16.11.2009

KrP kohtaa Koovee:n paikalliskamppailussa

Nokian KrP ja Tampereen Koovee ottavat toisistaan mittaa keskiviikkona 18.11 klo 18:30 alkaen. Ottelu pelataan totuttuun tapaan Tampere Areenalla Kalevassa.

Kamppailun lähtöasetelmat ovat sarjatilanteen kannalta kutkuttavat. KrP on tasaisessa sarjassa sijalla 3 ja Koovee sijalla 4. Molemmilla joukkueilla on koossa 12 pistettä, kun sarjaa johtavalla SSV:llä pisteitä on 13. Voitolla kumpi tahansa joukkueista nousisi sarjakärkeen ja vaihtoehtoisesti tasapelillä molemmat nousisivat tasapisteisiin SSV:n kanssa. Molempien kausi on alkanut pirteästi ja panoksena pelissä on siis sarjan piikkipaikka.

Ottelusta voi povata tiukkaa peliä, jossa molemmat joukkueet haluavat vain voittaa. Koovee on kerännyt pisteensä suhteellisen tasaisilla esityksillä ja osoittanut olevansa jalalla hyvä joukkue, joka pelaa kurinalaista peliä. Joukkueen tasaisuudesta kertonee myös, se että joukkueen kahdeksan parasta pistemiestä on kolmen pisteen sisällä. Parhaana heistä ovat Veli-Matti Luukko 6+4=10 pistettä, Daniel Pappi 5+5=10 ja Valtteri Sainio 4+6=10.

KrP:n esitykset pelien välillä ovat vaihdelleet hieman enemmän, mutta kokonaisuutena tulos on ollut erittäin hyvä. KrP:n pelaajisto on yksilötasolla noussut hyvin esiin. Kirkkaimpana nimenä Henri Johansson, joka johtaa liigan piste- ja maalipörssiä tehoilla 18+5=23. Veli-Matti Hynysen tehot ovat 8+7=15 ja Heikki Rantalan 6+5=11. +/- tilasto on myös komeata katsottavaa KrP:n kannalta. Johansson johtaa tilastoa (+17), Rantala on 3:s (+13), Niko Nordlund 5:s (+12) ja Hynynen 6:s (+11). Voidaan siis sanoa, että KrP:n ykkösviisikko on ollut liigan eliittiä tänä vuonna.

Lisäväriä ottelulle tuo se, että viime kaudella Koovee:ta (G-Koovee) alkukaudesta valmentanut Mika Myllyniemi on nykyisin KrP:n päävalmentaja. Myllyniemi kohtaa siis ex-joukkueensa ensi kertaa liigakentillä. Pelaajarintamalla on ollut myös jonkin verran vaihtuvuutta seurojen välillä. Teemu Häkkinen ja Timo Kettunen siirtyivät edelliskauden päätteeksi KrP.stä KooVee:seen. Kettusen sopimus on sittemmin purettu ja Häkkinen on pitkään sivussa pelikentiltä polvivamman vuoksi, joten kumpaakaan miestä ei kentällä valitettavasti nähdä. Lupaava puolustaja Rene Andersson siirtyi puolestaan Koovee:sta KrP:hen pitkien neuvottelujen jälkeen marraskuun aikana ja on pelikelpoinen entistä seuraansa vastaan jo keskiviikkona.

Pääsymaksut Koovee-peliin ovat: aikuiset 8 Euroa, opiskelijat 6 Euroa, lapset 4 Euroa ja alla 7-vuotiaat ilmaiseksi.