10.11.2013

KrP:n C-pojat taisteli kaksi tasapeliä eliittisarjan avauksessa Raholassa. Yhden pisteen saaminen Kooveelta ja O2JKL:ltä maistui melkein voitolta, sillä molemmissa peleissä KrP nousi tasoihin kahden maalin takaa.

Raholan liikuntakeskus ei ole salibandyareenoiden eliittiä. C-poikien kotiturnauksessa olosuhteet olivat vielä ankeammat, koska ottelut oli siirretty Raholan heikkotasoisimmalle kentälle. Kuhmuraisesta pelialustasta ei ollut iloa yhdellekään joukkueelle, mutta pienempi kaukalo saatoi hyödyttää KrP:tä avausottelussa Kooveeta vastaan.

Koovee aloitti ottelun vauhdilla ja pyrki ratkaisemaan pelin nopeasti. KrP karvasi tarkasti, ja ensimmäisen erän vaarallisimmat paikat nähtiin Kooveen maalilla. Avausmaalien erikoismies Aapo Alhosaari (1+0) siirsi KrP:n 1-0 johtoon, mutta muut hyvät tekopaikat jäivät erässä hyödyntämättä. Kun Koovee onnistui erässä kerran, erätauolle lähdettiin tasanumeroissa.

Toisessa erässä Koovee lisäsi vauhtia ja sai sekoitettua KrP:n pelin rakentelua. Tasaisen erän ainoan maalin teki Koovee. Kolmannessa erässä Koovee siirtyi jo 3-1 johtoon. Tämän jälkeen se pyrki pitämään palloa ja estämään näin KrP:n nousun. Ihan loppuun saakka se ei onnistunut.

Vain runsas minuutti ennen loppua Olli-Pekka Laakkonen (0+1) murtautui oikeaa laitaa läpi ja syötti Juho Väinölän (2+0) vapaaseen tekopaikkaan. Viimeisellä minuutilla KrP otti erinomaisesti pelanneen Jere Tomukorven maalilta ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Lauri Ryypön keskiviivalta heittämä veto jäi hetkeksi pomppimaan maalin eteen, josta Juho lakaisi pallon verkkoon. Maalin jälkeen KrP otti aikalisän ja pyrki rauhoittamaan peliä. Tästä huolimatta Koovee päästettiin vielä viimeisillä sekunneilla melkein tekopaikkaan, Mutta onneksi vain melkein.

Koko joukkue onnistui ottelussa erinomaisesti. Ratkaisuhetkillä esiin nousivat kovatahtoiset yksilöt: O-P Laakkonen ja kolmannen erän molemmat maalit värkännyt Juho Väinölä. Puolustuksen näkyvimmät hahmot olivat maalivahti Jere Tomukorpi sekä joka toista vaihtoa urakoineet Lauri Ryyppö ja Eero Heikkilä.

Toisessa pelissä vastaan tullut O2JKL tiedettin jo alkusarjan perusteella liikkuvaksi ja taitavaksi yhdistelmäksi. Tälläkin kertaa KrP oli jäädä alussa jyväskyläläisten jalkoihin, sillä O2 siirtyi 1-0 johtoon jo ensimmäisessä vaihdossa.

Toiseen erään KrP vaihtoi karvaussysteemiä, mutta tämä ei tuottanut heti tulosta. O2 siirtyi jo 3-0 johtoon ennen kuin avausmaalien ekspertti Aapo Alhosaari (1+0) onnistui jotenkin taikomaan pallon vastustajan maalivahdin ja tolpan välistä verkkoon.

Kolmannen erän alussa KrP nousi jo maalin päähän, kun Joona Joutsimäki (0+1) kynäili Olli-Pekka Laakkoselle (1+1) paikan maalintekoon. Ilmassa oli jälleen nousun merkit, kunnes maalivahti Oskari Mäkinen ja puolustaja Eero Heikkilä törmäsivät toisiinsa tavoitellessaan päädystä kimmonnutta palloa. Tilannetta sivusta seurannut O2:n hyökkääjä kiitti ja siirsi pelivälineen tyhjään maaliin.

Tämän jälkeen molemmilla joukkueilla oli useita tilanteita maalintekoon. Ensimmäisenä onnistui Edwin Pasto, jonka komea kaukolaukaus toi KrP:n taas maalin päähän. Viime hetkillä mahdollisuus tasoitukseen avautui Samuli Vornaselle ja Tatu Heinolalle. Yhdestä paikasta Tatu vielä erehtyi, mutta ei enää toisesta. KrP oli noussut taas tasoihin kahden maalin takaa, tällä kertaa parisen minuuttia ennen loppua.

KrP:n pelisuoritus ei ollut toisessa pelissä aivan yhtä tasainen kuin Kooveeta vastaan. Tällä kertaa onnistujiksi nousivat erityisesti C-poikien lainapelaajat. B2:n Tatu Heinola (1+0) ja Edwin Pasto (1+0) ottivat isompaa roolia puolustuksessa ja molemmat ylsivät myös maalintekoon.

Juho Väinölä (B2) ja Ilmari Aatola (C2) olivat laatusenttereitä. Samuli Vornanen (B2) raatoi ja raastoi tunnettuun tapaansa aiheuttaen vastustajalle vaikeuksia. Toni Jaakkolan (C2) taito pääsi laidalla esiin, ja Oskari Mäkinen (C2) torjui varmasti.

Tämä nimilista osoittaa, että KrP:n sisäinen YYA-sopimus toimii, Kiitos pojille ja näiden joukkueille!