10.01.2010

Nokian KrP kaatui tyhmiin virheisiin

  • Seppo Auvinen

Miesten Salibandyliiga jatkui Nokian KrP:n osalta kuukauden joulutauon jälkeen lauantaina Jyväskylässä Happeen vieraana. Kotijoukkue vei ottelun ansaitusti maalein 9-5 (1-0, 5-3, 3-2). Lopputulos on sama kuin syksyllä KrP:n kotiottelussa, joten Happee on ylipääsemätön KrP:lle.

Nokialaiset sortuivat tyhmiin virheisiin jokaisella osa-alueella kentällä ja alkoivat omien virheiden jälkeen ”mussuttamaan” lähes jokaisesta virheestä.

–En muista koska kauden aikana on tullut näin paljon omia virheitä ja niistä voittoa enemmän halunnut kotijoukkue usein rankaisi. Joukkueella on nyt iso ongelma korvien välissä. Se ei kestä painetta. Joka kerta kun tehtiin virhe, alkoi mussuttaminen, itkeminen ja kostomieliala, joka on tuhoon tuomittua, toteaa pettynyt päävalmentaja Mika Myllyniemi.

Päävalmentaja totesi myös sen, että jos ei tuollainen peli lopu, on turha miettiä kevään pudotuspelejä. Parempi olisi jäädä kotiin ja odottaa auringon nousua keväällä, totesi Myllyniemi.

–Meillä oli lauantaisessa ottelussa toinen erä kauden heikointa, jolloin kaikki virheet tulivat räikeästi esille. Happee oli nälkäinen ja ansaitsi voittonsa. Se ihmetyttää, että mussuttamiseen sortuivat meidän kärkipelaajat.

Myllyniemen mukaan pelaajien iso EGO ei kestä tällä hetkellä, jolloin sen pitäisi kestää, koska kevään pelit ovat kovempia kuin syksyn.

–Linja-autonkuljettajaa lainatakseni: joukkue käy kesädieselillä. Tässä ei ole kauaa aikaa laittaa ryhmä ojennukseen, sillä jo maanantai iltana on edessä tv-ottelu Trackersia vastaan. Siitä ei tule helppoa, jos ei homma muutu.

Ainoan positiivisen asian Myllyniemi löysi omasta joukkueesta. Osmo Reentilä teki kauden avausmaalit tuplasti. Muiden osalta paikka on peilin edessä katsomiseen.