17.03.2011

Nokian KrP:n kausi päättyi toisen kerran peräkkäin kolmeen tappioon puolivälierissä Classicin vietyä viimeisen pelin lukemin 8-4 ja koko sarjan puhtaasti 3-0. Ottelu oli kolmesta pelistä tasaisin, mutta totuuden nimissä täytyy tunnustaa että Classic ansaitsi täysin jatkopaikkansa ja oli vielä tänä keväänä huomattavasti valmiimpi, kokeneempi, fyysisempi ja parempi joukkue kuin KrP. Maanantaina toisessa osassa nähdyllä pelillä Classic tavoittelee tosissaan mestaruutta vihdoin Tampereelle.

KrP:n osalta tämän kauden saavutusta päästä ylipäätään pudotuspeleihin voidaan pitää hyvinkin onnistuneena. Runkopelaajiksi kaavailluista Niko Nordlundista, Lasse Salmisesta ja Tommi Mertosta ei tälle kaudelle saatu juurikaan hyötyä vaan jokainen hieman eri asioista johtuen jättivät KrP:ssä kauden kesken. Kuitenkin jokaisen pelaajan taustalla oli motivaation puute tai ajan puute harjoitella liigatason edellyttämällä tavalla, jonka johdosta tehtiin jo aikaisin kesällä päätös että harjoitteluun kykenemättömiä pelaajia ei KrP:ssä tarvita.

Nuori KrP joukkue sai syksyllä todellisen täsmähankinnan kokeneen maalilingon ja erittäin pidetyn joukkuepelaajan Sami Nymanin liityttyä joukkueeseen 6 pelikierroksen jälkeen. Oikeastaan Nymanin tulo käänsi KrP:n kurssin kohti pudotuspelejä, Nyhve toi joukkueeseen sopivaa rentoutta ja se sai myös nuoret pelaajat sekä aikaisemmin liigassa pienellä vastuulla pelanneet miehet pelaamaan oikeastaan uran parhaan kautensa, vaikka plusmiinustilastot monella olivatkin lopulta rumasti pakkasella. Pakkaset tulivat lähinnä romahduspeleissä muun muassa Loviisaa, SSV:tä ja SPV:tä vastaan.

Kaikkiaan kauden aikana todella moni pelaaja meni isoja askeleita eteenpäin ja uusia liigapelaajiakin saatiin valjastettua Myllyniemen ja Silenin ”pelaajatuotantolinjalta”. Esimerkiksi Janne Suoniemi ja Tomi Rissanen olivat varmasti ennen kauden alkua vieraita jopa muutamille omista pelaajista, mutta nyt heistäkin tietää jo varmasti useampi salibandyihminen jopa tampereen ulkopuolella. Muualta tulleista pelaajista Matti Koskela, Markus Vuorinen ja Pavel Brus esimerkiksi paransivat peliään jatkuvasti kauden mittaan ja iso vastuu tuottaa varmasti hedelmää tulevina vuosina. Myös Ilveksestä tulleet Miika Nieminen ja Tomi Sarajärvi voivat olla tyytyväisiä tulokaskauteensa liigatasolla vaikka siihen mahtuikin epätasaisia jaksoja, se oli kuitenkin täysin tiedossa myös valmennuksella. Henri Johanssonin kautta moni saattaa pitää pettymyksenä seuraamalla vain tilastoja, mutta joukkueen kapteenina ja liiderinä Johansson meni isoin askelin eteenpäin ennenkaikkea henkisellä puolella, joka ei välttämättä välity katsomoihin mutta valmennus ja seurajohto arvostavat tuota työtä seuran eteen. Lisäksi onnistuneiden kohdalla ei voida sivuuttaa maaliennätyksensä tehnyttä Osmo Reentilää, joka kuitenkin ratkaisi muutaman ottelun tahtomaaleillaan.

KrP päävalmentaja Mika Myllyniemen kommentit kaudesta:

Kausi oli varmasti raskain mitä tällä melkein 20-vuoden valmennuskokemuksella on ollut. Tälläistä loukkaantumiskierrettä en ole ennen kohdannut. Tammikuusta Helmikuuhun on ollut lähes koko joukkueen läpikäynyt kuumeaalto, ylikuntoa, nilkkaa, nivusta, polvea, inttiyskää, vatsatautia uskomaton määrä, viimeisin ehjä harjoitusviikko on ennen MM-kisoja Marraskuulta jolloin koko joukkue oli samaan aikaan terveenä. Jätkiä on joutunut pelaamaan loukkaantuneena ja kipeänä sekä välillä on jouduttu raapimaan päätä että ollaan saatu peliin edes kaksi kentällistä pelaajia. Iso kiitos kuitenkin pelaajille että on tähän lähtenyt ja pelannut pikkuisen vaivaisinakin.

Tulevaisuudesta on heti pelin jälkeen vaikea paljon puhua, mutta ensi kausi jatketaan ainakin vielä muiden kiusaamista ja yritetään taas mennä askel-pari eteenpäin niin seurana kuin joukkueena. Lopullisesti kehitystä tapahtuu kuitenkin vain tekemällä työtä eli suomeksi harjoittelemalla.

Ensi kauden joukkuetta aletaan kasaamaan lopullisesti nyt kauden päätyttyä. Oma runko on tarkoitus pitää kasassa ja jatkaa pitkäjänteistä työtä jota on nyt Myllyniemen aikana alettu tekemään. Muutama täsmähankinta on kuitenkin tehtävä jotta eteenpäin menoa on taas mahdollista ja realistista odottaa. Vahvistusta haetaan oikeastaan joka sektorille niin pelaajistoon, valmennukseen kuin seurajohtoonkin.