20.05.2014

Nokian KrP:n A-näädät tavoittelevat tulevalla kaudella sitä, mikä viime kaudella jäi yhden voiton päähän. Eli nousua SM-sarjaan! Polku ei ole helppo, mutta joukkueen lähtökohdat ovat entisestään parantuneet ja tavoite on kaikessa haastavuudessaan realistinen.

Kevään try out -tilaisuudet ja erityisesti Helsinki Challenge -turnaus olivat menestys. Uudet näädät on nyt testattu kovissa olosuhteissa ja hyviksi havaittu. Eetu Lumiala, Joonas Lahti, Juho Vähätalo, Samuli Järvinen ja Iuna Kuronen onnistuivat turnausnäytöissä, samoin nuorista näädistä Olli Kallio, Toni Rantala, Joona Luoto ja Hannes Heikkilä.

A-näätien nuori Helsinki Challenge -ryhmä kuritti alkusarjassa lopulta turnauksen voittanutta ruotsalaista FC Helsingborgia selvästi 4-1, mutta joutui ratkaisupelissä taipumaan rankkareilla viime vuoden A:n SM-pronssia voittaneelle Tapanilan Erälle. Lopputuloksena pronssia, kun mm. Westend Indiansin ja Myllypuron Pauhun pelaajista koottu ryhmä kaadettiin viimeisessä ottelussa niin ikään rankkareilla.

Edellä mainittujen lisäksi try outeissa vakuuttivat Teemu Junttila ja Ahti Myllymäki. Vielä muutamia pelaaja-arvioita tehdään, mutta joukkueen runko on kasassa. Kauteen lähdetään poikkeuksellisen laajalla, yli 30 pelaajan rosterilla. Syistä tärkeimpiä ovat seuraavat: -95 ikäluokasta moni pelaajaa suorittaa kuluvan kauden aikana varusmiespalveluksensa, A-näätäjalostamo (©Jaakko Inha) on tuottanut useita pelaajia liiga-edustuksen käyttöön, peliajasta on synnyttävä aitoa kilpailua ja harjoituksista on tarvittaessa kyettävä luomaan pelinomaisia tapahtumia. Pelaava kokoonpano tulee siis kauden aikana eri syistä muuttumaan useaan otteeseen.

Valmennustiimiä johtaa Don Mika Myllyniemi ja muina valmentajina viime vuoden tapaan jatkavat Jaakko Inha, Mikko Sassi ja Timo Vehmaro. Sadan liigapelin kokemuksella liikunnanohjaaja Hannu Sassi vastaa ryhmän fysiikasta. Joukkue on edelliskautta vahvempi ja kokeneempi. Vain muutama peluri on siirtynyt yli-ikäisenä junioreista edustukseen ja A:n viimevuotinen runko on kokonaisuudessaan ottanut kukonaskeleen samaan suuntaan.

Viime kauden ratkaisupeleissä A-ikäluokka näytti edustukselle mallia ja sai Raholan luolassa yleisön innostumaan. Samaa toivotaan tälle kaudelle jokaiseen kotipeliin! Joukkue osallistuu SSBL:n sarjan lisäksi Suomen Cupiin, pelaa runsaasti harjoituspelejä ja on jo tietysti käynnistänyt legendaarisen Storvreta -turnausmatkan suunnittelun.

Voitostavoittoon!