13.10.2014

Vihdoin päästiin tositoimiin kun C2-junnujen SM-sarjan länsilohkon pelit polkaistiin käyntiin Espoon Esport Arenalla sunnuntaina 12.10. Nokian pieni mutta pippurinen ryhmä sai vastaansa Tapanilan Erän ja GrIFK:n. Molemmat tiedettiin tasokkaiksi joukkueiksi, eli mikään helpoin aloitus ei ollut odotettavissa. Kauteen on valmistauduttu huolella ja pojat selkeästi uhkuivat pelihaluja kun ottelupäivä lopultakin koitti.

Ensimmäinen peli Erää vastaan alkoi pirteästi ja KrP otti aloitteen käsiinsä, eikä pelikelloon ehtinyt kertyä kuin 2:27 kun Jere sai kunnian laukoa joukkueen SM-sarjahistorian ensimmäisen maalin Eliaksen syötöstä. Minuutti lisää, niin Eero napautti 0–2 Krisun tarjoilusta. Peli lähti kulkemaan, mutta kaveri rokotti oman pään virheestä kun viiden ja puolen minuutin kohdalla syntyi kavennus avopaikasta. Ei muuta kuin lisää hönkää pannuun – pari minuuttia taas mentiin kunnes Krisu teki 1–3 Eemelin syötöstä ja heti perään nähtiin hienot syöttökuviot läpi kentän naps-naps-naps ja suorituksen täydensi Jonttu tekemällä 1–4 Eliaksen syötöstä. Ensimmäinen erä oli hyvää ja vauhdikasta tekemistä. Toisen erän alku oli vaikea ja vastustaja kavensi vaparin jälkitilanteesta tauluun 2–4 lukemat. Homma pysyi kuitenkin hallussa kun jaksettiin tehdä töitä, ja kolmen minuutin kohdalla Miko teki tahtomaalin, 2–5. Lähes koko erä painettiin vauhdilla päästä päähän ja kaveri painoi peliä meidän kenttäpäätyyn, kunnes Eliakselle vihellettiin 2 minuuttia ajassa 28:12. Alivoimalla mentiin toinen erä loppuun, Allu hoiti tonttinsa maalilla eikä takaiskua nähty. Kolmas erä alkoi vielä alivoimalla mutta siitäkin selvittiin. Ottelua tahkottiin eteenpäin kymmenen minuuttia kunnes Sami riisti pallon keskialueella, ajoi läpi ja teki upean osuman näytöstyyliin, 2–6. Sen kaveri kuittasi heti ja osui kymmenen sekunnin kuluttua vielä uudestaan. Ottelun musta hetki katkaistiin aikalisällä, joka rauhoittikin tilanteen. Kaverille vihellettiin pelin toinen kaksiminuuttinen mailaan lyönnistä, mutta ylivoimaa ei oikein saatu kulkemaan ja kaverin aikalisän jälkeen mentiin vielä 6 vs 5, mutta ilman tulosta. Voitto oli meidän ja kaksi pistettä ansaittu. Molemmat joukkueet keskittyivät pelaamiseen tiukassa ottelussa.

Toiseen peliin vastaan asettui isäntäjoukkue GrIFK, joka tuli päivän viimeisenä pelattuun otteluun levänneenä käytyään aamulla hoitamassa ensimmäisen matsinsa. Ottelu alkoi vauhdilla ja ensimmäistä erää pelattiin puoleen väliin ennen kuin Miko onnistui maalinteossa Eemelin syötöstä, 0–1. Sitten jouduttiin ensimmäistä kertaa tässä pelissä alivoimalle, kun Samille vihellettiin 2 min. Kaveri myllytti mutta alivoimasta selvittiin. Sitten oli Granin vuoro ottaa 2 min ja heti perään Lare ja yksi vastustajan pelaaja komennettiin jäähypenkille, kentällä 3 vs 4. Kaveri tasoitti aivan erän lopussa ja tauolle tasalukemissa 1–1. Hyvä erä. Toinen erä olikin sitten karmaiseva, kaverille 5–0. Kolmannen erän alussa löytyi vielä tahtoa ja pirteitä otteita ja kavennusta syntyi, ensin Eemeli Jeren tarjoilusta 6–2 ja vielä loppuun asti pelatusta tilanteesta 6–3 Eliaksen ja Samin toimesta. Sen jälkeen kaveri meni menojaan ja loppulukemat 9–3. Tästä ei auta kuin ottaa opiksi seuraaviin peleihin, jotka pelataan sunnuntaina 26.10. samaisella Esport Areenalla kun ensin kohdataan FBC Turku ja sitten SPV Seinäjoelta. Täältä tullaan taas.

"5 erää pelattiin hyvää salibandyä, mutta SM-tasolla se ei vaan riitä. Sitä kuudetta en edes halua muistaa. Kuitenkin hyvä avaus kaudelle, voitto Tapanilan Erästä todella tärkeä tasaisessa ja pitkässä sarjassa. Maanantai huilataan ja mietitään virheitä. Tiistaina nostetaan päät pystyyn ja aletaan hioon kuvioita seuraavaan turnaukseen" kommentoi Henri Mattila pelien jälkeen. "Eka peli klaarattiin perus rutiinilla mutta heti perään pelattu kovatasoinen matsi huilannutta Grania vastaan hyytyi tokassa erässä pahemman kerran…pieni rosteri teki tepposensa ja kolmannen erän huiqee loppukirikään ei riittänyt tällä kertaa…mutta nou hätä… We Will Come Back…" Mika jatkaa.