03.11.2013

Nollaykkösten sarjapelit jatkuivat karsinnalla Kilpasarjaan. Tiedossa oli yksi peli ja siitä joko Kilpasarjaan tai samassa Haastajasarjassa jatkaen.

Sunnuntaina 3.11.13 Ylöjärvellä vastaan asettui Kilpasarjasta karsintaan joutunut 02 ikäiset Pirkkalan Pirkat, joita vastaan ollaan aiemminkin pelattu mm. viime keväänä TFT- turnauksessa missä Pirkkala oli parempi niukasti. Nyt tiedossa oli siis kovaa peliä ja tasaista vääntöä. Pelin kuva olikin alusta asti selvä ja valmennusjohto painotti omaa peliä ja liukasta liikettä, sekä vetojen blokkausta, sillä Pirkkalan tulivoima tiedettiin.

Ekassa erässä Pirkkala aloitti alun tunnustelun jälkeen maalin teon. Tasoitus tuli heti perään. Tuomarilinja oli erittäin jämärä ja molemmat kokeilivat penkkiäkin melkein heti. Ekaan erään molemmat takoivat vielä yhdet maalit. Tauolle siis lukemissa 2-2. Erätauolla painotettiin puhdasta pelaamista, eli mailaan ei hakata yhtään.

Toisen erän alussa Pirkkala paineli kahteen otteeseen johtoon,mutta aina vaan kaivettiin tasoitus. Molemmat istuivat penkillä ja maaleja tehtiin yv:lla molempien toimesta. Erän loppupuolella Pirkkala sortui kahteen jäähyyn samaan aikaan ja 5-3 yv loppui juuri kun saimme pallon maaliin Eetu Salosen tarkalla yläpesäkudilla keksialueelta. Heti perään uusi yv ja taas oli pallo Pirkkalan verkossa. Tauolle 6-4 johdossa. Nyt vain luotiin usko että peli on meidän ja jatketaan samalla sykkeellä puskemista.

Kolmas erä alkoi Pirkkalan rynnistyksellä, mutta sekä puolustus, että maalissa pelannut Roni Rannanvirta olivat taipumattomia. Loppuerä oli käytännössä yhtä päätä ja maaleja tuli tasaiseen tahtiin. Pääsimme myös uudestaan 5-3 yv:lle ja maali saatiin taas aikaiseksi. Pirkkala jäi lopulta jalkoihin ja 10-4 maalin sohivat itse sisään. Loppulukemat 11-4 tuikkasi vielä Toomas "Tollo" Tolonen.

Huikea peli Näätäjengiltä ja jatkopaikka siis Kilpasarjaan. Kauden tavoite on nyt saavutettuna ja loput ovat bonusta ja plussaa. Nyt vaan nautitaan pelaamisesta ja haastetaan tosissaan Kilpasarjan porukoita.

Joukkueen pistehirmut olivat Jasse Rannanvirta 3+2, Mikael Hakala 2+1 ja Toomas Tolonen 2+0.