoniemen paluu puolustuslinjoille. Miehen yksi luonteenpiirteistä on periksiantamattomuus, toinen luotettavuus. Näitä ominaisuuksia joukkue tasaisessa lohkossa tarvitsee. Varakapteeni Peltoniemi painaa hyvää duunia pelistä toiseen. Otteillaan luottopakki on hurmannut joukkueen lisäksi myös erään mystisen rakastajattaren. Onnea kihlauksesta!

Nokian KrP II – Showtime

Toisessa pelissä vastassa oli lohkon kärkisijoilla kamppaileva Showtime. KrP II lähti matsiin kuitenkin luottavaisin mielin. Uudella taktiikalla joukkue voi voittaa kenet tahansa. Tällä kertaa tuloksena oli kaksi tasapeliä, mutta voitot eivät olleet kaukana. Molemmissa peleissä vastustaja teki viimeisen maalin.

Showtime-peli alkoi rutkasti paremmin kuin ensimmäinen. Liukkaista liikkeistään tunnettu Pekka Antinmaa (1+1) heilutti verkkoja 20 sekunnin jälkeen. Pekan ilme oli pirteä koko viikonlopun, mukaan lukien sunnuntain Spiral-ottelu. Peksi saa vastustajan puolustajat vapisemaan etenemällä pallolliseen mieheen kiinni salamasota taktiikalla. Vastustaja ei saa hetken rauhaa.

Pelistä muodostui kuitenkin puolustustaistelu. Paineen alla oltiin vähintään puolet pelistä. Joukkue pelasi nimenomaan joukkueena puolustaen erinomaisesti. 2-1 johtoasemasta jouduttiin luopumaan, mutta 2-2 oli voitto KrP:lle. Maalilla Panu Antinmaa kesti loistavasti Showtimen maalintekoyritykset.

Odotitte varmaan, että paljastaisin uuden menestystä tuovan taktiikkamme. Mikäli luit tämän jutun sen takia, luit sen turhaan.

Kunniamaininnat:

3 mojitoa: Joukkueen peli-ilme, taistelutahto, ystävällisyys ja huomaavaisuus pelitovereita kohtaan. Viikonlopulta poimittu kommentti: ”oli ensimmäistä kertaa kivaa tällä kaudella”

2 mojitoa: Ossi Mäkinen

1 mojito: Pekka Antinmaa

Ei vyölaukkuja tältä viikonlopulta