23.02.2014

KrP:n C1-pojat ottivat hiihtoloman aattona voiton ja tappion kotiturnauksesta Raholassa. Sheriffs kaatui selvästi maalein 13-3. Päivän päätteeksi eliittisarjaa johtava Pöytyä löi KrP:n maan rakoon numeroin 13-2.

Raholan aina niin viihtyisässä salibandypyhätössä oli lauantaina toimintaa yhtä paljon kuin Sotshin olympialaisissa samaan aikaan. KrP:n C1- ja B2-joukkueet isännöivät kotiturnausta peräkkäisillä kentillä, ja illansuussa edustusjoukkue kohtasi SSV:n Areenalla.

Päällekkäisyyksien takia C-pojat lähtivät otteluihin ilman B2:n pelaajia. Niinpä joukkueeseen haettiin täydennykseksi pakkipari (Joonas Karvonen ja Tommi Kulonpää) sekä hyökkäysketju (Anton Roth-Toni Jaakkola-Ilmari Kettunen) C2:n miehistöstä. Toisessa ottelussa Joonaksen korvasi Sakari Mäntysaari. Ike Kettunen joutui jäämään toisessa pelissä penkille selkävaivojen takia.

Päivän ensimmäinen vastustaja Kaarinan Sheriffs saapui paikalle vain kahden kentällisen voimin. Vajaa miehitys näkyi myös kentällä, ja KrP otti otteen heti haltuunsa. Maalihanat avasi Patrick Annala (1+0), jonka veto upposi maskin takaa komeasti ylänurkkaan. Tämän jälkeen Näätäjengi tälläsi ensimmäisessä erässä neljä osumaa lisää, ja peli oli käytännössä taputeltu.

Toisen erän alku oli vielä vahvemmin KrP:n hallintaa. Kaikki kolme ketjua rakensivat maalipaikkoja toisensa jälkeen. Myös ratkaisut olivat teräviä. Hiukan ennen ottelun puolivälin krouvia Näädät olivat latoneet taululle jo tylyt numerot 10-0.

Tällaisessa tilanteessa peliasenteen säilyttäminen on usein vaikeaa. Niin nytkin. Huolellisuus unohtui ja lukuisten harhasyöttöjen ansiosta Sheriffien nopeajalkaisimmat pelaajat pääsivät vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Sheriffs kavensi kahdesti, mutta ilman maalivahti Jere Tomukorven torjuntoja ottelussa olisi voitu päätyä pesäpallonumeroihin.

Päätöserään lähdettin KrP:n selvässä johdossa. Niinpä peli pelattiin loppuun ilman suurempaa panosta. Kolmoskentän nuorukaiset Toni, Anton ja Ike säilyttivät parhaimmin peli-ilonsa ja vastasivat kotijoukkueen molemmista maaleista.

Ilahduttavasti onnistumiset jakautuivat koko ottelussa tasaisesti. Maalintekijöinä erottautuivat Olli-Pekka Laakkonen (3+0), Lauri Ryyppö (2+0) ja Ilmari Kettunen (2+0). Joni Rantala (1+3) kunnostautui syöttelijänä.

Toni Jaakkola (1+1) väläytteli henkilökohtaisia taitojaan. Tonin epäitsekkyyden ilmenymä oli ottelun viimeinen osuma, jossa tämä loi Eero Heikkilälle (1+1) tilaisuuden lakaista pallon tyhjään maaliin. Myös Tuomas Töyrylä jas Anton Roth kirjasivat tehot 1+1.

Toiseen otteluun KrP pääsi turnauksen järjestäjänä vasta kuusi tuntia ensimmäisen pelin jälkeen. Aikataulun venyttyä päätöspelin aloittaminen siirtyi vielä lähes tuntia kauemmaksi, joten pelivireen löytäminen ei ollut helppoa.

Haastetta lisäsi se, että Näätäjengi sai vastaansa lohkoa johtavan Pöytyän Urheilijat. Aikaisemmissa kohtaamisissa KrP ei ollut löytänyt avaimia Pöytyän pelitapaa vastaan. Ainakin valmentajien muistissa oli pari kokemusta, joissa Pöytyä oli saanut nokialaiset näyttämään luvattoman huonoilta.

Vielä ottelun alussa pahat enteet olivat turhia. Molemmat joukkueet liikuttivat nopeasti palloa, ja tilanteita luotiin terävästi. Pöytyän hiukan helppo avausmaali ei lannistanut KrP:tä vaan O-P Laakkonen (1+0) tasoitti pelin vain 12 sekuntia myöhemmin Tuomas Töyrylän (0+1) hienosta syötöstä.

Pöytyän siirryttyä 2-1 johtoon KrP pääsi ylivoimalle. Pakkopeli katkesi kuitenkin harhasyöttöön, josta Pöytyä rankaisi alivoimalla. Ensimmäisen erän lopussa Näädät joutuivat kovan paineen alle, mutta erätauolle selvittiin ilman lisätakaiskuja.

Toinen erä oli KrP:lle sysimusta. Erän ensimmäisellä minuutilla Pöytyä rankaisi kahdesti ja pian tämän jälkeen vielä kolmannen kerran. Tämän jälkeen ottelussa alkoivat avoimien ovien päivät. Molemmat hyökkäsivät aktiivisesti. Ero syntyi vain siinä, että Pöytyän hyökkäykset päättyivät laadukkaaseen laukaukseen ja useimmiten maaliin. Pöytyän erinomaisuutta ei vähennä yhtään se, että jotkut osumista syntyivät onnekkaasti.

Samaan aikaan KrP epäonnistui tekopaikoissaan kerta toisensa jälkeen. Tähän oli useimmiten syynä huonot laukaukset ja terävyyden puute maalin edessä. Ei Näädillä ollut yhtään onneakaan.

Pelin ratkettua Näätien penkin valtasi epätoivo. Samaan aikaan Pöytyän pelaajista pursusi peli-ilo. Tämä näkyi myös tulostaululla. Toisen erän jälkeen Pöytyä johti peliä murskaavasti 9-1.

Kolmas erä ei muuttanut asetelmia. KrP:n karvaus hajosi, ja puolustajat joutuivat toistuvasti kamppailemaan yksin taitavampia vieraita vastaan. Pöytyä onnistui erässä neljästi – läheltä ja kaukaa. KrP:n ainokaisen teki Toni Jaakkola (1+0) Anton Rothin (0+1) näppärästä syötöstä.

Ensiminuuttien jälkeen KrP:n harmaasta ja haluttomasta joukosta erottuivat vain Toni Jaakkola, Olli-Pekka Laakkonen ja Eero Heikkilä. Erot pelaajien henkilökohtaisissa taidoissa olivat juuri niin suuret kuin numeroista voi päätellä.

Syytä murskatappioon voi hakea myös valmennuksesta. Vaikka Pöytyän pelitapa oli etukäteen tiedossa, tätä varten ei osattu vieläkään keksiä toimivaa strategiaa.

Tappion myötä KrP menetti mahdollisuutensa päästä jatkokarsintoihin. Viimeisessä turnauksessa Näädät saavat vastaansa FBC Turun ja SalBan. Voitoilla molemmat jäisivät lopputuloksissa KrP:n taakse. Eli kunniasta pelataan yhä.