29.09.2013

D1-pojat pääsivät vihdoin tositoimiin lauantaina 28.9. kun alkusarjan D-lohko pyörähti käyntiin Orivedellä. Luvassa oli kaksi ottelua, vastassa tuoreet tuttavuudet Jyväskylästä eli FBC Dux ja O2JKL. Liikuntahallin parketille totuttua pienemmälle kentälle asteli ensimmäiseen otteluun hieman jännittynyt smurffiryhmä täyssinisissään, valmiina taistoon. Duxin pojat voittivat ensimmäisen aloituksen, mutta saivat pikaherätyksen kun sininen salama Sami välähti kentällä ja iski ensimmäisen osuman vastustajan verkkoon Tuomaksen syötöstä. Ajassa 0:42 taulussa 0-1. Pallo pompahteli parketilla melko hankalaan tyyliin ja kaveri karvasi hyvin, laidat kaatuilivat ja aikaa tuhraantui turhaan. Vaan eipä mitään, Sami tälläsi jälleen verkot tötterölle parin minuutin kohdalla. Meidän erä 0-2. Toiseen erään vastustaja tuli yhtä lujaa mutta smurffit malttoivat rakentaa peliä ja kolmas osuma oli tosiasia ajassa 17:28 kun Lare hoiti Mikon tarjoilusta mallikkaasti pallon pömpeliin. Alivoimastakaan ei hätkähdetty vaan se hoidettiin kuten yleensä eli tehtiin maali, nyt onnistujana Jere ja 0-4. Erän lopulla meidän päässä sitten tapahtui, sekavan hässäkän tuloksena vastustaja kavensi tilanteeksi 1-4. Tämän kuittasi rivakasti Elias, syöttäjänä jälleen Miko. Tauolle lukemissa 1-5. Vielä kolmanteenkin erään vastustaja jaksoi tulla kovalla jalalla eikä selkäranka katkennut missään vaiheessa, siitä heille hatunnosto. Erä olikin melkoista puurtamista, kunnes ainokainen osuma saatiin tyylikkään tivoli-vaparikuvion jälkitilanteesta Jontun mailasta. Pelin vauhti pysyi yllä ja yritystä oli molemmilla loppuun asti. Allu hoiti tonttinsa maalilla mallikkaasti koko ottelun ajan. Ensimmäiset kaksi pistettä plakkariin.

Toiseen peliin saatiin vastaan toinen keskisuomalaisryhmä O2JKL, joka sai maistaa samaa lääkettä Nokialta päin kuin ensimmäisen ottelun vastustaja eikä tainnut ehtiä oikein hoksata mitä tapahtui: salamamaali Jeren läpiajosta ajassa 0:27. Ja heti perään toinen, kun Lare hoiti Tuomaksen syötöstä reikäpallon verkkoon. Alle minuutti pelattu, tilanne 2-0. Sama tahti jatkui koko ottelun ajan, KrP heilutteli tahtipuikkoa ja pyöritti peliä miten tahtoi. Ensimmäisen erän loppulukema 8-0. Jopa ylivoimalla onnistuttiin nyt tekemään maali! Onnistujat Miko, Tuomas, Sami, Jere, Eero ja Miko. Hyvä ensimmäinen erä sai toisessa jatkoa, vaikka pelin tahti hieman laantuikin kruisailuksi. Sami hoiti vielä kaksi maalia, kolmanteen erään lukemissa 10-0. Viimeinen erä ehtikin vanheta vain neljä minuuttia kun ensin onnistui Valtteri ja viimeisen niitin iski Eero. Peli 12-0 ja keskeytys maalieron takia. Rikulle nollapeli maalilla ja pisteet kotiin Nokialle!

"Kausi lähti hyvin käyntiin. Pelien tulokset kertoo, että ollaan tehty oikeita asioita valmistauduttaessa kauteen. Pientä extraa Koutsi toivoo vielä hereillä-osastolle, mutta sekin varmasti korjaantuu kauden ja pelirutiinin karttuessa. Kaiken kaikkiaan hienot suoritukset joka jannulta, maalejakin tehtailtiin kivasti laajalla rintamalla", kommentoi päävalmentaja Mika Mattila omiensa suoritusta. Tästä on hyvä jatkaa.