04.02.2013

KrP:n C2-poikien vierasreissu Lopelle tuotti yhden voiton ja yhden tappion. Voitto Nakkilan NTK:sta pitää joukkueen vielä mukana kamppailussa paikasta SM-playoff-karsintaan. Tappio Kooveelle merkitsi kuitenkin sitä, että nousukuntoinen LFT ajoi sarjataulukossa jo KrP:n ohi kolmannen karsijan paikalle.

Vaisun Nakkilan turnauksen jälkeen KrP:lla oli tilaisuus kääntää kurssi ensimmäisessä pelissä lohkon hännillä majailevaa Nakkilan NTK:ta vastaan. Kauden mittaan peliään parantanut NTK oli edellisenä viikonloppuna pitänyt Kooveeta tiukoilla ja nyt se pääsi jatkamaan edellään olevien kiusaamista jälleen parketilla.

Vaikka KrP meni ottelussa johtoon jo kuudentoista sekunnin pelin jälkeen, peli pysyi tasaisena aina toisen erän loppuun saakka. Sekavanoloisessa ottelussa molemmat joukkueet maalasivat vuorotahtia, minkä lisäksi Nakkila laukoi ottelun alkupuoliskolla kolmesti maalin kehikoihin. Kahden erän jälkeen KrP johti silti peliä maalein 4–3.

Kolmannen erän alussa KrP tiivisti peluutusta kahteen ketjuun ja se siirtyi parissa minuutissa jo 6–3 johtoon. Ennen erän puoliväliä ero kasvoi viiteen maaliin, minkä jälkeen Nakkila päästettiin vielä takaisin peliin mukaan. Saatuaan vapaata tilaa KrP:n puolustusalueella NTK käytti vetopaikkansa hyväkseen ja kavensi ottelun loppunumeroihin 8–6. KrP:n tehokkaimpia olivat Tuomas Töyrylä ja Sami Välimäki.

Toisessa ottelussa KrP sai vastaansa sisuuntuneen Kooveen, joka oli aiemmin hävinnyt lohkon kärkiottelussa Pöytyälle. Koovee asettuikin ottelussa heti kuskin paikalle ja piti aivan toisenlaista vauhtia kuin Nakkila edellisessä pelissä. Kova yritys tarttui myös KrP:hen, minkä seurauksena Tuomas Töyrylä kuittasi Kooveen avausmaalin kolmen peliminuutin kohdalla.

Tämän jälkeen Kooveen nopea syöttöpeli avasi tilanteita Riku Mattilan vartioimalle maalille, ja Kooveen pojat käyttivät paikkansa tehokkaasti hyväkseen. Erätauolle mentiin Kooveen 4–1 johdossa.

Toisessa ja kolmannessa erässä pelin juoni ei enää muuttunut. Koovee oli jatkuvasti askeleen edellä sekä vauhdissa että tilanteiden rakentelussa. Koovee iski toisessa erässä kaksi maalia ja kolmannessa neljä. KrP:n maalipaikat syntyivät nopeissa vastahyökkäyksissä, joissa tuttu kaksikko Töyrylä-Väinölä osoitti taitojaan. Muu joukkue jäi hyökkäyspelissä Kooveen varjoon, mutta puolustamisessa asenne pysyi hyvänä koko ottelun ajan. Voitto kirjattiin Kooveelle selvin numeroin 10–3.

Ylempi loppusarja jatkuu helmikuun puolivälissä Pöytyällä. Mikäli joukkue aikoo päästä SM-playoff-karsintaan, tappioihin ei ole enää varaa.