14.12.2014

Leaf-Areenan hyvissä puitteissa päivän ensimmäiseen otteluun saatiin vastaan Oilers NG, jota ei ollut kohdattu vielä kertaakaan. Kentälle marssi täyssinisissään määrätietoinen ja nälkäinen näätälauma saalistamaan pisteitä. Vauhtia lähdettiin pitämään alusta alkaen, ja palloa hallittiin mutta vastustajan nopeat ja liukkaat kaverit hyökkäsivät terävästi vastaan. Ensimmäisen maalin teki sitten Elias Antonin syötöstä ajassa 5:49. Peliä painettiin vastustajan päätyyn tiiviisti ja ajassa 11:50 nähtiin Antonin kynäilemä toinen maali Jontun syötöstä. Erä meille 0 – 2 ja viimeisellä minuutilla vastustajalle vihellettiin jäähy, joten toisen erän ensimmäiset kaksi minuuttia saataisiin mennä ylivoimalla. Myllytys tuotti toivotun tuloksen, kun ajassa 16:06 Anton toimitti Jeren syötön komeasti verkkoon. 0 – 3. Kahden minuutin kuluttua vastustaja otti toisen kaksiminuuttisen, ja Sami kiitti ja laittoi Antonin syötöstä pallon maaliin. 0 – 4. Se oli vastustajan aikalisän paikka, mutta sama tahti jatkui, kun Eemeli toimitti Laurin tarjoilun toivottuun osoitteeseen. Seuraava onnistuja oli Lauri Mikon syötöstä, ja erän loppuun vielä Jere kahdesti (Antonin ja Samin syötöt). Taukolukema 0 – 8. Kolmas erä ehti vanheta 15 sekuntia kun Anton onnistui jälleen, 0 – 9. Sitten vastustajan nopea sniper rikkoi kuparisen mutta se kuitattiin välittömästi kun Eero hoiti Eemelin tykityksen jälkeisen riparin verkkoon. Vastustajalle kolmas rangaistus, josta rokotettiin heti, Eemeli jälleen ja 1 – 11. Vastustaja osui vielä kertaalleen ja Eemeli kuittasi. Loppulukema komeat 2 – 12. Joukkueen maaliero korjaantui kertaheitolla ja peli jaksettiin pelata loppuun asti. Hieno suoritus. Tehomiehinä häärivät hattutempun mieheen tehneet Anton ja Eemeli.

Päivän toinen vastustaja oli Tapanilan Erä, jolta oli otettu kauden ensimmäiset pisteet. Tasan sama oli tavoite nytkin, mutta ensimmäinen erä mentiin tasaisissa merkeissä kunnes ajassa 11:38 Lauri täräytti Eliaksen syötön tarkasti ylänurkkaan, 1 – 0. Se jäi erän ainoaksi maaliksi, vaikka toikin eloa peliin. Toiseen erään lähdettiin pitämään vauhtia ja tulosta syntyi, kun Tuomas teki tyylillä 2 – 0 Mikon syötöstä ajassa 16:48. Pelin hallinta oli näädillä koko ajan ja seuraavasta osumasta vastasi Eero, joka pelasi tilanteen taas loppuun asti. Alivoima selvitettiin erän lopulla ja töitä tehtiin. Kolmatta erää ehti kulua 20 sekuntia kun Anton karkasi läpiajoon, ja tauluun 4 – 0. Seuraavankin maalin hoiti sama mies, karkuteille ja 5 – 0. Leijumaan ei lähdetty vaan töitä tehtiin nöyrästi, Elias 6 – 0, sitten kaveri onnistui vaparista kaventamaan 6 – 1 ja sitten vielä 6 -2. Keskittymisen ei annettu herpaantua, ja Elias käänsi Antonin syötön maaliin, 7 – 2. Vielä erän loppuun nähtiin päivän kaunein suoritus, oikea koulumaali, syötöt napsui läpi kentän ja Jere tälläsi Eemelin tarjoilusta loppulukemaksi 8 – 2. Täydet pisteet kotiin!

Päävalmentaja Mika Mattila kiitti joukkueen suoritusta: ”Ylivoimainen käsittely – molemmissa peleissä oltiin niskan päällä ja korkea karvaus tuotti tulosta. Tämä teki hyvää koko joukkueelle.”

Valmentaja Henri Mattila: ”Taistelussa länsilohkon kolmospaikasta otettiin neljä pistettä vakuuttavilla voitoilla. Pelattiin vahvasti koko 45 minuuttia molemmissa peleissä ja se näkyi taululla. Huh mikä päivä!”

Tämän päivän neljän pisteen ansiosta C2-Pojat on suunnilleen kauden puolivälissä jo rikkonut Nokian KrP:n junioreiden SM-piste-ennätyksen. Joulutauolle lohkon kolmospaikalla, ja tammikuun 10. päivä sarja jatkuu jälleen Turussa Leaf-Areenalla. Vastustajatkin ovat samat, joten täysiä pisteitä tavoitellaan taas.