16.02.2010

Nokian KrP jännitti tv-kameroita

• Seppo Auvinen

”Loukkaantumiset sekoittivat peliä, mutta ilme oli tappiosta huolimatta hyvä

Miesten Salibandyliigan maanantaisessa tv-ottelussa kaksi pahaa loukkaantumista avauserässä Tampere-Areenalla vaikeuttivat Nokian KrP:n peliä ERää vastaan. Vaikka KrP nousi toisessa erässä 0-3-tilanteesta 2-3:een, ei se riittänyt, vaan pisteet matkasivat Tapanilaan maalein 2-6 (0-3, 2-1, 0-2).

KrP menetti avauserässä ensiksi Lasse Salmisen jalkavamman takia, ja toisena kentän joutui jättämään Osmo Reentilä. Kotijoukkueen kentälliset menivät ykköstä lukuun ottamatta uusiksi.

ERä teki paikoista maalinsa avauserässä ja KrP suttasi läpiajojakin seinille.

Heti toisen erän alkuun KrP:n kapteeni Heikki Rantala näytti mallia ja kavensi lukemiksi 1-3. Henri Johansson laukoi ylivoimalla 10 minuuttia myöhemmin tuosta avausosumasta nokialaiset jo maalin päähän.

–Meillä meni kakkosketju pilalle ja penkiltä on löydettävä uusia. Meillä on ollut koko kauden aika kapea materiaali. Toivottavasti loukkaantumiset eivät ole pahoja, toteaa päävalmentaja Mika Myllyniemi.

KrP laukoi, laukoi ja laukoi kolmannessa erässä kohti Jari Naumasen vartioimaa maalia, mutta ne olivat tuloksettomia vetoja. ERä iski 55. minuutilla 12 sekunnin sisällä kaksi maalia.

–Kaveri sai helppoja maaleja, vaikka Pasi (Järvinen) pelasi hyvän ottelun. Maalit eivät olleet hänen. Pasi piti meidät pelissä kolmannessa erässä. Jälleen jouduttiin tekemään enemmän töitä maalin eteen kuin kaveri. Terävyys maalipaikoissa ei ollut 150.

Vieraiden parhaita olivat liigan yksi parhaimmista maalivahdeista Jani Naumanen, Tuomas Iiskola sekä Pasi Laitila molempien tehot olivat 2+1.

Naumanen torjui peräti 34 laukausta ja KrP:n Pasi Järvinen 23 kertaa.

–Ilme oli hyvä ja asennetta löytyi. Taistelu jatkuu ja perjantaina laitetaan kaikki voiton eteen. Meidän on saatava kahdesta jäljellä olevasta ottelusta piste enemmän kuin TPS, sillä tasapisteissä TPS on maalieron turvin parempi.

Perjantaina Nokian KrP kohtaa Tampere-Areenalla SPV:n ja viimeinen runkosarjan ottelu on ensi viikon perjantaina Kaukajärvellä Kooveetä vastaan. TPS kohtaa kotonaan Classicin ja vieraissa Trackersin, joten tiukalle menee tuo viimeinen pudotuspelipaikka, josta siis taistelevat KrP ja TPS, joka on kaksi pistettä nokialaisia perässä.

–Kahdesti kohdattiin ERä tällä kaudella ja molemmissa me teimme työt, mutta kaveri vei pisteet.

Perjantaina 19.2.2010 Nokian KrP—SPV Tampere-Areenalla kello 18.30.