12.01.2014

KrP:n C1-poikien eliittisarja jatkuu tasapeliputkessa. Joukkue hankki Pöytyällä yhden pisteen Salbalta ja FBC Turulta. Salbaa vastaan KrP menetti kahden maalin johdon kolmannessa erässä. FBC Turkua vastaan Näädät tulivat kolmen maalin takaa rinnalle eikä voittokaan ollut kaukana.

Vain pisteen KrP:n edellä majaillut Salba sai otteluun unelma-alun. Runsaan puolen minuutin jälkeen tilanne oli jo 0-2 raumalaisille. Molemmat osumat syntyivät kenttäpelaajien uinailun tuloksena, eikä D-junioreista veskariksi lainattu Riku Sipilä voinut maaleille mitään. Riku ei antanut takaiskujen häiritä ja piti tämän jälkeen maalinsa puhtaana aina kolmanteen erään saakka.

Katastrofialusta toivuttuaan kenttäpelaajatkin alkoivat saada paremmin otetta pelistä. Tuomas Töyrylä (2+0) teki ylivoimalla KrP:n avausmaalin ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä hallinta siirtyi lähes täysin Näädille. Maalinteossa onnistuivat Tumpin lisäksi Juho Väinölä (1+0) ja Patrik Mäkelä (1+0). Patun maali syntyi ylivoimalla. Siihen oivallisen syötön antoi taitavasti peliä pyörittänyt Tatu Heinola (0+1).

Kolmanteen erään KrP lähti 4-2 johdossa. Joukkue loi tekopaikkoja toisen erän malliin, mutta maalinteossa ei onnistuttu enää edes ylivoimalla. Salba sen sijaan käytti ylivoimansa varmasti hyväkseen nousten jo maalin päähän. Tämän jälkeen raumalaiset saivat vielä onnekkaan tasoituksen, minkä jälkeen paine siirtyi Näätien päätyyn.

KrP selvisi Salban loppurynnistyksestä ja peli päättyi numeroihin 4-4. Kahden maalin johdon menetys päätöserässä kirpaisi, mutta pelin synkän alku huomioon ottaen tulos oli silti siedettävä. Ottelun parasta antia olivat tehokas ylivoima sekä Riku Sipilän varma maalivahtipeli.

Näädät lähtivät turnaukseen vain kahdella pakkiparilla. Salba-pelissä puolustajilla oli aluksi vaikeuksia pallollisessa pelissä, mutta suoritustaso parani pelin edetessä. Samuli Vornanen (0+2) ehti puolustamisen ohella osallistua myös hyökkäyksiin.

Päivän toinen vastustaja oli FBC Turku, joka piti ennen turnausta lohkon kärkipaikkaa. KrP aloitti ottelun jälleen nihkeästi. Näädät olivat jatkuvasti askeleen jäljessä vikkeliä turkulaisia ja pallonhallinta oli huolimatonta. Ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana FBC käytti maalipaikkansa tehokkaasti ja siirtyi jo 0-4 johtoon.

Tässä vaiheessa valmennusjohto otti aikalisän. Parikymmentä sekuntia tauon jälkeen Olli-Pekka Laakkonen (1+1) vapautti Tuomas Töyrylän (2+1) oikealta laidalta maalintekoon.

Vaikka FBC Turku siirtyi toisessa erässä jo 5-1 johtoon, Näätien hyökkäykset olivat vaarallisia. Nousun arkkitehteinä toimivat Tumpin ja komean maalin sooloilleen O-P:n ohella Juho Väinölä (1+2), Tatu Heinola (2+0) ja Samuli Vornanen (1+1).

Toisessa erässä KrP maalasi neljästi, mutta ei silti onnistunut pääsemään vielä rinnalle. Omaa peliään yksinkertaistanut FBC rakensi vahvaa maskia KrP:n maalinedustalle ja laukoi kaukaa. Vedot olivat tarkkoja, sillä kaksi niistä löysi tiensä Riku Sipilän taakse.

Kolmannen erän puolivälissä FBC Turku johti peliä jo 8-5. Tämän jälkeen alkoi KrP:n rynnistys. Ensiksi Joona Joutsimäki (0+1) murtautui läpi vasemmalta laidalta ja löysi syötöllään Tumppi Töyrylän maalin edestä. Tämän jälkeen Tatu Heinola voitti kovassa maalinedustan väännössä nipun turkulaisia ja toi Näädät jo maalin päähän.

Viimeiset puolitoista minuuttia tasoitus roikkui ilmassa. Vahvan pyörityksen jälkeen pallo ajautui keskiviivan tuntumaan Pekka Kukkulalle (1+0), jonka kierteinen veto löysi tiensä FBC:n maalin alanurkkaan. Peli oli tasan 8-8!

Siinä missä Salbalta saatu yksi piste tuntui hiukan tappiolta, tämä tasapeli maistui ehdottomasti voitolta. Positiivista oli erityisesti toisessa erässä joukkueeseen syttynyt taistelutahto, joka tarttui jokaiseen pelaajaan.

Kaksi pistettä Pöytyältä eivät juuri nosta KrP:tä sarjataulukossa. Pelit osoittivat kuitenkin, että Näätäjengi pystyy taistelemaan tasavertaisesti eliittisarjan kärkijoukkueitakin vastaan.