01.03.2014

Lauantaina 1.3. pelattiin Leaf-Areenalla Turussa runkosarjan viimeiset ottelut.

SBS Masku – Nokian KrP 4-15 (1-5, 0-2, 3-8)
Ottelukuvia (Anne Pohjonen)

AFC Hirvensalo (AFCH) oli ennen näätien pelejä voittanut FBT Karhut. Tämä tulos takasi KrP:lle alkusarjan voiton. Karhuista ei ollut enää haastajaksi, eikä muilla ollut teoreettista mahdollisuutta sarjakärkeen. SBS Masku peliin lähdettiin vapautuneesti.

Ennen kuin pelikello oli edennyt 30 sekuntia, näädät olivat siirtyneet johtoon ja Masku kärsimään 2 minuutin rangaistusta. Alku kuvasi pelin tulevaa luonnetta. Kymmenen minuutin kohdalla tilanne oli 4-0 ja ottelu käytännössä pelattu. 1. erä näädille 5-1, toinen 2-0 ja kolmas hurlumhei-tyylillä 8-3, lopputulos 15-4.

Peli ei ollut tasokas, mutta tapahtumarikas. Maskun molari sai pari 2 minuutin rangaistusta peräkkäin ja kenttäpelaajat useita rangaistuksia ja KrP rankkarin. Peräti 12 näätää kirjoittivat numeronsa pöytäkirjan maalintekijäsarakkeeseen ja pari kertaa pallo poimittiin mukaan ensimmäisen sarjamaalin kunniaksi. Joukkueiden tasoero oli suuri. Varsinkin KrP:n ykkösnyrkki piti ajoittain palloa leikitellen…

Nokian KrP – AFCH 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)

Leikittelyyn ei seuraavassa pelissä ollut varaa, kun AFC Hirvensalolla oli tosi kyseessä. Joukkue pelasi jatkopaikasta. Jälleen kerran nähtiin, että salibandy on tahtolaji.

Ensimmäinen erä oli tasainen. AFCH siirtyi läpiajosta johtoon, kun 4 näätä ylihyökkäsivät ja seurasivat sen jälkeen takaiskua vastustajan maalitolpilta. Tasoitus tuli Niklas Pasasen terävällä ranteella muutaman minuutin kuluttua.

Toinen erä oli niin ikään varsin tasainen. Sillä erotuksella, että Hirvet tekivät pari maalia. Näädät jättivät hyvät paikalta käyttämättä. Lisäksi leimaa-antavaa oli nokialaisten rauhallinen pallorallitus riittävän kaukana hyökkäysalueelta. Vaikutelma oli ajoittain kuin hitaiden lähtöjen pandapeleistä. AFCH ei rallitellut, vaan tuli heti ja suoraviivaisesti kohti maalia. Kolmanteen erään löytyi KrP:ltä kirivaihde, mutta uhrautuvainen ja taistellut AFCH oli totisesti jatkonsa ansainnut. Se oli parempi ja haluaisi voittaa.

Länsirannikon alkusarja oli erittäin tasainen. Neljä parasta joukkuetta olivat lopulta toisiaan ristiin voittaen neljän pisteen sisällä! Samaan ryhmään voidaan laskea FBC Turku, joka pelasi ajoittain erinomaisesti. Kahden hyvän joukkueen sarjapelit eivät enää valitettavasti jatku. Huono veikkaus ei ole, että Hirvet ja Karhut tulevat välisarjasta jatkoon ja että kaikki länsisuomalaiset metsän eläimet taistelevat vielä kahden viikon kuluttua SM-sarjapaikasta.

Toivottavasti A-näädät pääsevät uuteen voitostavoittoon fiilikseen. Saman päivän aikana kahta perättäistä peliä joukkue ei ole kyennyt muutamaan kuukauteen voittamaan, mutta 15. – 16.3. viikonloppuna pitää pystyä!