20.10.2020

Perjantaina 23.10. klo 18.30 Raholassa tarjoillaan salibandyherkkua, kun Nokian Krp-Happee ottelussa taistellaan ”tuplapanoksella”. Kyseessä on siis F-liigan ottelu, josta voittaja kuittaa tärkeiden runkosarjapisteiden lisäksi jatkopaikan Suomen Teho-cupissa. 

Jyväskyläläinen Happee on jo pitkään lukeutunut kotimaisen liigan kärkeen voittaen kertaalleen suomenmestaruuden sekä kahdesti Suomen Cupin. Keski-Suomen ylpeys on myös tullut tunnetuksi omalaatuisesta pelityylistään, jota tuttavallisemmin kutsutaan ”Hirvirytkeeksi”.  

Viimekaudella Happee sijoittui runkosarjan kahdeksanneksi selviytyen viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin. Mennyttä kautta vieraiden osalta leimasi lievä epätasaisuus, sillä joukkue otti tärkeitä voittoja sarjan kärkijoukkueilta mutta myös menetti pisteitä häntäpään joukkueille.

Näätälauman ja Happeen ottelut päättyivät Näätien voittoon viimekauden runkosarjassa. Raholassa Näätärock soi lukemin 7-4 ja Hirviteatterista KrP haki voiton lukemin 3-4. Suomen Cupissa marssivat Näädät finaaliin lukemin 10-2 kotiyleisönsä edessä. Kesän harjoituskaudella KrP ja Happee mittelivät kahdesti, joista Nokialaiset voittivat molemmat ottelut. 

Kesän aikana Happee koki muutoksia niin pelaajisto- kuin valmentajapuolella Tero Kotilaisen ottaessa valmennusvastuun, maajoukkuepuolustaja Jonne Junkkarisen palatessa kotiin, sekä maalitykki Roni Laasosen ja Sveitsiläisen Silvan Bolligerin siirtyessä Happeeseen.

Vierasjoukkue Happee on aloittanut kautensa ailahtelevasti keräten sarakkeeseensa kolme voittoa, joista Lasb-ottelu ratkesi jatkoajalla. 

Varsinaisella peliajalla joukkue voitti EräViikingit sekä Welhot, mutta kärkipään Indiansia ja TPS:ää vastaan Hirvilauma kärsi tappiot. 

Kotijoukkue Krp:llä on pisteitä yksi vieraita enemmän. Näätälauma aloitti kautensa kolmella voitolla, jonka jälkeen Lasb yllätti Näädät kotonaan ja seuraavassa ottelussa TPS hyödynsi Nokialaisten mustan hetken Kupittaalla ottaen voiton. Kahden ja puolen viikon ottelutauko onkin tullut kotijoukkueelle tarpeeseen, jotta Näätärockia on saatu viriteltyä jälleen duurivoittoisempaan malliin. 

Tuplaottelusta kannattaa ottaa seurantaan täksi kaudeksi Näätiin juuri Happeesta siirtynyt puolustaja Jalo Kouvonen jolla ottelu on ensimmäinen vanhaa seuraansa vastaan Näädissä. Kaksinkertainen suomenmestari Kouvonen on kuulunut jo vuosien ajan liigan kärkipuolustajiin ja vaikka kokemusta Näätälaumaan tuova Kouvonen mielletäänkin peruspuolustajaksi, tukee hän hyökkäyksiä erinomaisesti pelinlukutaitonsa ansiosta.