30.11.2022

Näätälauman matka miesten F-liigassa jatkuu sarjanousija FBC Turun vieraaksi Kupittaalle tulevana perjantaina 2.12.2022. Maajoukkuetauon jälkeen ailahtelevasti pelannut joukkue on pelannut kolme F-liigan ottelua sekä yhden SuomenCupin ottelun, joista saldona on voitot liigassa ja Cupissa, 1 voitto jatkoaikatappio, ja yksi tappio. KrP:n joukkue lähteekin perjantaina hakemaan paluuta voittokantaan, ja sitä kautta myös onnistumisia ja hyvää tunnelmaa joiden siivin olisi hyvä jatkaa sunnuntaina häämöttävään kotipeliin Happeeta vastaan.

Perjantain kotijoukkue FBC Turun kausi on lähtenyt odotetunlaisesti liikenteeseen, ja se keikkuu tällä hetkellä sarjataulukon viimeisenä neljällä pisteellä. Kauden ainoat pisteensä ”keltainen sukellusvene” on saanut Oulusta vieraissa jatkoaikatappion myötä, sekä voittamalla LASB:n kotonaan 3-2. Turkulaisten pelejä onkin leimannut epätasaisuus, sillä parhaimmillaan joukkue on haastanut ja pysynyt mukana otteluissa kärjen joukkueitakin vastaan, mutta lento ei ole kestänyt kokonaista ottelua pisteitä tuoneita otteluita lukuunottamatta, ja Turkulaiset ovat myös ottaneet osasta otteluita rumin lukemin ryöpytyksiä maalieron ollessa 72 täppää pakkasen puolella. Todennäköistä kuitenkin on, että näytönhaluja uhkuva Turkulaisryhmä tulee kuitenkin tällä kaudella vielä yllättämään jokusen kerran, ja pelisuunnitelman osuessa kohdilleen pistesaldo tuskin jää tämänhetkiseen neljään pisteeseen. Joukkueen kenttäpelaajista kymmenen pisteen rajan ovat onnistuneet rikkomaan Nikolas Laaksonen ja Aaro Ollikainen, jotka ovat kumpainenkin iskeneet 13 tehopistettä tähän mennessä. Joukkueen ehdottomasti tärkein pelaaja löytyy kuitenkin tolppien välistä, sillä maalivahti Jens Beijar on viimevuosina todistanut olevansa liigatason vahti, joskin kokemusta on toistaiseksi löytynyt vain häntäpään joukkueista, ja tilastot usein ovatkin hänen kohdallaan olleet ankeammat, mitä miehen todellinen taso on.

Kotijoukkue KrP:llä puolestaan henkilökohtaisista onnistujista voidaan tuoda esiin Mikko Laakso, joka kiilasi Näätien jaetulle tehokkaimman pelaajan paikalle iskien lauantaina lahdessa tehopisteet 2+1 ja tasoittaen ottelun kaksi sekuntia ennen loppusummeria, ja vieden ottelun jatkoajalle. Laakson tehopisteet tähän mennessä ovat 13+10, kuten myös Henri Johanssonilla. Samaan pistemäärään tehoin 12+11 on myös kivunnut joukkueen kapteeni Joona Rantala, ja 20 pisteen kerhoon kuuluu myös Nico Jonaeson tehoin 9+11.

Perjantain otteluun Näätälauma lähtee suurena ennakkosuosikkina, mutta mikään läpihuutojuttu tuskin Turkulaisten kotipesässä voiton ottaminen on. KrP:n luottopuolustaja Jere Mattila odottaa perjantain matsia hyvillä mielin, ”Toivottavasti perjantain otteluun saadaan samanlainen lataus kuin viimekohtaamisessa. Omassa pelissä tehokkuus maalinteossa ja BeeCeen nopeiden kääntöjen kuolettaminen tulevat olemaan avainasemassa, ja juuri kaverin kääntöjen kanssa pitää olla erittäin tarkkana. Oma kenttätasapaino ja sen pitäminen kunnossa täytyy myös tehdä huolella, jotta ei anneta kaverille helppoja maaleja”.

Perjantain ottelu alkaa 18.30 Kupittaalla, ja on seurattavissa Ruutu+ palvelun kautta.