12.10.2013

KrP:n C98-pojat selvittivät tiensä ylialueelliseen eliittisarjaan puhtaalla pelillä. Joukkue varmisti jatkopaikan kukistamalla Pirkkalan Pirkat maalein 10-8 Raholassa. Alkusarjan ykköstila varmistui, kun KrP voitti toisessa pelissä O2JKL:n 11-8.

Ensimmäisessä turnauksessa vajaamiehisenä sinnitellyt KrP sai kotiturnaukseen jalkeille peräti 24 pelaajaa. Ottelu oli kauden ensimmäinen Sami Välimäelle sekä Sastamalan kaksikolle Aapo Alhosaarelle ja Lauri Ryypölle. Myös Toni Jaakkola (C99), Tatu Heinola (B2), Samuli Vornanen (B2) sekä Pekka Kukkula (B1) palasivat pitkästä aikaa joukkueen riveihin.

Peaajatulvan takia KrP lähti peliin peräti neljällä hyökkäysketjulla ja kolmella pakkiparilla. Aapo Alhosaari (1+0) aloitti KrP-uransa tekemällä ottelun avausmaalin ajassa 2.22, mutta PirPi tasoitti jo seuraavassa vaihdossa. Olli-Pekka Laakkonen (2+0) siirsi KrP:n taas johtoon, mutta PirPi kiri taas rinnalle ja meni vielä 2-3 johtoon vain 17 sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa.

Toisessa erässä KrP hivuttautui jälleen edelle O-P Laakkosen ja Patrik Mäkelän (1+0) ylivoimamaalien sekä Pekka Kukkulan (1+0) komean kaukolaukauksen turvin. Johto ei kuitenkaan kestänyt kauan, sillä kolmannen erän aluksi PirPi tasoitti numerot 5-5 harmittavalla lahjamaalilla. Tätä seurasi KrP:n vahva viisiminuuttinen. Sen aikana Tatu Heinola (2+0) maalasi kahdesti ja Joona Joutsimäki (1+1), Samuli Vornanen (1+0) sekä Tuomas Töyrylä (1+1) kerran.

Peräti viiden maalin johto alkoi uhkaavasti huveta viimeisen kymmenen minuutin kuluessa. PirPin sääntöjen rajamailla liikkunut karvauspeli alkoi tuottaa tulosta. Paineen alla tehdyt virheet lisääntyivät, ja PirPi pääsi rokottamaan kolmesti. Ottelu päättyi lopulta KrP:n 10-8 voittoon.

Puolustupelissä onnistujjia olivat laukauksia peittäneet sentterit, O-P Laakkonen ja Juho Väinölä sekä puolustuksen peliä vahvasti johtaneet Sami Välimäki (0+2) ja Eero Heikkilä (0+1).

PirPi -pelin tulos merkitsi, että KrP:n paikka ylialueellisessa eliittisarjassa varmistui jo ennen ottelua O2JKL:ää vastaan. Matsin panoksena oli kuitenkin alkusarjan voitto. Uusina miehinä rosteriin nostettiin loukkaantumisesta toipunut Joni Rantala sekä C99-joukkkueen Valtteri Katavisto ja Anton Roth.

Ensimmäisessä erässä epäilyt huonosta valmistautumisesta osoittautuivat oikeaksi. Kovaa päälle tullut O2 siirtyi muutamassa minuutissa 2-0 johtoon ja maalasi ensimmäisessä erässä vielä kerran. Tämän lisäksi jyväskyläläiset pamauttivat pallon ainakin viidesti tolppaan.

Ilman O2:n epäonnea ja KrP:n maalivahti Riku Mattilan lukemattomia pelastuksia ottelu olisi voinut ratketa heti kättelyssä. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä toisen erän alussa KrP nousi Olli-Pekka Laakkonen (2+0) maalin ja Eero Heikkilän (1+0) ylivoimaosuman ansiosta jo tasoihin.

Vaikka O2 siirtyi vielä kerran maalin johtoon, toisessa erässä ottelun asetelmat kääntyivät päälaelleen. KrP alkoi saada otetta pelistä, ja O2 joutui rikkomaan maalintekotilanteissa. Tässä vaiheessa ottelun hahmoksi nousi Toni Jaakkola, joka syötti Patrik Mäkelän (1+0) maalintekoon kerran ja Tuomas Töyrylän (2+1) kahdesti. Maalinteossa onnistui myös Patrick Annala (1+0), joka pääsi pistämään pallon tyhjään maaliin Lauri Ryypön (0+1) loistavasta sytötöstä.

Kolmas erä käynnistyi Toni Jaakkolan (1+4) häikäisevällä yksilösuorituksella, jonka ansiosta KrP siirtyi jo 8-4 johtoon. Pian tämän jälkeen KrP sai peräti kaksi rangaistuslaukausta. Ensimmäisessä pallon toimitti verkkon Anton Roth (1+0) ja toisessa Joni Rantala (1+0).KrP:n 11. maalin viimeisteli Valtteri Katavisto (1+0) Antonin ja Tonin nopean pallonriiston jälkeen.

Tilanteessa 11-5 kaikille neljälle ketjulle annettiin peliaikaa tasaisesti. Osin tästä syystä KrP:n ote pelistä kirposi jopa pahemmin kuin PirPi-pelissä, Ensiksi katosi pelikuri. Sen jälkeen hukattiin peliajatus ja puolustusasenne. Viimeisen kymmenen minuutin aikana KrP:tä vietiin kuin litran mittaa. O2 kiri kahden maalin päähän, mutta KrP:n pelasti loppusummeri.

Kiperästä lopusta ja kahdeksasta päästetystä maalista huolimatta joukkueesta erottui kolme puolustuspelin onnistujaa. Tällä kertaa pisteittä jäänyt Juho Väinölä raatoi esimerkillisesti kentän molemmissa päädyissä. Lauri Ruippo puolusti varmaotteisesti, ja Riku Mattila piti joukkuetta pystyssä etenkin ensimmäisessä ja toisessa erässä.

Vaikka kahden ottelun saldo oli kaksi voittoa, pelit jättivät ilmoille kysymyksen siitä, mistä KrP:n sulaminen viimeisen kymmenen minuutin aikana johtui.