16.10.2012

Espoon Oilers – Nokian KrP B 9-5 (2-1, 2-1, 5-3)

SM-sarja jatkui Nokian KrP B:n osalta sunnuntaina 14.10. Espoon Oilersin vieraana Espoossa. Tämä salibandyn suurseura oli valmentaja Hannu Tuunaisen mukaan koonnut B-edustuksen 4-5 eri joukkueen pelaajista ja play off-paikka on ryhmän ehdoton tavoite. Öljymiesten sarja oli alkanut maalin tappiolla Tiikereille ja nyt oli aika avata pistetili. Pisteitä tavoitteli myös Nokian KrP.

Oilers lähti peliin 2+16 pelaajan ringillä. Maalivahdit, kolme kentällistä ja loukkaantumisten varalle reservi. Nokian KrP joutui lähtemään peliin poikkeavalla miehityksellä. Etelän lämpö oli kutsunut tauolle useamman pelimiehen ja myös valmennus oli uusi kombinaatio veteraaneista ja kokeneesta ensikertalaisesta. Joukkue oli ottanut matkaansa C-97 ikäluokan junioreita haistelemaan SM-sarjan tunnelmaa. Myös pari nuorta JuJu:n rinnakkaisedustajaa oli joukkuetta auttamassa. Peliasenne nuoremmilla oli hienosti kohdallaan, vaikka ikäero tuli ajoittain esille vastustajan koon ja kokemuksen myötä.

Saapuminen Espoon THT-centerille oli kuin paluu ajassa taaksepäin. Matalan, kylmän teollisuushallin Koneen kattonosturi oli ajettu hetkeksi sivuun ja halpahallin tarjoushyllyn parkettijäljitelmämatto oli rullattu betonilattian päälle. Joustavalta liigamatolta tälle kivikovalle alustalle on vähintään 10 vuotta matkaa. Toki peliolosuhteet olivat molemmille joukkueille samat, mutta näiltä areenoilta olisi tällä tasolla jo pääkaupunkiseudullakin päästävä pois.

Ottelu oli värikäs ja monivaiheinen. Jäähytilastot kiitettävät. Ottelun ensimmäinen ja toinen erä eteni maltillisesti. Espoolaiset voittivat molemmat erät lukemin 2-1. Kolmannen erän alkuminuuteilla nokialaisilla oli paikka kääntää ottelu edukseen, kun hattutempun ottelussa laukonut Aleksi "Aka" Peltonen kavensi pelin 5-3 ja samalla minuutilla vielä Topi Ruokostenpohja laukoi tilanteeksi 5-4. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä espoolaiset rynnistivät vajaan kuuden minuutin matkalla karkuun eikä nokialaisten erän viimeisellä minuutilla tekemä kavennusmaali muuttanut sitä tosiasiaa, että öljymiehet olivat tällä kertaa liukkaampia liikkeissään ja veivät voiton lukemin 9-5. Ottelun tapahtumat minuutti minuutilta.

Tämä peli oli tässä. Nyt ajatukset seuraavaan koitokseen, sillä jo lauantaina 20. lokakuuta vastassa on sarjaa kahdella voitolla johtava Tikkurilan Tiikerit. Mennään bussilla…. 😀