20.09.2013

Nokian KrP:n aikakausi uuden päävalmentajan Heikki Luukkosen johdolla alkoi kotitappiolla samoille sijoille etukäteisveikkailuissa arvioidulle TPS:lle.

Pelin alku oli todella hermostunutta ja varovaista peliä molemmilta joukkueilta eikä oikeastaan koko pelin aikana pelin tempo noussut kovin korkealle. Pallollinen pelaaminenkaan ei ollut kummallakaan joukkueella kovin rohkeaa ja luovaa kuin ajoittain. Mutta tämä oli jopa odotettavissa ja ymmärrettävää kauden avausotteluun, joka oli kuitenkin molemmille ensimmäinen oikeasti kilpailutapahtuma noin puoleen vuoteen.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin KrP:n johtaessa peliä maalein 2-1. KrP maaleista vastasivat Arto Mikkonen sekä JO nyt maalitilinsä tämän kauden liigassa avannut Visa Rikala. KrP oli joukkueista avauserässä ehkä hieman parempi ja terävämpi, varsinkin erän lopun.

Toinen erä olikin sitten täysin TPS:n erä ja oikeastaan onni ja maalivahti Matti Tuomirannan hyvät torjunnat pitivät TPS:n maalimäärän erässä vain kahdessa, erätauolle siis TPS:n johtaessa 2-3.

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut ja aktiivisempi näätälauma ja muutaman minuutin momentuminen ansiosta KrP pääsikin jo 5-3 johtoon Henri Johanssonin, Osmo Reentilän ja Jani Rajalan maaleilla. Tätä momentumia KrP ei tänään pystynyt naulaamaan vaan peliin tuli jälleen takaisin kahden ensierän varovaisuus pallollisena ja laukausten turha säästely. Yksi huolimaton hyökkäyspään ratkaisu päästikin erän puolivälin kohdilla Miikka Läntisen läpiajoon ja maalintekoon. Hetkeä myöhemmin KrP:n Matti Koskelalle tuomittiin hyvin kyseenalainen 2 minuuttinen, tätä TPS ei vielä käyttänyt, mutta heti jäähyn loputtua Läntinen rankaisi uudestaan KrP:n sekakentällistä, jossa oli vaihtohässäkän takia 4 puolustajaa ja yksi hyökkääjä samanaikaisesti kentällä. Tämä kipsasi lopullisesti häviämään lähes koko viime kauden tottuneen näätälauman ja heti seuraavassa vaihdossa TPS:n Mikko Hautaniemi täräytti aivan paraatipaikalta merkkausvirheen seurauksena Tepsille jo johtomaalin. Muutama minuutti tästä KrP puolustus pelasi keskialueella pehmeästi ja TPS pääsi jälleen tekemään lähes ilmaisen maalin. Lopussa KrP yritti vielä tulla peliin mukaan ilman maalivahtia, muutaman puolittaisen maalipaikan KrP saikin luotua, mutta lopulta TPS päätti KrP:n pyristelyt laukomalla pallon tyhjään KrP maaliin minuutti ennen loppua.

Kaikkiaan kotijoukkueen pelissä ei juuri valmentaja Heikki Luukkosen toivomia asioita näkynyt, kuten pelirohkeutta ja pallollisia jatkumoita sekä keskustan murtoja, mutta täytyy muistaa että tämä oli kauden ensimmäinen sarjapeli ja joukkueen yhteinen taival on vasta alussa. Hienona asiana voi pitää kolmannen erän alkuun piristynyttä ilmettä, vaikkakin tarjolla ollut voitto karkasikin käsistä tälläkertaa.

Näätälauman parhaat olivat ehdottomasti tänään lisää liikettä ja uskallusta pallolliseen peliin saanut kokenut keskushyökkääjä Osmo Reentilä, joka pelasi tänään uransa 100 ottelun näätälaumassa. Visa Rikala oli tutun energinen ja vauhdikas aiheuttaen lähes joka vaihdossa päänvaivaa TPS puolustukselle ja se maalimääräkin tulee varmasti tällä kaudella paranemaan edelliskausista…