20.11.2008

Cupin pelaamisen jälkeen väännetään sarjapisteistä nousijajoukkueiden kesken, kun FBT Pori reissaa Areenalle.

Mollivoittoisesti molemmilla nousijoilla alkanut liigaura kaipaa kipeästi pistelisäystä keskikastiin pääsemiseksi. Yhdeksästä pelistä molemmat ovat napanneet neljä pistettä ja sijoitus häntäpään tuntumassa. Neljällä saalistetulla pisteellä porilaiset ovat vain pisteen päässä OLS-valmentaja Karo Kuussaaren heille arvioimasta pistesaaliista. FBT:hän pudotti juuri OLS liigasta viime keväänä. Maaleja porilaiset ovat tehneet 12 kpl nokialaisia enemmän, mutta omassa päässä on soinut vastaavasti 15 kertaa useammin.

FBT pelasi divarivuosinaan yleisöön menevää peliä. Passiivisuudesta ei ollut tietoakaan ja paikkoja siunaantui kentän molempiin päihin. Perjantaina nähdään miten liiganousu on pelityyliä muuttanut. Yksilöissä Porin tähti on KrP:n kanssa sopimuksen ensi kaudesta kirjoittanut Lasse Salminen, pisteiden valossa piikkipaikkaa pitää salibandyliigan pistepörssissä kympin sakissa oleva Ville Vahtera. Lisämaustetta antaa ex-KrP Jussi Taskisen ja ainakin nuorempien naisfanien mieleen olevan Juho Miilunpalon pelaaminen Porin paidassa.
Perjantain ottelu on lisäksi Tupla-kierroksen ottelu, jossa KrP:n pelaajat heittävät Tupla-patukoita yleisön joukkoon saapuessaan kentälle.
Sunnuntaina vastus oletettavasti kovene, kun alkuiltapäivän pelissä vastaan tulee NST Lappeenrannasta. Keskikastin vauhdissa pelannut NST antoi edellisessä pelissään Happeelle sen kauden avausvoiton. Totutusti hyvään juniorityöhön pohjaava seura pelaa isolla rosterilla ja kolmen ketjun käyttö on enemmänkin sääntö, liikettä pitäisi siis löytyä. NST:stä KrP:hen siirtynyt trio Haapasalo-Kettunen-Lahti pelaa nyt ensimmäistä kertaa vanhaa seuraansa vastaan. Näyttöhaluja miehet uhkuvat varmasti ja haluavat näyttää entisille pelikavereilleen, mitä Nokialla on opittu.
Maajoukkue-edustajia NST:llä on yksi, tosin Aki Seppälä tiputettiin viimeisten joukosta kisakoneesta, mutta se ei vähennä tippaakaan miehen taitoja kotoisessa salibandyliigassa.
Akilleen kantapää lappeenrantalaisilla on maalinsuun tukkiminen. Veskarikaksikko Jarkko Monthan – Pyry Laakkonen ei kuulu sarjan eliittiin, vaikkakin Luukkonen on esiintynyt nuoren maajoukkueen maalinsuulla.
Molemmat joukkueet ovat KrP:n päävastustajia, tappioihin ei siis ole enää varaa. Mikäli maalihanat jäävät auki, on neljä pistettä tulossa. Tyylistä viis, pisteet ovat nyt etusijalla.