02.02.2014

KrP:n C98-joukkue pudotti Kooveen eliittisarjan kärjestä Vaajakoskella. Kauden toistaiseksi paras esitys toi voiton numeroin 5-2. Toisessa ottelussa HK-Dynamo oli Näätäjengiä vahvempi maalein 6-3.

Kauden viidennessä turnauksessa KrP sai vastaansa kaksi eliittisarjan kärkijoukkuetta, Hämeenkosken Dynamon ja Kooveen. HK-Dynamoa vastaan KrP sai lentävän lähdön, kun Patrik Mäkelä (2+0) vei joukkuueen johtoon jo ottelun ensimmäisellä minuutilla.

Tämän jälkeen HK Dynamo käänsi kolmella nopealla maalilla pelin itselleen. Dynamo ei häikäissyt vauhdillaan tai taidoillaan, mutta otti pelin hallinnan suoraviivaisuudellaan. Fyysisesti pelannut vastustaja väänsi voimalla ja rusikoi maalin edessä pomppineet pallot väkisin verkkoon.

Toisessa erässä KrP:n puolustuspeli parani ja vaikka avauspeli tuotti tuskaa, hyökkäyksessä luotiin maalipaikkoja. Laukausten laatu ei riittänyt, ja erän ainoan maalin teki HK-Dynamo. Se pääsi päätöserään jo turvallisessa 1-4 johdossa.

Kolmannen erän alku osoitti, että peli ei ollutkaan vielä ohi. Parin minuutin pelin jälkeen Patu Mäkelä teki toisen maalinsa, tällä kertaa Anton Rothin (0+1) syötöstä. Tuomas Töyrylä (1+0) toi KrP:n jo maalin päähän. Näätien tasoitus roikkui jo ilmassa, mutta kesken painostuksen KrP sössi oman hyökkäyspään vapaalyöntinsä vastustajalle. Tämä kiitti lahjasta päättämällä ylivoimahyökkäyksensä maaliin.

Siihen katkesi KrP:n orastanut nousu. Ottelun loppu pelattiin ilman kipinää, ja HK-Dynamo kaunisteli vielä loppunumeroiksi 3-6. Harvinaisen tasapaksusti esiintyneestä nokialaisporukasta esiin kannattaa nostaa vain kahden maalin Patrik Mäkelä. Jokaiselle jäi paljon parannettavaa Koovee-peliin.

Myös Kooveella oli toisessa ottelussa kasvojen pesun paikka, sillä se oli hävinnyt avauspelissä kotijoukkue O2:lle maalein 2-4. Koovee aloitti pelin vauhdikkaasti ja pyrki ratkaisemaan ottelun heti alussa. Se pääsikin johtoon parin peliminuutin jälkeen, mutta tähän peliin kolmosketjun sentteriksi istutettu Lauri Ryyppö (2+0) kuittasi pian ottelun tasoihin.

Erän viimeisen kahdenkymmenen sekunnin aikana Koovee järjesti kolme varmaa maalipaikkaa, joista KrP selvisi täpärästi. Summerin soidessa pallo löysi tiensä maalivahti Jere Tomukorven selän taakse, mutta osuma syntyi onneksi yliajalla.

Ottelun tempo säilyi korkeana toisessa erässä. Kaksinkamppailuissa väännettiin tosissaan, ja molemmat maalivahdit näyttivät parasta osaamistaan. Maalinteossa KrP oli tehokkaampi. Ensiksi Lauri Ryyppö onnistui taas kaukolaukauksessaan. Runsas minuutti myöhemmin Joona Joutsimäki (1+0) vei kääntölaukauksella Näädät jo kahden maalin johtoon.

Päätöserässä ottelun panokset kasvoivat, ja odottava jännitys valtasi katsomonkin. KrP puolusti tiiviisti, ja Jere Tomukorpi venyi maalilla huippupelastuksiin juuri silloin kun niitä tarvittiin. Kooveen panostaessa hyökkäyksiin KrP:lle avautui paikkoja vastahyökkäyksiin. Tilaisuuksia ei onnistuttu hyödyntämään ennen kuin Anton Roth (1+0) lusikoi pallon verkkoon maalinedustahässäkän päätteeksi vieden Näädät 4-1 johtoon.

Runsas minuutti ennen loppua Koovee pääsi ylivoimalle ja pyöritti peliä kuudella neljää vastaan. Minuutin alivoimataistelun jälkeen KrP taipuui kerran, mutta Olli-Pekka Laakkonen (1+0) kuittasi takaiskun sijoittamalla pallon vielä tyhjään maaliin. Loppunumerot 5-2 KrP:lle.

Toisin kuin HK-Dynamo -pelissä, KrP:n riveistä ei löytynyt muita kuin onnistujia. Jere Tomukorven torjunnat olivat voiton avain, mutta yhtä tärkeää oli tiivis joukkuepuolustaminen. Erityismaininnan ansaitsevat Patrick Annala ja Janne Kouhia, jotka taistelivat puolustuksessa isolla sydämellä. Edvin Pasto (0+3) kunnostautui vankan puolustuspelin ohella noteeraamalla (tuomareita lobbaamalla?) itselleen kolme syöttöpistettä.

Luultavasti ensimmäistä kertaa tällä kaudella KrP:llä oli kolme ottelussa tasavahvaa hyökkäysketjua. Jokainen kentällinen onnistui sekä puolustuspäässä että hyökkäyksessä.

Yksi voitto ja yksi tappio eivät muuta KrP:n asemaa äärimmäisen tasaisessa Eliittisarjassa. Neljästä jatkopaikasta kamppailee KrP:n lisäksi vielä viisi muuta joukkuetta. Pisteistä tapellaan seuraavan kerran 22. helmikuuta kotiturnauksessa Raholassa.