15.11.2009

Nokian KrP haki revanssin AC Hakista

• Seppo Auvinen

Salibandyliigassa Nokian KrP vieraili toistamiseen tämän syksyn aikana Tikkurilassa, jossa se kohtasi lauantai-iltana AC Hakin. Muutama viikko sitten Haki murskasi nokialaiset Suomen cupissa, mutta nyt KrP haki revanssin. Nokian KrP otti voiton maalein 2-4 (1-1, 1-2, 0-1) ja nousi voitolla tasaisessa sarjassa kolmanneksi. Sarjaa johtaa SSV 13 pisteellä ja ERä, KrP ja Koovee ovat 12 pisteessä. Kuusi joukkuetta kärjessä ovat kolmen pisteen sisällä.

–Olimme päättäneet joukkueen kanssa, että Suomen cupin ottelu ei toistu, eikä toistunut. Olisimme pystynet ratkaisemaan ottelun jo avauserässä, sillä sen verran parempia olimme, toteaa päävalmentaja Mika Myllyniemi.

Kotijoukkue meni ylivoimalla 1-0-johtoon, mutta Veli-Matti Hynynen toi vieraat tasoihin vajaa neljä minuuttia ennen avauserän loppua.

Ajassa 26.11 ottelun suuri sankari Henri Johansson vei nokialaiset 1-2-johtoon, kun vain kaksi sekuntia ehti kotijoukkueen pelaaja istua jäähyllä. Pari minuuttia myöhemmin kotijoukkue tuli viimeisen kerran tasoihin. Illan toisen osumansa Johansson viimeisteli ajassa 32.22 ja maalin syötti Hynynen.

–Kotijoukkueen pelityyli ei sovi meille ja kun vielä jouduttiin pelaamaan pienellä kentällä, tuotti se välillä vaikeuksia pallollisena pelaamisessa. Kaveri rikkoi koko ajan. Tiedettiin, että pelistä tulee hankala ja kahden viikon pelaamattomuus näkyi kentällä.

Kolmannessa erässä tehtiin yksi maali ja sen teki hattutemppunsa kruunuksi Henri Johansson. Johansson johtaa pistepörssiä suvereenisti ja tilastoissa on 18 maalia ja viisi syöttöä. Seuraavalla pelaajalla on koossa 20 pistettä. Johansson +/-tilasto näyttää plus 17.

–Töitä tehtiin tauon aikana ja nyt on uskallettava painaa kaasua. Keskiviikkona on kova paikallisvääntö Kooveeta vastaan. Silloin on painettava alusta asti, jotta saisimme voiton.

Nokian KrP vahvistuu kahdella pelaajalla, kun Kooveessä alkukauden pelannut Rene Andersson vahvistaa nokialaisryhmää sekä Pasi Järvisen kaveriksi maalille tulee Porissa pelannut Mikko Vuorinen. KrP purki Ossi Lahden sopimuksen.

Keskiviikkona Tampere Areenalla Nokian KrP—Koovee ja ottelu alkaa kello 18.30.