23.12.2014

Dori me, interimo
Ayapare, dorime
Ameno, ameno
Latire, latiremo
Dori me

Ameno
Omenare imperavi ameno
Dimere, dimere matiro
Matiremo, ameno

Ameno
Ameno dore
Ameno dori me
Ameno dori me

Niin kuin laulussa lauletaan, “juhlavat ovat tiemme, palmun lehdet heiluen, nostamme päämme, käymme taistohon, ei kuu ei aurinko ei sudetkaan, ei meitä estää voi, ei kukaan, tätä tahdomme, annamme kaikkemme, olkoon tiemme auki, tule tähti, tule ja kuiskaa minulle: synnyit voittamaan”. Tämä virssu soi pukukopissamme Olli Pusan ehdotuksesta ennen lauantain ensimmäistä ottelua RoPo:a vastaan. Istuimme hetken hiljaa. Istuimme veljet yhdessä. Unohdimme kaiken muun. Keskityimme. Kuuntelimme.

Astuimme areenalle. Soturit kokoontuivat maalille. Sotapäällikkö Latemus Hietalamus yllytti joukkoa: ”WE WILL WIN THIS BATTLE!” ”THIS IS OUR DESTINY!” (Näin todella maalilla huudettiin toim. huom.) Hurmos valtasi joukkueen. Pelaajat kyyristyivät aloitukseen kuin transsissa. Alku olikin lupaava. 1.15 ja kihahti. Tsshhhhhh, J-P Uusäijä Pynttäri (1+0) rummutti rintaansa kaksin käsin ja lauloi kielikurkkulaulua afrikkalaisittain: ”ululululuululul”. Vaihdossa pelajaat keinuttivat lanteitaan ja lauloivat: ”dori me, dori me”. Syöttäjänä kukas muukaan kuin pukukoppireseptin keksinyt Olli Pusa (0+1). 8.19. ja 2-0! ”Ululululululu!” Asialla Markus Lätti (1+1) ja Ossi Mäkinen (0+2). Ensimmäisen erän toiseksi viimeisellä minuutilla Perttu Mäkelä (1+0) vei KrP:n jo 3-0 johtoon Lauri Hietalan (0+1) syötöstä.

Kuten huomaatte, minulle kävi amatööriraportoijan perinteiset, eli kirjoitusurakan venyttyä en viikon jälkeen muista enää, miten yksikään maali syntyi, enkä peleistä juuri mitään muutakaan. Muistan kuitenkin, ettei ottelusta tullut niin helppo kuin alku antoi ymmärtää. Vastustaja kiri 3-3:een. Onneksi Jani Vilenius (1+0) kuittasi vastustajan kolmannen maalin nopeasti Jaakko Vallin (0+1) esityöstä. Peli ehti olla tasan vain 28 sekuntia. Markus Lätti viimeisteli vielä 5-3 loppulukemat.

Nyt tuntui hyvältä. Kokoonnuimme toisen pelin aluksi jälleen maalille huutamaan ”freedom” jne. (Toisella kertaa mahtipontiset elokuvahuudot tuntuivat joukkuelaisista ilmeisesti jo hieman kiusallisilta. Itse kuvittelin kuitenkin edelleen olevani gladiaattori Colosseumin pölyisellä tatamilla) Joukkueen vastoinkäymiset näyttivät muuttuvan myötätuuleksi. Tiesittekö muuten, että pasaatituulet kuljettavat Saharan kuivuneilta järviltä pölyttyneitä hiukkasia aina Etelä-Amerikkaan asti, missä ne lannoittavat Amazonin sademetsää?!! Maailma on ihmeellinen. Mutta ei niin ihmeellinen, että KrP II ottaisi kaksi voittoa peräjälkeen. Jo ottelun kolmannella minuutilla KyPo meni johtoon. Markus Lätti (1+0) iski henkisesti tärkeän tasoituksen 7 minuuttia myöhemmin. Ottelu oli todella tiukka ja hulvattoman katsojaystävällinen. KyPon mentyä jo 1-3 johtoon oli KrP:n vuoro kaventaa. Tämän (muistaakseni tämän?) maalin esityön Olli Pusa hoiti omaperäisellä tyylikkydellään. Pallo vieri kohti vastustajan kulmausta. Olli oli juoksemassa kohti, mutta jarrutti. Vaihtopenkki oli ihmeissään. Kaihtaako Linnainmaan harmaakarhu kulmavääntöjä? Ei sentään. Olli kiihdytti uudelleen kohti rakkainta elementtiään, palloa. Juuri ennen pallon haltuun ottamista oikealta tilanteeseen sinkosi vastustaja, joka nyt yllättäen törmäsikin noin kaksi metriseen Isojalkaan. (Jokainen voi miettiä, mihin vastustaja lopulta törmäsi…) Pusanolli olikin vain juonikkaasti vaaninut vastustajaa! Ja taklasi tämän maankamaralle, syötti maalille, josta Ossi Mäkinen (2+0) laittoi pömpeliin.

Peli aaltoili päädystä päätyyn. Vastustaja sai samaisen harmaakarhun temmellettyä omalla maalilla rangaistuslaukauksen, josta pallo maaliin. Kun KrP tasoitti 5-5 tuntui siltä, että voitto on tulossa. Loppu meni kuitenkin sekavaksi. 5-6 tilanteessa KrP:n polla meni sumeiseksi ja kaksi jäähyä peräjälkeen sekoittivat loppukirin. Vastustaja rankaisi vielä loppulukemiksi 5-7 tyhjään maaliin. Tyhmät jäähyt ovatkin olleet joukkueen riesa. Maalivahteja sen sijaan ei käy syyttäminen. Emil Alander antoi molemmissa otteluissa joukkueelle mahdollisuuden voittaa ja Panu Antinmaa tutki potilaiden limakalvoja Kankaanpään lääkäriasemalla erinomaisella arvokkuudella.

KrP II:n tilanne 4-divarissa on vaikea. 9 peliä 4 pistettä. Sijoitus 9. Jotkut pelaajistamme ovat alkaneet epätoivoisesti etsiä vahvistuksia joukkueeseen ulkomailta asti ja matkustaneet paikanpäälle mielistelemään paikallisia nuorukaisia. ( KATSO KUVA! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=973528789328426&set=a.434697856544858.115553.100000139410829&type=1 ) #11 tähtihyökkääjälle tiedoksi, että kyllä me tämän pystymme vielä itsekin hoitamaan. Viime kaudella olimme lähellä 3-divisioonan nousukarsintoja. Ja toiseksi, Bangladeshin reissut tulevat seuralle turhan kalliiksi. Puolet peleistä jäljellä! 18 pistettä jaossa!

Mutta nyllepuutellaa! Hyvää joulua!

 • Late

Tainohei. Jaetaan vielä Jounin vyölaukut (lampaat) ja Emil Alanderin rasvatut rinnat (leijonat).

1 Jounin vyölaukku: Missä on Jounin vyölaukku?!

2 Jounin vyölaukkua: Jalat.

3 Jounin vyölaukkua: Tehottomuus.

1 Emilin rasvattu rinta: ”hikiset bokserit kaverin kassissa”-jäynä

2 Emilin rasvattua rintaa: Maalivahtipeli (Alander&Antinmaa)

3 Emilin rasvattua rintaa: Olli Pusa (joukkuepörssin 3.!) (kertonee myös jotain hyökkääjien tehoista, mutta ei mitään pois! Loistavaa pelaamista tällä kaudella. Ehkä ainoa, joka on viime kaudesta nostanut tasoaan.)

Ja alla päivitetyt pörssit.

Joukkueen sisäinen pistepörssi:

 1. Pekka Antinmaa #11 8+1
 2. Markus Lätti #33 7+1
 3. Olli Pusa #14 1+7
 4. Perttu Mäkelä #17 3+4
 5. Ossi Mäkinen #18 3+4
 6. Juho Lehtonen #20 2+3
 7. Jani Vilenius #15 3+1
 8. Jarkko Järvinen #35 2+2
 9. Lauri Hietala #25 1+3
 10. Juha-Pekka Pynttäri #28/26 2+1
 11. Jaakko Valli C #39 0+3
 12. Joona Luoto #31/36 1+1
 13. Eemil Alander #22 0+1
 14. Jouni Yli-Korpela #10
 15. Panu Antinmaa

Jäähypörssi:

 1. Juho Lehtonen #20 12min
 2. Olli Pusa #14 6min
 3. Perttu Mäkelä #17 4min
 4. Pekka Antinmaa 4min
 5. Markus Lätti #33 2min
 6. Jouni Yli-Korpela #10 2min
 7. Joona Luoto #36 4min
 8. Emil Alander #27 2min
 9. Samuli Järvinen #23 2min
 10. Jarkko Järvinen#35 2min
 11. Ossi Mäkinen #18 2min