11.02.2016

Nokian KrP:n kesken tämän kauden alkanut akatemiatoiminta ottaa ensi kaudelle askeleen eteenpäin. Seura on suunnitellut kolmiportaisen akatemiamallin, jossa päätavoite on tietysti jalostaa ja kehittää pelaajia edustusjoukkuetasolle, mutta myös jo tulevalla kaudella haetaan joukkuemenestystä etenkin B-junioritasolla.

Akatemiavastaavaksi on nimitetty Henri Mattila 2+1 vuotisella sopimuksella. Mattila on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt valmentaa jo useamman vuoden seuran 2000-syntyneitä isänsä Mika Mattilan kanssa, mutta nyt ”Hesen” rooli valmentajana kasvaa selkeästi. Lisäksi Mattilalta löytyy pitkä pelaajatausta Nokian KrP:n junioreista ja ehtipä tilille tulla myös yksi liigaottelu muutama kausi takaperin.

Akatemiavastaavan ympärille kasataan valmennustiimi, jotka huolehtivat yhdessä edustusjoukkueen valmentajien kanssa seuran 1996-2000-syntyneiden harjoittelusta ja siitä, että jokainen yksilö saa itselleen sopivan tasoisen reeni- ja peliympäristön.

Jotta akatemia voi haaveillakaan menestyksestä, niin täytyy tietysti olla myös hyviä ja lupaavia pelaajia. Seura onkin tehnyt 2-vuotiset edustusjoukkuesopimukset 2000-syntyneiden Jere Mattilan, Eero Rötsän, Tuomas Santalan, Sami Savolaisen, Miko Suomisen ja Lauri Tynkkysen kanssa. Lisäksi jo ennestään sopimuksen oli tehnyt 2000-syntynyt Anton Roth ja 1999-syntynyt vastikään nuorten maajoukkueessa debytoinut Toni Jaakkola. Näistä Jaakkola ja Roth on debytoineet myös liigatasolla tällä kaudella. Nämä pojat tulevat olemaan tärkeässä roolissa seuran tulevaisuuden kannalta.