25.03.2016

KrP II leirissä ollaan jo pitkään oltu varmoja noususta takaisin neloseen. Alkusarja klaarattiin ilman tappioita sijoituksena ykköspaikka. Ylemmässä jatkosarjassa KrP on pysynyt koko ajan nousuviivan yläpuolella. Ymmärrettävä ylimielisyys on alkanut kuitenkin jo paljon aiemmin. Jaakko Valli syntyi vuonna 1958. No ehkä ei ihan niin pitkälle mennä, mutta koko kauteen ja 5-divisioonaan lähdettiin helppo nousu mielessä. Toinen harjoitusvuoro jätettiin pois ja keskiviikkoisinkin kävivät vain ne, jotka silloin tällöin halusivat paeta kotoa arjen realiteetteja. Varsinaista harjoittelua tuskin kukaan vitosdivisioonaa varten tarvitsee. Ilmeisesti jotkut käyvät Raholan hallilla ja sen suihku/wc-tiloissa, jotta saisivat jonkun infektion ja pääsisivät saikulle. Mainittakoon kuitenkin, että Ilmari reenasi kiitettävän ahkerasti koko syksyn. Ymmärrettävä ylimielisyys tarttui kuitenkin innokkaaseen nuorukaiseen syksyn mittaa. Ainoana pelaavana maalivahtina kauteen lähtenyt mies päätti lähteä juuri ennen ratkaisevaa kevättä Uruguayhin. Tunnetun tanskalaisen sanonnan mukaan ”hyvän maalivahdin ei tarvitse reenata, todella hyvän maalivahdin ei tarvitse edes pelata”.

Edellisenä turnausviikonloppuna KrP voitti jälleen helposti ensimmäisen vastustajan HuHun 6-3. Toisessa pelissä vastaan asettui SC Läsimäki. Ajassa 4.02 KrP II johti 3-0. Se riitti joukkueen mielestä näyttämään, että olemme vastustajaa valovuoden edellä. Loppu oli vain kosmetiikkaa. Numerot kääntyivät Läsimäen hyväksi 6-9, mutta luvuilla ei enää ollut väliä. Alussa näytettiin jo. Juho Lehtonen ja Markus Lätti näyttivät myös vastustajia jäähynarvoisesti takaa tuuppimalla kuka tässä divisioonassa on tiekarhu, kuka loskaa. Lööpeissä esiintyneet väitteet, joiden mukaan ”KrP-pelaajien päät eivät kestäneet” tai ”KrP suli täydellisesti” eivät pidä paikkaansa. Vihaajat vihaa, puhujat puhuu. Lehdistö yrittää myydä. Kaikki sen tietävät.

Nyt rakkaat lukijani ehkä odottavat sanaa ”mutta” tai jotakin sen suuntaista, että ”enää ei olekaan varaa ylimielisyyteen”. Näin en kuitenkaan aio kirjoittaa. Huomenna marssimme takaisin 4-divisioonaan. Divisioonaan, jossa hallien kahvilat ovat pelipäivänä auki. Divisioonaan, jossa yleisöä on kolmen sijasta viisi. Tuohon meidän arvoiseen divisioonaan, jossa pääsee Tampereen seudun lisäksi matkustamaan esimerkiksi Vammalaan uudelle VexVe areenalle.

Lankalauantain viimeiseen turnaukseen lähdetään seuraavista asetelmista. Jatkosarjan lohkoa johtaa SR II 12 pisteellä. Toisena on Nokian KrP II myös 12 pisteellä. Kolmannessa sijassa kiinni on HitItPussy 10 pisteessä. Kaksi ensimmäistä nousee suoraan ja kolmas lähtee karsintapeliin. Ihmelapsi Jussi Kuusirinteen mukaan KrP:lle riittää suoraan nousupaikkaan voitto ensimmäisestä pelistä IRA:a vastaan ja maalin tappio toisesta pelistä HitItPussya vastaan. Siltä varalta, että sattuisimmekin sijoittumaan kolmanneksi, paljastan sen kuuluvan suunnitelmaan. Kolmas sijahan on paras mahdollinen! Pääsisi vielä todelliseen playoff-huumaan. Vielä valmentaja ei ole kertonut, mitä suunnitelmaa noudatamme. Maalivahtimme Emil Alander on kuitenkin varannut jo matkat Thaimaahan, joten hän ei karsintapeliin pääsisi. ”Jag gå, när jag vill” Alander vastasi Aftonbladetin toimittajan uteluihin.

Oli miten oli, jotenkin tämä nousu hoidetaan. Kai sitä voisi ensimmäistä kertaa kaudella tosissaankin pelata, jotta nähdään mikä todellinen tasoero on. Ennen kaikkea lähdemme huomiseen kuitenkin tavoittelemaan omia henkilökohtaisia pisteitä. Pistepörssissä onkin monia kutkuttavia taistelupareja. Pörssin voittanee ylivoimaisesti Pekka Antinmaa, joka johtaa Markus Lättiä kuudella pisteellä. Kakkossijasta käydään vielä kovaa kamppailua Perttu Mäkelän ja Lätin välillä. Ossi Mäkinen ja Jussi kuusirinne ovat tasoissa 21 pisteessä. Mikko Kinnunen on poissa turnauksesta, joten Lauri Hietalalla ja Jani Vileniuksella on mahdollisuus neljän pisteen kaulan kiinni kuromiseen. Tällaista ihmettä näiltä veijareilta tuskin kuitenkaan nähdään. Juho Lehtonen ja Jaakko Valli hengittävät niskaan 11 pisteellä. Alle kymmenen pisteen nimiä ei erikseen mainita. Toivotetaan silti oikein mukavaa Levin lomaa Jarkko Järviselle.Kyllä tässä vaiheessa kautta voi jo lomille vetäytyä. Ilmari pidähän peukalo pystyssä eteläisessä Amerikassa! Terveisiä faneille ja kotijoukoille.

Tomorrow we´ll take back our honor

 • Late

Pistepörssi

 1. #11 Antinmaa, Pekka: 22+12 = 34
 2. #33 Lätti, Markus: 17+11 = 28
 3. #17 Mäkelä, Perttu: 11+14 = 25
 4. #18 Mäkinen, Ossi: 16+5 = 21
 5. #30 Kuusirinne, Jussi: 11+10 = 21
 6. #29 Kinnunen, Mikko: 4+13 = 17
 7. #25 Hietala, Lauri: 5+8 = 13
 8. #15 Vilenius, Jani: 2+11 = 13
 9. #20 Lehtonen, Juho 8+3 = 11
 10. #39 Valli, Jaakko: 5+6 = 11
 11. #14 Pusa, Olli: 5+4 = 9
 12. #28 Pynttäri, Juha-Pekka: 2+6 = 8
 13. #27 Alander, Emil 5+1 = 6
 14. #24 Peltoniemi, Olli 4+2 = 6
 15. #35 Järvinen, Jarkko 3+2 = 5
 16. #10 Yli-Korpela, Jouni 1+3 = 4(coach/player/entertainer)
 17. #1 Hietala, Ilmari MV (Uruguay)